“Yazarlar Okullarda” Öğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor

“Yazarlar Okullarda” Projesi kapsamında projenin fikir babası Yazar Yusuf Çopur Beykozlu öğrencilerle buluştu.

“Yazarlar Okullarda” Öğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor
“Yazarlar Okullarda” Öğrencilerle Buluşmaya Devam Ediyor

“Yazarlar Okullarda” Projesi kapsamında projenin fikir babası Yazar Yusuf Çopur Beykozlu öğrencilerle buluştu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beykoz Belediyesi işbirliğiyle geçen yıl başlatılan proje bu yıl da yeni yazarlar ve yeni kitaplarla sürüyor. 

Pof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye, Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcı Muharrem Kaşıtoğlu, Projenin Beykoz Sorumlusu Öğretmen Özgür Tan, Ziya Ünsel Ortaokulu, Paşabahçe Ortaokulu öğrencileri ve okul müdürleri katıldı.  

Projenin fikir babası olan Yazar Yusuf Çopur, öğrencilerle yazarlık serüvenini, hayallerini ve okumanın önemi anlatan keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Küçük bir çocukken yazarlarla buluşma hayal ettiğini, hayata geçen projeyle İstanbul ve ülke genelinde gençleri yazarlarla buluşturduğunu anlatan yazar, kitap okumanın önemini paylaştı.

Çopur: “Gerçek Dünyaya Dair Kitaplar Yazıyorum”

Söyleşisinde yazma ve okumanın kişinin kendisini bulması ve keşfetmesi demek olduğuna değinen Yazar Yusuf Çopur: “Fantastik ve mutluluk veren kitaplar çocukları gerçek dünyadan koparıp yapay hayata sürüklüyor. Bizim yıllardır farkında olduğumuz bu durumu yayıncılar da anladı. Artık daha çok gerçek dünyayla ilişkili kitaplar çıkarıyorlar. Ben de kitaplarımı gerçek dünyaya dair yazıyorum” dedi. 
Yazar ardından kıymet bilmenin önemine değinen “Daha Vakit Var” adlı kitabını tanıttı.

Muharrem Kaşıtoğlu “Eskiden Kitaplara Ulaşmak Çok Zordu”

Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, kültüre ve öğrencilerin geleceğini aydınlatan projelere her zaman destek olduklarını ifade ederek: “Geçen yıl katıldığımız projede etkinlikler açısından, İstanbul’da ilçeler bazında ilk üç belediyenin içindeyiz. Benim çocukluğumda kütüphaneler azdı. Kitaplara ulaşmak zordu. Siz çok şanslısınız. En büyük arzumuz gençlerimizin daha çok kitap okuması ” diyerek projeye verdikleri desteği aktardı.
Kazım Bozbay “Kitap Okuma Alışkanlığı Küçük Yaşlarda Başlıyor”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ise :“Kitap okuma alışkanlığı küçük yaşlarda başlar. Bu proje çocuklara kitap okumayı sevdirmek için başlatıldı. Beykoz Belediyesi’ne katkıları dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Kitaplar en güzel dosttur, çünkü onlar geleceğe hazırlar” şeklinde konuştu.

Beykoz Belediyesi’ne teşekkür eden Yazar Çopur da söyleşisinin sonunda öğrencilere hediye edilen “Daha Vakit Var” isimli kitabını imzaladı.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER