Beykoz’dan Şehitler Diyarı Çanakkale’ye Vefa Ziyaretleri

Beykoz’dan Şehitler Diyarı Çanakkale’ye Vefa Ziyaretleri

Beykoz’dan Şehitler Diyarı Çanakkale’ye Vefa Ziyaretleri
Beykoz’dan Şehitler Diyarı Çanakkale’ye Vefa Ziyaretleri  Beykoz’dan Çanakkale Şehitliği’ne vefa ziyaretleri Beykoz Belediyesi 15 bin kişiyi Çanakkale’ye götürüyor
 
 Beykoz Belediyesi’nin şehitliklere düzenlediği ziyaretlerde Beykozlular, hem kahramanlarımıza olan vefa borcunu ödüyor hem de tarihin altın harflerle yazıldığı mekânları görme fırsatı elde ediyor.
 
Türk Tarihi’nin iftihar tablosu Çanakkale Zaferleri’nin önemine dikkat çekmek ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Beykoz Belediyesi’nin Tarihi Yarımada’ya düzenlediği gezilere katılan Beykozlular, şehitlikleri ziyaret ederek, atalarımızın yazdığı destana yerinde tanıklık ediyor.
 
Her Anıt Bir Kahramanlık Öyküsü
 
Çanakkale Zaferleri’nin tarihteki öneminin anlaşılması için geçen yıl 12 bin kişiyi Çanakkale’deki şehitliklere götüren Beykoz Belediyesi bu yıl ise 15 bin vatandaşı Çanakkale Şehitliği’ne götürecek. Haftanın 6 günü düzenlenen gezilerde, rehberlerle birlikte  Tarihi Yarımada’nın önemli yerlerini gezen Beykozlular, her bir şehitlikte ayrı bir kahramanlık öyküsü dinleyerek atalarımızı yad ediyor.  
 
Çanakkale’de şehit düşen 250 bin askerimizin anısına yaptırılan Şehitler Abidesi, 275 kilo ağırlığındaki top mermisini tek başına sırtlayan Seyit Onbaşı’yı simgeleyen Şehit Onbaşı Anıtı ve Conkbayırı’nda kahramanca mücadele eden Mehmetçikleri unutulmaz kılan  57. Alay Şehitliği, en önemli  ziyaret noktaları arasında yer alıyor.
 
Kanlıdere Şehitliği, Fatih Sultan Mehmet tarafından bölgenin güvenliğini sağlamak üzere yaptırılan ve tepeden bakıldığında üç yapraklı yoncayı andıran Kilitbahir Kalesi ve Namazgâh Tabyaları da kara ve deniz savaşlarının seyri hakkında ziyaretçilere bilgiler veriyor.
 
Vatandaşlara ve öğrencilere tarih şuurunu kazandırmak amacıyla bu gezilere önem verdiklerini ve bugüne kadar binlerce kişiyi Çanakkale Şehitliği’ne götürdüklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Her gün bir liseden 100 ve ortaokul son sınıfta okuyan 50 öğrenci geziye katılıyor. Her türlü ikram ve masraf belediyemiz tarafından karşılanıyor. Geziden önce katılımcılara Çanakkale Zaferi hakkında semineri veriliyor.  Değerlerimize bu şekilde sahip çıktığımız taktirde geleceğimizi sağlam inşa edebiliriz”   dedi.   

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER