Çankırı Belediye Başkanı Dinç, Vekillik İçin İstifa Etti

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Çankırı Belediye Başkanı Dinç, Vekillik İçin İstifa Etti
 Çankırı Belediye Başkanı Dinç, Vekillik İçin İstifa Etti
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç,  görevinden istifa ederek AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Belediye Hizmet Binası girişinde basın toplantısı düzenleyen Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde AK Parti'den Çankırı Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Yaklaşık 15 yıl boyunca sürdürdüğü Çankırı Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Dinç, şunları söyledi: 

“Ülkemiz devletimiz çok büyük tehditlerle yüz yüzedir. Sadece Türkiye değil bütün dünya çok büyük fırtınalar içindedir.  Dünya bir olağanüstü hal dönemine girmiştir. ABD’den Avrupa’ya, Rusya’dan Çin’e ve Ortadoğu’ya kadar yayılan yıkıcı bir dalga büyümektedir. Bunun nerelere uzanacağı da maalesef kestirilemiyor; savaş, coğrafyamızın tamamına yayılmıştır. Ülkemizin bütün çevresi cephelere dönüşmüştür bu küresel ölçeklidir. Suriye’de savaş içindeyiz. Ülkemize yönelik topyekun saldırıları önleme çabasındayız. Ege’de bir kaza sonucuna bağlı olarak senaryolar üretilmekte. Doğu Akdeniz kaynamak üzere. Suriye ve Lübnan doğalgazı üzerinden merkez güçlerin hesaplaması ile Akdeniz bir alev topuna dönüşebilir. Bu 24 Haziran hadisesi bir seçim değil bir var oluş meselesidir. 15 Temmuz açık bir saldırı idi. Türkiye’yi dağıtmak için planlanmıştı. Yenileri var, bırakmış değiller. Ekonomi ile vuracaklar, içerden operasyoncularla vuracaklar, güneyden ve batıdan vuracaklar. Türkiye direnecek onlar vuracak, biz direneceğiz onlar vurmaya devam edecekler. Bu 100 yıllık bir mücadele ve biz acımasız bir direniş cephesinde savaşıyoruz. 24 Haziran’da karar kılmak tam anlamı ile ulusal güvenlik meselesidir. Seçimlerle, seçim sonuçları ile iç politik kaygılarla alakalı bir konu değil. Bu seçim, sadece demokrasi çerçevesi ile sınırlı değil; bir ülkenin, bir milletin var oluşuyla, ayağa kalkmasıyla, yükselişini devam ettirmesiyle, tarih yapıcı rolüne dönmesiyle, yüzlerce yıllık siyasi genetiğini harekete geçirmesi ile alakalı bir seçimdir. Yeni 15 Temmuzlara, gizli haritacılara karşı 24 Haziran’da kritik bir tercih yapacağız. Tarihin en kritik kararlarından birine karar vereceğiz 24 Haziran’da. Dalga dalga üstümüze gelen fırtınalara karşı teyakkuza geçtik, bir var oluşa geçtik, asla geri adım atmayacağız. Dizlerimiz titremeyecek geri adım atmayacağız.  Sayın Devlet Bahçeli,  7 Haziran’da bütün senaryoları kilitlemeseydi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Kasım için erken seçim kararı almasaydı, bugün rehin alınmış ve hırpalanmış, belki de parçalanmış bir ülkede yaşıyor olacaktık. Sokaklarında onlarca silahlı örgütün cirit attığı iç savaşa sürüklenmiş bir Türkiye düşünemeyiz. Tehlike çok büyük. Tehlike iç politika ile değil bu ülkenin varlığı ve geleceği ile ilgilidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin 24 Haziran’da seçimle ilgili almış oldukları ortak karar 2019‘a ayarlı bütün senaryoları ellerinde patlatmıştır. Ülkemizin geleceği kurtarılmıştır. Artık; ya vatan eksenindeyiz ya da çok uluslu senaryoların. Biz bu mücadelenin en ön safında büyük adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bütün milletimizi buraya çağırıyoruz.

Çankırımız her zaman milli hassasiyetleriyle alakalı üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmiştir. Böylesine kritik bir ortamda yaklaşık 15 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürütmekte olan bu kardeşinize farklı bir görev verilmiştir. Bugün itibari ile 15 yıla yakın sürdürdüğüm Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyor, milletvekili adaylığı için müracaatımı yapıyorum. Görevin hepsine bu aziz milletin hayır duasını alacağımız görevlerin hepsi bizim için kutsal ve emanettir. Biz gecemizi gündüzümüze katmak mecburiyetindeyiz. Bu ülkenin geçmişine ve geleceğine borcumuz var. Yaklaşık 15 yıldır başkan yardımcılarım, müdürlerim çalışma arkadaşlarımla aziz Çankırımızın duasını almak için gecemizi gündüzümüze kattık. 2004 yılı seçim kampanyasında belediyemizin yanında mitingimizde şunu söylemiştim. Çankırı’nın en büyük problemlerinden birisi de su problemi. Güldürcek’ten başlatmış olduğumuz hizmet seferberliğimizi toplumumuzun her katmanında yapmaya çalıştık. Eksiklerimiz, hatalarımız, kusurlarımız olmuştur. Bunlar insanlığın doğal gereğidir, doğal bir sonucudur. Ama bu kardeşiniz bilerek ve kasten hiçbir zaman yanlış yapmadı. Sizlerin haklarını bilgim becerim oranında korumaya çalıştı. Allaha şükür birçok projelerimiz bu ülkeye örnek oldu, dünya ile yarıştığımız projelerimiz var. Bunları belediyemizde çalışan çok değerli çalışma arkadaşlarımızla gerçekleştirdik. “diyerek herkese teşekkür etti. 

3 dönemdir Çankırı Belediye Başkanı olarak görev yapan Dinç, milletvekili aday adaylığı başvurusunu AK Parti İl Başkanlığına teslim etti. 


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER