BEYKOZLU HANIMLAR ARTIK DAHA BİLGİLİ

Beykoz’da kadınlar için özel olarak hazırlanan “Bilgili Hanım” Kurs Otobüsü, mahalle mahalle dolaşarak ev hanımlarını internet ve bilgisayar teknolojisiyle tanıştırmaya devam ediyor.

BEYKOZLU HANIMLAR ARTIK DAHA BİLGİLİ
•    BEYKOZ’DA EV HANIMLARI İÇİN “BİLGİLİ HANIM EĞİTİMLERİ” SÜRÜYOR
•    BİLGİLİ HANIMLARIN SAYISI 1500’Ü GEÇTİ
•    BEYKOZLU HANIMLAR ARTIK DAHA BİLGİLİ
•    1500 EVHANIMINA  BİLGİSAYAR KURSU



Beykoz’da kadınlar için özel olarak hazırlanan  “Bilgili Hanım” Kurs Otobüsü, mahalle mahalle dolaşarak ev hanımlarını internet ve bilgisayar teknolojisiyle tanıştırmaya devam ediyor.  

Beykoz Belediyesi’nin ev hanımlarının günlük internet ve bilgisayar teknolojisinden yararlanması için açtığı “Bilgili Hanım Kurs Programı”ndan bugüne kadar 1500’ü aşkın ev hanımı yararlandı. 

Ev hanımları arasında bilgisayar okur-yazarlığını artırmak ve kadınların internet teknolojisinden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla 2 gezici kurs aracı, mahalle mahalle dolaşarak eğitim veriyor.

Uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda temel bilgisayar ve internet bilgisi, on-line bağlantılar, hastane randevusu alma, e-hizmetleri kullanma ve işlem yapma gibi konular öğretiliyor. 

Toplumu eğiten kadınların sosyal hayatta daha aktif yer almaları ve eğitimleri için hanımlara özel “Bilgili Hanım” kurs otobüslerini hizmete açtıkların ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek kadınların istihdam ve mesleki eğitimleri için de ilçe genelindeki çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

 REMZİYE YILDIZ: (Kursiyer)

Bilgisayar öğrenmeyi çok arzu ediyor,  fakat vakit bulamıyordum. Bilgili Hanım Kursu’nun mahallemize geldiğini öğrendiğimde hemen kayıt oldum ve  çok da memnun kaldım.   Kurs sertifikası çok işime yarayacak. Çünkü evden üretim yapıyorum.  Siparişlerimi internet üzerinden alıp eve katkı sağlayacağım. Ayrıca yurt dışındaki gelinim ve akrabalarımla canlı konuşuyor, torunumu bilgisayar üzerinden görebiliyorum. Burada aldığım eğitim sayesinde bilgisayarın görüntülü konuşma özelliğinden faydalanmış oluyorum. Bu hizmeti sağlayan Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek’e çok teşekkür ediyorum. 

ŞİRİN BAĞDATLI: (Kursiyer)

Bu kursa kendimi geliştirmek ve güncel teknolojiyi takip etmek için katıldım, internet günlük hayatımı çok kolaylaştırıyor. Örneğin evde bir tadilat yapıyorum bir sorun olduğunda internetten faydalanıyorum.  Sabah olduğunda ise tüm gazeteleri okuyarak gündemden haberdar oluyorum. Elişi yapmayı bile unuttum, böyle olması çok hoşuma gidiyor. Gün geçtikçe daha çok şey öğreniyorum, bu uygulamadan çok memnunum.  Başkanımıza verdiği hizmet için çok teşekkür ederim. 

ŞÜKRİYE KIR: (Kursiyer)


Bu kursa bir şeyler öğrenip var olan bilgimi pekiştirmek için katıldım. Kursun devam etmesi en büyük dileğim. Öğrendiklerim ufkumu açtı. Kurs öğretmenlerimize ve ilgililere çok teşekkür ediyorum.

MUAZZEZ ARICI: (Kursiyer)


Kursa katılmadan önce bilgisayar bilgim azdı, günden güne kendimi geliştirdim. Kursta umduğumdan da fazlasını buldum. Bu uygulama için belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2013, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER