6. İstiklal Yolu Yürüyüşü“ Yapıldı

Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla "6. İstiklal Yolu Yürüyüşü" yapıldı.

6. İstiklal Yolu Yürüyüşü“ Yapıldı
6. İstiklal Yolu Yürüyüşü" Yapıldı

 Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla "6. İstiklal Yolu Yürüyüşü" yapıldı.

 Kurtuluş Savaşı'nda silahların cepheye ulaştırıldığı yolun canlandırılması amacıyla "6. İstiklal Yolu Yürüyüşü" yapıldı.Kastamonu'nun İnebolu ilçesinden başkente uzanan yolun Üçoluk Karakolu mevkisinde başlayan etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kıyısın köyünde sona eren etkinlikte katılımcılar, 5 kilometrelik yolu kağnı ve marşlar eşliğinde yürüdü.

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, köyde düzenlenen törende, yolun Kurtuluş Savaşı için çok önemli olduğunu söyledi.Yolun sit alanı ilan edildiğini, çeşitli levhalar konulduğuna dikkati çeken Özcan, şöyle konuştu: "Çankırı, Türkiye'ye lazım illerden biri. Ben Sinopluyum. Bunu niçin söylüyorum? Yüksekova'da 3 tane filiz gibi delikanlıyı şehit eden o hainleri gördükçe Çankırılıların elini öpüyorum ben. Benim 7 yılım Güneydoğu'da geçti. Ben problemin ne olduğunu iyi biliyorum.

Biz önce kamu düzenini tesis edeceğiz, ondan sonra çözüm sürecini yürüteceğiz. Sokakta askerim şehit ediliyorsa buna bu millet 'dur' diyecektir."Gelecek yıl daha kalabalık şekilde burada olmak istediklerini belirten Özcan, İstiklal Yolu'nu tanıtmak için çalışmaya devam edeceklerini anlattı.

Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin de Yüksekova'da yüreklerin yandığını dile getirdi. İstiklal Yolu'nun mücadelenin adı olduğuna işaret eden Şahin, "3 değerli evladımızı kaybettik. Bugün orada mücadele gösteren bu şehit kardeşlerimizin mücadelesini 90 yıl önce Kıyısınlı, Ilgazlı, Çankırılı beyefendiler, hanımefendiler gösterdi" dedi.Yolda milli mücadeleye cephane taşındığını aktaran Şahin, "İstiklal Yolu, bir yurdun yeniden doğuşu anlamına gelmektedir. Ecdadımızın Batı'nın acımasız saldırılarına karşı koyduğu yürüyüşün sembolüdür. İnebolu, Kastamonu, Ilgaz, Çankırı çok önemlidir. Milli mücadeledeki cephane sevkiyatı Kurtuluş Savaşımız için çok önemlidir" diye konuştu.

Kıyısın Köyünde düzenlenen törende konuşma yapan Ak Parti Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz  altıncısı gerçekleştirilen “İstiklal Yolu Yürüyüşü” etkinliklerinde emeği geçenlere teşekkür ederek, şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Duanın ardından katılımcılara pilav ikram edildi. .

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA


6. “İstiklal Yolu Yürüyüşü” Birinci Gün Etkinlikleri Yoğun Bir Katılımla Gerçekleştirildi

6. “İstiklal Yolu Yürüyüşü” birinci gün etkinlikleri 25 Ekim 2014 Cumartesi günü vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ilgaz Derbent Şehitliği’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından çelenk sunumuyla başlayan program, dağcı grupların Ilgaz Belediye Parkında buluşarak Üçoluk Karakolu Mevkii’ne yürüyüş gerçekleştirmesiyle devam etti.

Kurtuluş Savaşımız sırasında deniz yoluyla İstanbul’dan İnebolu’ya getirilen cephanenin İnebolu-Kastamonu-Ilgaz-Çankırı-Ankara hattı kullanılarak cepheye ulaştırılmasını sağlayan ve bir bölümü de ilimiz sınırları içerisinde kalan güzergah “İstiklal Yolu” olarak anılıyor.

Bu mücadeleye katılan yöre insanımızın aziz hatıralarını yaşatmak ve toplumdaki tarih bilincini canlı tutmak amacıyla 2009 yılından bu yana Ilgaz İlçe Merkezi ve Kıyısın Köyünde “İstiklal Yolu Yürüyüşü” kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

6. “İstiklal Yolu Yürüyüşü”ne Katılım İkinci Gününde de Fazlaydı


25 Ekim 2014 Cumartesi günü başlayan 6. “İstiklal Yolu Yürüyüşü” etkinlikleri, 26 Ekim 2014 Pazar günü de yoğun bir katılımla devam etti.

Ilgaz’ın Kıyısın Köyünde düzenlenen ikinci gün etkinliğine Sayın Valimiz Vahdettin Özcan, ilimiz Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, il ve ilçe kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Üçoluk Karakolu Mevkii’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından fidan dikimiyle başlayan program Kıyısın Köyü’ne yapılan yürüyüş ile devam etti.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA








Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2014, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER