Halka arzla kentsel dönüşüme odaklanacak

Ofis ve ticari gayrimenkul segmentinde faaliyet gösteren MHR GYO halka arz geliriyle kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı hedefliyor.

Halka arzla kentsel dönüşüme odaklanacak

Halka arzla kentsel dönüşüme odaklanacak

Ofis ve ticari gayrimenkul segmentinde faaliyet gösteren MHR GYO halka arz geliriyle kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı hedefliyor.


Maher Yatırım Holding bünyesinde bulunan Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’nın iştiraki olan MHR GYO, halka arz ediliyor.


Yapı Kredi Yatırım aracılığıyla ‘Borsadan Satış’ yöntemiyle 12-13 Ekim tarihlerinde talep toplayan MHR GYO’nun sermayesinin 620 milyon TL’den 827 milyon TL’ye yükseltilmesi nedeniyle oluşan 207 milyon TL nominal değerli hisse, 4.30 TL’den satışa sunulacak. Halka arz sonrasında MHR GYO’nun halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. Ofis ve ticari gayrimenkul segmentinde faaliyet gösteren şirket, halka arz geliriyle kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı hedefliyor.

Yeni model kuracak

Maher Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Erdemoğlu, “Şirketimizi tamamen depremle mücadele için yapılacak kentsel dönüşümde bir model kurabilmek için halka arz ediyoruz” dedi. Erdemoğlu, yeni yatırımlarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Şu anda kat karşılığı ile ilgili birkaç görüşmemiz sürüyor. Yakın zamanda sonuçlanmasını bekliyoruz. Üç, dört büyük mülk sahibinin olduğu birkaç yere odaklandık. İşin zorlu kısmı ise Ataşehir, Kartal, Maltepe, Bağcılar, Güngören, Sarıyer gibi kentsel dönüşüme çok ihtiyacı olan semtlerde 10 bin metrekare için yüzlerce kişiyi ortak noktada buluşturmak. Şu anda odağımızda Ataşehir var.”

Risk düşecek

MHR GYO’nun bu projelerin teslimi konusunda her türlü riski de bertaraf etmek amacıyla ana ortakları sigorta şirketlerinin desteği ile bina tamamlama sigortası kullanmayı planladığını ifade eden Erdemoğlu, şöyle konuştu: “Sigorta şirketi iştiraki olmanın avantajını kullanarak Türkiye’ye model olabilecek bir yapı üzerinde çalışıyoruz. Sektöre yenilikçi bir gayrimenkul yatırım ortaklığını getirmek istiyoruz.” Erdemoğlu, kentsel dönüşümde finansmanının çok iyi sağlanması gerektiğini belirterek, “Yani özkaynağı ve kredisi yetersiz firmaların bu işe girmesinin en başta engellenmesi gerekiyor. İkinci olarak bina tamamlama sigortaları bu işe dahil edilmeli. İşte biz bunun merkezine MHR GYO’yu koyacağız. Bunu yaklaşık 1.1 milyar TL (halka arz geliriyle birlikte) nakdi olan bizim gibi bir firma yapabilir” dedi.

Tamamlama sigortası

Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar da bina tamamlama sigortasına ilişkin bilgiler verdi. Sigorta şirketlerinin üst kurulu SEDDK’nın yayınladığı genel şartlarda ve Tüketici Kanunu’nda bir sorun olmadığını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın regülasyonuna da bina tamamlama sigortalarının girmesini istediklerini belirten Yaşar, “MHR GYO‘nun ve bina tamamlama sigortasının dahil olduğu projelerin daha hızlı ilerlediğini, evlerin çabuk teslim edildiğini görürlerse bu iş hızlanacaktır” dedi.
 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER