Çankırı Belediyesi “Asfalt Robotu” Aldı

Çankırı Belediyesi, araç filosuna 8 m3 hacimli asfalt robotu ekledi.

Çankırı Belediyesi “Asfalt Robotu” Aldı
Çankırı Belediyesi “Asfalt Robotu” Aldı

Çankırı Belediyesi, araç filosuna 8 m3 hacimli asfalt robotu ekledi. Merkezi kumandalı, hidrolik kesme ve kırıcı tabancalı, kompaktörlü ve hidrolik asansörlü, brülör ısıtıcılı, invertörlü asfalt tamir ve bakım aracı sayesinde; Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, hem yaz hem de kış aylarında  bozuk alanlarda asfaltlama yapabilecek.

Araç; dışı yalıtımlı, üzeri kapaklı ve dışında kızgın yağlı  gömleği bulunan bunker sayesinde sıcak asfaltı soğutmadan ve donmadan kullanabiliyor. Hem yama yapma hem de yapacağı alanın yerini hazırlama işlemlerini tek başına gerçekleştiren asfalt robotu, çalışmaların peş peşe gerçekleştirilmesi ile trafikteki aksaklıklar ve riskleri önlüyor, arızalı bölge ise bekletilmeksizin onarılıyor. Böylece zaman ve döküm esnasındaki asfalt kayıplarının da önüne geçilmiş oluyor.

Mercedes Benz marka, 25 tonluk 290 beygir gücünde, 6x2 damper şasi, klimalı, dizel asfalt robotunun Yatırım Teşvik Belgesi kapsamında alındığından KDV muafiyetinin bulunduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç, araç sayesinde asfalt çalışmalarının daha sağlıklı yürütülülerek onarılan alanların kaliteli ve uzun ömürlü olacağını kaydetti. Asfaltta meydana gelen çökme, aşınma gibi bozukluklara zaman ve iş gcünden tasarruf ederek pratik bir şekilde müdahale edebileceklerini ve daha önce araç üzerinde en fazla 3 saat bekletilen asfaltın asfalt robotu sayesinde daha uzun süre muhafaza edilebileceğini söyledi. Belediyenin tüm birimleri için ekonomik ve teknolojik olarak Çankırı’ya kazandırılabilecek her çalışma ve donanımı temin etmeye gayret ettiklerini vurgulayan Dinç, “Asfalt robotu belediyemize ve tüm halkımıza hayırlı olsun.”dedi.
Asfalt yama robotu yılın her ayında asfalt yapabileceği gibi arkasına takılacak tuz serpme aparatı sayesinde yoğun kar yağışı ve buzlanmalarda tuzlama aracı olarak da kullanılabilecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 21:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER