Beykoz'da Meyve Bahçesine İlk Fidanlar Dikildi

Beykoz Belediyesi’nin Paşamandıra’dakurduğu Meyve Bahçesi’nde ilk fidanlar Başkan Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının katılımıyla dikildi.

Beykoz'da Meyve Bahçesine İlk Fidanlar Dikildi
Beykoz'da Meyve Bahçesine İlk Fidanlar Dikildi 

Beykoz Belediyesi’nin Paşamandıra’dakurduğu Meyve Bahçesi’nde ilk fidanlar Başkan Yücel Çelikbilek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve belediye çalışanlarının katılımıyla dikildi
Beykoz Belediyesi ilçedeki vatandaşların dalından meyve yiyebileceği Meyve Bahçesi Projesi hayata geçirdi.14 farklı türden 950 meyve ağacının yer alacağı alanda ilk meyveler bu yaz toplanacak. 
Başkan Çelikbilek, CHP İlçe Başkanı Mahir taştan, başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin  ilk fidanları diktiği alanda ilçe sakinleri ailecek doğa ve toprakla buluşacak, mevsim meyvelerini dalından yiyecek. 
Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından 18 bin 600 m2 arazi üzerinde kurulan Meyve Bahçesi’ne ilçenin doğal dokusuna uygun olarak elma, armut, nar, ceviz, kiraz, kayısı, karayemiş, incir, erik,  kivi, şeftali, ayva, üzüm, ruscusağaçları dikiliyor. 
Dere kıyısı boyunca kamelyaların kurulduğu alanda yöresel köy evi de yer alacak. 
Alanda incelemelerde bulunan Başkan Yücel Çelikbilek; “Beykozluların ve İstanbulluların keyifle dolaşabileceği bir projeye imza atıyoruz. Meyve Bahçeleri, doğayla bütünleşen ilçemize yakışan bir hizmet oluyor. Tüm vatandaşlarımızı bu yaz bahçemize dalından meyve toplama bekliyoruz, hayırlı ve bereketli olsun” dedi.  



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER