Bilim Merkezini 274 bin kişi ziyaret etti

Tupitak Bilim Merkezini 274 bin kişi ziyaret etti Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ni hizmete girdiği 2014 yılı Nisan ayından bu yana 274 bin kişi ziyaret etti.

Bilim Merkezini 274 bin kişi ziyaret etti
Bilim Merkezini 274 bin kişi ziyaret etti

 Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ni hizmete girdiği 2014 yılı Nisan ayından bu yana 274 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye’nin dört bir yanından ziyarete geliyorlar.

Toplumda bilim kültürü oluşturmak, öğrencilerde etkileşimli bilimsel etkinliklerle farkındalığı artırmayı amaçlayan Konya Bilim Merkezi, Türkiye’nin dört bir yanından misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

 Konya’nın, Hazreti Mevlana’nın yanında Bilim Merkezi ve üniversiteleriyle anılması, şehrin değerine değer katacak. Bilim Merkezi, planetaryumu, gözlem kulesi, bilimsel sergileri ve kütüphanesi ile dikkatleri çekiyor.

Bilim merkezine öğrenciler akın ediyor

Ziyaretçilerine ulusal ve uluslararası Bilim Festivali ve Bilim Tüneli gibi etkinliklerle uygulamalı öğrenme imkanı sunan Konya Bilim Merkezi’ne farklı ülkelerden ve ülkemizden ziyaretçiler akın ederken; özellikle yaz aylarında KOMEK Yaz Okulu öğrencileri başta olmak üzere, yaz tatillerini Konya’da geçiren öğrenciler akın ediyor.

Bilim Merkezi’nde öğrencilere 'Bilimle Eğlenerek Öğren' sloganıyla çeşitli aktiviteler yaptırılıyor. Bilim Merkezi, 2014-2015 eğitim öğretim yılında ilçelerdeki okullara da Gezici Bilim Tırı ile etkinlikler düzenleyerek, ilçelerdeki öğrencilerin de bu imkandan yararlanmasını sağladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2015, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109