Toplumsal Destek Merkezi (TODEM) Umut Işığı Olacak

Beykoz’da toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirmek amacıyla yakın zamanda hizmete açılacak olan Beykoz Belediyesi Toplumsal Destek Merkezi (TODEM), ihtiyaç sahiplerine derman olacak.

Toplumsal Destek Merkezi (TODEM) Umut Işığı Olacak
Beykoz Belediyesi tarafından yapımına devam edilen ve yılbaşından itibaren Tokatköy’de hizmete açılacak TODEM Merkezi’nde, ihtiyaç sahiplerinin demografik özelliklerinin ve sorunlarının belirlenmesi, öncelikli grupların tespiti, bilgi havuzu oluşturulması, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti gibi konularda çalışmalar yapılacak.

İlçedeki sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın merkezi olması amacıyla kurulan ve bağışlarla desteklenecek olan TODEM, muhtaç durumdaki ailelerin kıyafetten beyaz eşyaya her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde oluşturuluyor.

Belediyenin sosyal çalışmalarına ışık tutacak olan TODEM, ilçe sakinleri, STK’lar, muhtarlar ve Beykoz Belediyesi arasında iletişim ağı oluşturacak. Doğru verilerin elde edilerek hizmet ve yardımlaşmanın hızlı yürütülmesini sağlayacak.

TODEM’den faydalanabilecekler öncelikli olarak kadınlar, çocuklar, gençler, yoksullar, işsizler, ilçeye göçle gelenler ve gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler ve gruplar olarak belirlendi. Sosyal güvence, gelir durumu, çocuk sayısı, hastalık gibi etkenler üzerinden puanlama sistemiyle ihtiyaç durumları kayıt altına alınacak.

Kardeşlik ve yardımlaşmanın bizim milletimizin genlerinde daima varolduğunu ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, sosyal belediyecilik anlayışıyla çok çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “İnsanı merkez alarak, toplumun bütününü kucaklayan bir anlayışla ilçemize kazandırdığımız merkez, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını önemli oranda karşılayacaktır. Hizmetlerimizle vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmayı sürdüreceğiz. Hazırlıklarında son aşamaya geldiğimiz TODEM’i de en yakın zamanda hizmete açacağız” dedi.


Tokatköy’e Yeni Hizmet Binası

Beykoz’da belediye hizmetlerini daha bakımlı mekanlarda sunabilmek için yeni hizmet binaları inşa eden Beykoz Belediyesi, Tokatköy Hizmet Binası’nı çok yakında açıyor.   
4 katlı ve modern bir tasarımla inşa edilen, Tokatköy Hizmet Binası’nda Aile Sağlığı Merkezi, Bilgi Evi, kültürel etkinlikler için salonlar ve kadınlara yönelik el sanatları eğitim sınıfları yer alıyor.
Tokatköy sakinlerinin birçok hizmeti bir arada bulabileceği merkezin ilk 2 katı Aile Sağlığı Merkezi olarak hazırlandı. Böylece mahalle sakinleri sağlık hizmetlerini daha bakımlı ve standartlara uygun bir mekânda alabilecek.
Bilgi Evi’nin yanı sıra kültür etkinlikleri için salonların da yer aldığı hizmet binasında, ilçe sakinlerine yönelik seminer ve paneller düzenlenecek, hanımlara yönelik el sanatları kursları açılacak. 
Sırada Çiğdem ve Göksu Var
Toplam bin 100 m2’lik bir alanda hizmet verecek olan Tokatköy Hizmet Binası’nda 250 m2’lik bir de otopark bulunuyor. Kavacık ve Tokatköy’ün ardından Çiğdem ve Göksu Mahalleri’ne de yeni hizmet binalarının yapılması planlanıyor.     


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER