Beykoz Devlet Hastanesi Çocukların Resimleriyle Şenlendi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Beykoz Eğitim Birimi’nde eğitim alan çocuklar tarafından yapılan resimler Beykoz Devlet Hastanesi’nde sergilenmeye başladı.

Beykoz Devlet Hastanesi Çocukların Resimleriyle Şenlendi
Beykoz Devlet Hastanesi Çocukların Resimleriyle Şenlendi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Beykoz Eğitim Birimi’nde eğitim alan çocuklar tarafından yapılan resimler Beykoz Devlet Hastanesi’nde sergilenmeye başladı.

Origami, yağlı boya ve pastel teknikleriyle yapılan resimler hastanenin çocuk poliklinikleri ile yatan çocuk hasta servisini şenlendiriyor.

Sergide 7-16 yaşlarındaki çocuklar tarafından gönüller eşliğinde yapılan birbirinden güzel 45 çalışma yer alıyor.
Hastane koridorlarına sıcak ve renkli bir görünüm getiren serginin açılışı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla, Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Yaşar Çelik, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Beykoz Eğitim Birimi Başkanı Makbule İnanç, TOFD Başkanı Saniye Efe, BEDES Başkanı Gülay Demirel, hastane çalışanları ve gönüllülerin katıldığı törenle yapıldı.

Başkan Çelikbilek: “Bilgi İnsanlara İyi Şeyler Yaptırır”

Açılışta yaptığı konuşmada bilginin önemine değinen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek : “Sanat faaliyetleriyle ilgilenmek toplumu aydınlatır, yanlışlardan arındırır,  bilgi insanlara iyi şeyler yaptırır, bilginin olduğu yerde güzellik vardır.  Dinimiz de ‘Bilgi nerede olursa olsun alın, bilgi müminin yitik malı gibidir’ deniyor.  Bu sözler gibi bilginin önemini anlatan başka sözler yoktur sanırım. Bu sergi için yer seçimi çok anlamlı olmuş. Hastanelerin yüzü yavaş yavaş değişiyor, sağlık sistemimiz artık yenileniyor. Devletimiz dünyaya örnek olan yatırımlar yapıyor. Bu sergi bir başlangıç oldu. Sergide emeği bulunan gönülleri, çocuklarımızı ve hastane yönetimini tebrik ediyorum” dedi. 

Çalışmayla ilgili bilgi veren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Beykoz Eğitim Birimi Başkanı Makbule İnanç ise:  “Gönüllülerin desteği ve çocukların yaratıcılıklarıyla ortaya çıkan eserleri ilçemiz için değerlendirmeye karar verdik ve hastaneleri güzelleştirme fikri doğdu. Bu serginin ortaya çıkmasında  hastane yönetimi de bize büyük kolaylık sağladı, herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla da gönüllülerin katkılarının eğitim öğretimde yadsınamaz bir öneme sahip oluğunu belirtti ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nı çalışmaları dolayısıyla kutladı.

Resimleri çok beğendiklerini dile getiren Beykoz Devlet Hastanesi Yöneticisi Yaşar Çelik ise hastane yönetimi olarak böyle anlamlı çalışmalarda iş birliğine her zaman açık olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından davetlilerle birlikte resimler incelendi.




Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2013, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER