Çankırı Belediyesi Her Noktada İlaçlama Yapıyor

Çankırı Belediyesi vektörle mücadele kapsamında ilaçlama hizmetlerine devam ediyor.

Çankırı Belediyesi Her Noktada İlaçlama Yapıyor
Çankırı Belediyesi Her Noktada İlaçlama Yapıyor

Çankırı Belediyesi vektörle mücadele kapsamında ilaçlama hizmetlerine devam ediyor.

Sene başından beri devam eden ilaçlama çalışmalarını yaz aylarında da titizlikle yürüten Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, yaz sezonunun bitiminde yeni ilaçlama çalışmalarına başladı.

Türkiye genelinde değişiklik gösteren mevsimsel koşullara rağmen ekipler, çevre ve halk sağlığının korunması için larva ve ergin sinek ile yoğun mücadelesine devam ediyor. Bu yaz döneminde görülen yoğun yağışlardan ve mücavir alan sınırları içerisinde oluşan su birikintilerinden dolayı ilaçlama çalışmaları olumsuz etkilense de belediye; sinek, sivrisinek ve benzeri hayvanların üremesini ortadan kaldırmak için ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çankırı’da ilaçlama çalışmaları, 4 araç, 4 adet ilaçlama cihazı ve vardiyalı çalışan iki ekip halinde haftanın 7 günü 24 saat olarak Ankara ve Çankırı ekiplerinin işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Ankara ilaçlama ekiplerinin ve mühendislerinin de bulunduğu çalışmalarda Coğrafi Bilgi Sistemi kullanılıyor. Sistem sayesinde Çankırı haritası üzerinde üreme alanları belirlenerek çalışmalar daha verimli bir şekilde yürütülüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, sinek oluşumunun bu yıl çok olması yüzünden geçen yıla oranla daha sık ilaçlama yaptıklarını belirterek ilaçlama hizmetini en iyi şekilde yapmak ve en iyi sonucu alabilmek için Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin tüm gayretleri ile çalıştıklarını ifade etti. Bu yıl içerisinde görülen yoğun yağışların, çalışmalarda kullanılan ilaçların etkisini azalttığını dile getiren Başkan Dinç, olumsuz hava koşullarına rağmen Çankırı’da sinek ve benzeri uçucularla mücadeleyi devam ettirdiklerini söyledi. Dinç, tüm mahalleler, çöp konteynırları, parklar, mandıra ve ahırlar ile köylerde gerçekleştirilen ilaçlama hizmetlerinde çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaç kullanıldığını da kaydetti.

Sinek, karasinek ve larva mücadelesi kapsamında cadde, sokak ve refüjlerdeki ağaçlarda ilaçlama yapan ekipler,  ilaçlama hizmetlerine havalar soğuyana kadar düzenli olarak devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2015, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER