Beykoz’un güzellikleri Mülheim’de sergilenecek

Beykoz’un güzellikleri Mülheim’de sergilenecek

Beykoz’un güzellikleri Mülheim’de sergilenecek
Beykoz, Mülheim an der Ruhr Heyeti’ni Ağırladı  Mülheim ekibi Beykoz’a hayran kaldı  

Almanya-Mülheim an der Ruhr Belediyesi  Başkan Yardımcısı Renate aus der Beek başkanlığındaki 30 kişilik heyet Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’i ziyaret ederek  ilçemizde çeşitli temas ve incelemelerde bulundu.

2 günlük program kapsamında ilçemizde bulunan Mülheim an der Ruhr heyeti Galip Öztürk  Çok Programlı Lisesi’nin ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek tarafından Belediye Meclis Salonu’nda ağırlandı. Kardeş belediye çalışmalarının görüşüldüğü toplantıda, Mülheim an der Ruhr Kardeş Şehirler Derneği Başkanı Hans Dieter Flohr da yer aldı.  

Heyeti ilçemizde ağırlamaktan ve kardeş şehir ilişkileri münasebetiyle gençlerin ortak projelerde bir araya gelmesinden duyduğu memnuniyeti  dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Türk- Alman Üniversitesi’nin kurulmasıyla iki ülke arasında eğitim alanında da işbirliğinin artacağını ve kardeş şehir ilişkisinin yeni bir ivme kazanacağını söyledi.

Mülheim an der Ruhr’da Beykoz Anıtı  

Mülheim an der Ruhr’da kardeş belediyeleri için düzenlenen Anıt Park’ta Beykoz’u simgeleyen bir anıta yer vermek istediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Renate aus der Beek,  ilçede bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek sivil toplum kuruluşlarıyla daha fazla çalışma yapmak istediklerini dile getirdi.  

Konuşmaların ardından karşılıklı olarak hediyeler  takdim edildi.

İlçemizin tarihi ve turistik bölgelerinden Polonezköy ile Anadolukavağı’nı ziyaret eden heyet geçen kasım ayında ilk temel taşı yerleştirilen Türk-Alman Üniversitesi’nin kurulacağı bölgede çeşitli incelemelerde bulundu.  

Mülheim an der Ruhr heyeti ayrıca kardeş okul çalışmalarına katılan TED Koleji’nde incelemelerde bulundu, Öğümce Cam Ocağı Vakfı ile  Küçüksu Kasrı’nı da ziyaret etti.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER