Beykozlular Demokrasi Nöbetinde Abdullah Gül ile Buluştu

Beykozlular, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ünlü sanatçılar, yazarlar, sporcular ve milletvekillerinin katılımıyla demokrasi nöbetinin 15. gecesinde buluştu.

Beykozlular Demokrasi Nöbetinde Abdullah Gül ile Buluştu
 Beykozlular Demokrasi Nöbetinde Abdullah Gül ile Buluştu

Darbe girişimine karşı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde ilk darbeyi indiren Beykozlular, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ünlü sanatçılar, yazarlar, sporcular ve milletvekillerinin katılımıyla demokrasi nöbetinin 15. gecesinde buluştu.
Dualar eşliğinde başlayan ve Feridun Özdemir’in sunduğu, “Beykoz’da Demokrasi Nöbeti” programına sanat, spor, edebiyat ve siyaset dünyasından çok sayıda ünlü isim katıldı.  11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıdığı etkinlik, darbe girişimine karşı Beykozluların birlik ve beraberlik gösterisine sahne oldu. 
Beykoz Belediye Meydanı’nda düzenlenen sabah saatlerine kadar devam eden demokrasi nöbetine, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milletvekilleri Hasan Turan, Azmi Ekinci, İlçe Kaymakamı Ahmet Katırcı, Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, başkan yardımcıları, başkan danışmanları, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve ilçe sakinleri katıldı. 
Ünlü sanatçılar; Yusuf Güney, Turgay Başyayla, Songül Karlı, Yavuz Seçkin ve Orhan Ölmez’de programa katılarak destek verdiler. 


Abdullah Gül: "Türkiye Bu Acıları Atlatacak, Normal Günlere Dönecektir"
Büyük bir üzüntü içinde olduğunu belirten 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Silahlı Kuvvetlerimizin içine örgütlenen ve bugün açıkça deşifre olan Gülen cemaatine mensup birçok askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü söz konusu oldu. Her şey akla gelebilirdi ama halkın temsilcisi, bütün görüşlerin temsil edildiği planlı şekilde bombalanacağı hiç akla gelmezdi doğrusu. Büyük bir üzüntü içindeyiz. Mevcut yasalar içerisinde, anayasa, kanunlar uygulanacak. Hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Maalesef 15 Temmuz’da tarihimizin utanç sayfalarından birini yaşadık. Silahlı Kuvvetlerimizin içine örgütlenen ve bugün açıkça deşifre olan Gülen cemaatine mensup birçok askerin organize olmasıyla yönetimin ele geçirilmesi ve bir darbe teşebbüsü söz konusu oldu. Her şey akla gelebilirdi ama halkın temsilcisi, bütün görüşlerin temsil edildiği planlı şekilde bombalanacağı hiç akla gelmezdi doğrusu. Büyük bir üzüntü içindeyiz. Mevcut yasalar içerisinde, anayasa, kanunlar uygulanacak. Hak ettikleri cezayı göreceklerdir. Halka kurşun çektiler, tanklarla ezdiler. Birçok şehitler verildi, bu vesileyle, önce bütün cesaretle vatan için, millet için canını feda eden vatandaşlarımız, askerlerimiz, polislerimiz var. Hepsini rahmetle anıyorum, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu baskının önlenmesinde Sayın Cumhurbaşkanı’nın, Başbakan’ın, tüm siyasi partilerin, TBMM Başkanı’nın, herkesin sağlam bir duruş sergilemesi örnek davranışlar olmuştur. Siyasi partiler arasındaki yapıcı diyalog, iktidar ve muhalefet, tüm halkın beklediği bir manzaraydı. Bütün parti başkanları, Başbakan ve Meclis Başkanı’yla birlikte olduk. İnanıyorum ki Türkiye bu acıları atlatacaktır ve en normal günlere dönecektir. Parlak günlere süratli bir şekilde dönecektir. Şehitlerimize bir kez daha başsağlığı diliyorum. Tekrar herkese geçmiş olsun, milletimizin başı sağolsun" şeklinde konuştu. 
Azmi Ekinci: “Sizler 15 Temmuzda Şanlı Bir Tarih Yazdınız” 
AK Parti Milletvekili Azmi Ekinci: “15 Temmuz 1071 Malazgirt  Savaşı, 1453 İstanbul’un fethinden daha önemli bir tarih yazdınız. Türkiye’nin milli iradesi oldunuz.  40 yıldır devletten maaş alıp, devlete ve millete karşı topla tüfekle halka saldıran tereristler gördünüz. Devletin varlıklarıyla sefa sürüp bizlere karşı silah tutan şerefsizlere ve bütün dünyaya şanlı bir tarih yazdınız. Allah sizlerden razı olsun” diye konuştu.
Hasan Turan: “Milletimizin Direniş Gücünü Fark Etmediler”
AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan: “Nöbetiniz mübarek olsun, 15 Temmuzda milletimize bir kabus yaşatmak istediler, milletimiz önemli bir badire atlattı. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır, hepiniz milli iradeye ve demokrasiye karşı girişilen saldırıya karşı canlarınızı feda ettiniz bunu en aziz şey bildiniz. Mehmet Akif’in Asım’ın nesli dediği nesil, ülkemizi çiğnetmedi. Bu güzel coğrafyamızda, küresel çetelere, yağmacılara teslim edileceğini zannettiler. Şanlı tarihi olan milletimizin gençlerinin aynı direniş bilincini taşıdığını farketmediler, sizlerle gösterdiğiniz direnişten dolayı gurur duyuyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi. 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109