Soğuk Beykoz Akşamı Şiirlerle Isındı

Beykoz Belediyesi ve Doğuş Haber işbirliğiyle düzenlenen “V. Beykoz Şiir Akşamı”nda Türk edebiyatının unutulmaz şiirleri protokol ve ilçe sakinlerinin yorumuyla edebiyatseverlerle buluştu.

Soğuk Beykoz Akşamı Şiirlerle Isındı
 Soğuk Beykoz Akşamı Şiirlerle Isındı 

Beykoz Belediyesi ve Doğuş Haber işbirliğiyle düzenlenen “V. Beykoz Şiir Akşamı”nda Türk edebiyatının unutulmaz şiirleri protokol ve ilçe sakinlerinin yorumuyla edebiyatseverlerle buluştu. 
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, 4.Dönem Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, Eski Beykoz Kaymakamı Cengiz Gökçe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş, TOFD Beykoz Şube Başkanı Saniye Efe,  AK Parti Eski İlçe Başkanı Ahmet Hulusi Batu, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve Beykozlu şiir severler katıldı. 
Şiir severlere duygu ve ilham dolu anlar yaşatan gecenin açılışını Necip Fazıl Kısakürek'in "Veda" isimli şiiriyle Eski AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hulusi Batu yaptı. Kaymakam Ahmet Katırcı ise Sezai Karakoç’un "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" isimli şiirini, 4.Dönem Belediye Başkanı Muharrem Ergül de Necip Fazıl Kısakürek’in "Sakarya" adlı şiirini yorumladı. Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ise Erdem Beyazıd’ın "Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair" isimli eserini okudu. 
Gecede okunan şiirlerin yer aldığı kitapçık da şiir severlere hediye edildi.


Muharrem Kaşıtoğlu: “Sanat, Özgürlük Oldukça Büyür ve Gelişir”
Protokol mensupları ve şairlerin kendi yazmış oldukları şiirleri de paylaşma imkânı bulduğu geceye dair bir konuşma yapan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu: “Beykoz Belediyesi sadece yol, asfalt temizlik hizmetleriyle değil kültür-sanat alanında yaptığı etkinliklerle de Beykoz’u hak ettiği yere taşıyor.  Sanatın bizler için çok önemli bir yeri var, sanat özgür olmalı, çünkü insanları büyüten ve yücelten değerler bütünüdür. Sanat, özgürlük tarafından emzirildikçe büyür ve gelişir. Bu gece aranızda olmayı çok arzu eden fakat önemli bir mazereti nedeniyle iştirak edemeyen Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’in selam ve sevgilerini de iletmeyi borç bilirim.” dedi. 
Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Mehmet Akif Ersoy’un "Bülbül", AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Ruyard Kipling’in "Eğer" isimli şiirini, Başkan Danışmanı Nevin Çalışkan da Aydın Gün’ün bir şiiri olan "Telli Kavak"ı yorumladı. Etkinliğe katılan şairler, şiirleriyle programa renk katan isimler olurken, gecenin finalini ise Hz. Ömer’i anlatan bir şiirle Başkan Danışmanı Muhammed Küçükkonuklar yaptı.
Muhtarlar Derneği Başkanı Hüsnü Kolcu da kendi yazdığı "Muhtar" adlı şiiriyle büyük alkış aldı. 
Ozan Derviş: “Geceyi Başkanımız Yücel Çelikbilek’e Armağan Ediyorum” 
Gecenin ev sahiplerinden ve programın moderatörlüğünü yapan Doğuş Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ozan Derviş, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e teşekkürlerini ileterek: “Bu geceyi Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’e armağan ediyorum” şeklinde konuştu.
Programda okunan şiirlere fon müziği yapan Bengü Efsen Sanat Derneği öğlecileri de   geceye renk kattı. Etkinlik tüm şiir okuyanların yer aldığı fotoğraf karesiyle noktalandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER