Engellilere Ücretsiz Bakım ve Güzellik Hizmeti

Beykoz Belediyesi’nin engelli bireylerin sosyal yaşamını kolaylaştırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında down sendromlu ve otistik ilçe sakinlerine kişisel bakım ve cilt bakım hizmeti verilecek.

Engellilere Ücretsiz Bakım ve Güzellik Hizmeti
Engellilere Ücretsiz Bakım ve Güzellik Hizmeti

Beykoz Belediyesi’nin engelli bireylerin sosyal yaşamını kolaylaştırmaya yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında down sendromlu ve otistik ilçe sakinlerine kişisel bakım ve cilt bakım hizmeti verilecek.  

AK Parti İstanbul milletvekili Metin Külünk öncülüğünde İstanbul Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği  ve Beykoz Belediyesi işbirliğinde sağlanacak hizmet kapsamında down sendromlu ve otistik ilçe sakinlerinin kişisel bakımı ücretsiz olarak yapılacak.

Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak amacıyla verilecek hizmet için Beykoz Belediyesi Nikâh Salonu’nda tanıtım programı düzenlendi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer etkinliğe katılarak engelli gençlerle ailelerine destek oldu. 

17 yaş ve üstü engelliler yararlanacak

Sosyal sorumluluk projesi olarak, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün desteğiyle başlattıkları çalışmayla engellilerin hayat standartlarını artırmayı amaçladıklarını belirten İstanbul Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği  Başkanı Şennur Tokluoğlu,  17 yaş ve üzerindeki tüm otistik ve down sendromlu ilçe sakinlerinin bu hizmetten ücretsiz olarak faydalanabileceğini belirtti. 

Metin Külünk: “Engeliler İçin Ne Yapsak Azdır”

Programda ilçe sakinlerine hitap eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk engelli hakları konusunda ülkemizde yaşanan gelişmelere dikkat çekerek: “Engelli anne-babası olmak çok büyük bir imtihandır. Onların imtihanlarını kolaylaştıracak adımların atılması lazım.  Engellilerin dünyasında başbakanımızın çalışmalarıyla son yıllarda çok ciddi farkındalıklar ortaya konuldu. Çok şükür bugün geçmişle kıyaslanamayacak derecede engelliler dünyasına hizmet veren bir Türkiye var. Engelli anne babası olmanın ayıp sayıldığı bir Türkiye’den, bugün cilt bakımı ve beden sağlığı hizmetinin verildiği bir Türkiye’den bahsediyoruz.  İşte Türkiye’nin geldiği nokta. Onlar için ne yapsak azdır. Belediye başkanımıza da bu projeye sahip çıktığı için teşekkür ediyorum.” dedi.   

Çelikbilek’ten Engelli Merkezi Müjdesi

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ise: “Hükümetimizin son 11 yılda engellilere yönelik çok ciddi iyileştirmeleri oldu. Büyükşehir belediyemiz her ilçede engellilere yönelik merkezler açtı. Engelli kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmek, onların sıkıntılarına çözüm üretmek hepimizin boynunun borcudur. Engelli ailelerinin yükünü hafifletmek için biz de bu çalışmanın içinde yer aldık. Engelliler için çok daha farklı hizmetler geliştirmek gerekir. Rüzgarlıbahçe’de engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanacağı bir merkez  kuracağız. Engelli vatandaşlarımızın hizmet binalarından daha fazla yararlanmaları için gayret edeceğiz.Bu hizmete öncülük eden herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  
Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise engellilere meslek edindirmeye yönelik düzenlenen Deniz Yıldızı Projesi’nden bahsederek istihdama yönelik projeler geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Programın sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi’ne kayıtlı engelli öğrenciler Kafkas dansı gösterisi sundular ve Milletvekili Metin Külünk, Kaymakam Erdoğan ve Başkan Çelikbilek’e çiçek takdim ettiler.

Beykoz’da yaşayan engelli aileleri, çocuklarının eğitim aldığı kurum aracılığıyla İstanbul Güzellik Uzmanları Eğitim Kurumları Derneği’ne başvurdukları takdirde çocukları için kişisel bakım hizmetinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2013, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER