Beykoz’daki Vanlı Aileler Desteğinizi Bekliyor

Van’da meydana gelen 7.2’lik deprem ve soğuk kış koşullarıyla nedeniyle Beykoz’a gelen 21 aile Beykoz’da, ilçe kaymakamlığı, belediyenin ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla hayata tutunuyor. Beykoz Kaymakamlığı’nın barınma, yakacak ve ev eşyası ihtiyaçlarını karşıladığı aileler, çoğu kışın bastırmasıyla birlikte bölgeden göç etmek zorunda kalan diğer Vanlı aileler gibi evlerini, akrabalarını ve umutlarını geride bırakmak zorunda kalmış.

Beykoz’daki Vanlı Aileler Desteğinizi Bekliyor
Depremzedelere Psikolojik Rehberlik Hizmeti

Van’dan ilçeye gelen aileleri evlerinde ziyaret eden Beykoz Belediyesi öncelikli olarak ailelerin gıda, giysi, ısınma gibi acil ihtiyaçlarını karşılıyor. Psikolojik sıkıntı yaşayanlar Kavacık Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’ne yönlendiriliyor. Beykoz Kaymakamlığı tarafından ise daha çok ailelerin beyaz eşya ve ev eşyası gibi sorunları çözülmeye çalışılıyor. 
İlçeye çoğu kendi imkânlarıyla gelen aileler yardımların yanı sıra geçici de olsa iş imkânı sağlanmasını istiyor.

Ayşegül Sim: “Kızım depremde ölen öğretmenine kardeşinin adını vermişti” 

Sim Ailesi, Beykozlu hayırsever bir iş adamı tarafından Çavuşbaşı’nda bir eve yerleştirilmiş. Eşi inşaat işçisi olan Ayşegül Sim: "Evimiz ağır hasarlı olduğundan eşyalarımızı alamadık. Bir süre çadırda kaldık. 15 gün önce buraya geldik.

Anaokulu’nda okuyan 5 yaşındaki kızım benden depremden 9 ay önce doğan kardeşine öğretmenin adını vermemi istemişti. Maalesef depremde kızımın adını taşıyan Nuran Öğretmeni kaybettik. Kızım çok etkilendi, günlerce ağladı” diyor.

Zinnet Bahar:“Sıcak evimiz, düzenimiz hepsi geride kaldı”

Depremden önce sıcak bir evimiz, düzenli bir hayatımız vardı, hepsi geride kaldı diyen Zinnet Bahar: "Evimiz ağır hasarlı olduğu için hiçbir eşyamızı alamadık.1 hafta önce, üstümüzle başımızla buraya geldik. Kıyafetlerimizi yıkayıp kurutup tekrar giyiyoruz. Eşim hırsızlık olayları nedeniyle bizimle gelemedi. Çocukların eğitimi yarım kaldı. Kızım çok severek okuduğu iletişim lisesi bu ilçeye çok uzak. Hayatımızı nasıl toparlayacağımızı, nereden başlayacağımızı bilemiyorum” şeklinde sıkıntılarını dile getiriyor. 

Özgür Turan: “Geçici de olsa bir işe ihtiyacımız var”

İlçeye kendi imkânlarıyla geldikleri söyleyen Özgür Turan ise “Depremden sonra bir süre köyümüzde  kaldık. Kayınvalidemin akrabaları depremde öldü. Küçük çocuklarım çok korktu. En ufak bir sallantıda deprem oluyor diye ağlamaya başlıyorlar. Bur da geçici bir süre kalmayı düşünüyoruz. Eşim hayvanlarımızı bırakamadığı için yanımıza gelemiyor. Geçidi de olsa bir iş imkânı sağlansa yanımıza gelir” diye konuşuyor.

20 Vanlı Aile Daha Yolda

Valilik aracılığıyla bu hafta içinde 20 aile daha Beykoz’a ulaşmış olacak. İlçeye yerleştirilecek olan ailelerin elektrik, su, kira bedelleri belediye tarafından karşılanacak. Yeni gelen ailelerle birlikte ilçede misafir edilen depremzede sayısı 500’ü bulacak.

Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi Sosyal Masa Birimi aracılığıyla depremzedelere yardımlarınızı ulaştırmak isterseniz aşağıdaki numaraları arayabilirsiniz.

Beykoz Kaymakamlığı:
0 216 322 14 20
Beykoz Belediyesi Sosyal Masa Birimi:
0216 538 82 41 ve 47




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER