Zorlu maçı Beşiktaş Kazandı

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki Kasımpaşa-Beşiktaş maçı, 3-1 konuk ekibin üstünlüğüyle bitti. Beşiktaş'ın gollerini Almeida, Fernandes ve Sivok attı. Kasımpaşa'nın tek sayısı Özer'den geldi. Aybaba'nın öğrencileri puanını 12'ye çıkardı. Kasımpaşa 13 puanda kaldı.

Zorlu maçı Beşiktaş Kazandı


KASIMPAŞA: 1 - BEŞİKTAŞ: 3


STAT: Recep Tayyip Erdoğan

HAKEMLER: Tolga Özkalfa, İsmail Köse, Mehmet Metin

KASIMPAŞA: Isaksson, Elyasa Süme, İlhan Eker, Yalçın Ayhan, Sancak Kaplan, Ernst, Kerem Şeras (Dk. 71 Adem Büyük), Djalma, Özer Hurmacı (Dk. 85 Viudez), Hüseyin Kala (Dk. 55 Hakan Özmert), Uche

BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Uğur Boral, İbrahim Toraman (Dk. 53 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Holosko (Dk. 81 Veli Kavlak), Fernandes, Olcay Şahan, Almeida (Dk. 89 Batuhan Karadeniz)

GOLLER: Dk. 14 Almeida, Dk. 26 Fernandes, Dk. 53 Sivok (Beşiktaş), Dk. 36 Özer Hurmacı (Kasımpaşa)

SARI KARTLAR: Dk. 15 İbrahim Toraman, Dk. 42 Ersan Adem Gülüm, Dk. 71 Necip Uysal, Dk. 83 Sivok, Dk. 86 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)
 

İLK YARIDAN POZİSYONLAR

6. dakikada Oğuzhan'ın ara pasında ceza alanı içinde topla buluşan Olcay, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı. Olcay'ın vuruşunda kaleciyi geçen meşin yuvarlağı savunma kornere gönderdi.

14. dakikada Holosko'nun sağdan güzel ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Almeida, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 0-1.

26. dakikada Almeida-Hilbert paslaşmasında topu son olarak Holosko aldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Isaksson, meşin yuvarlağı çıkardı. Atağını sürdüren Beşiktaş, aynı dakika içinde 2-0 öne geçti. Almeida'nın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Olcay, kaleciyi geçmeye çalışırken topu ayağından açtı. Boş pozisyonda meşin yuvarlağı alan Fernandes, rakibinden kurtulduktan sonra filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

36. dakikada Kerem'in soldan kullandığı korner atışında arka direkte Ernst'ten seken topla altıpas üzerinde boş pozisyonda buluşan Özer, meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 1'e indirdi: 1-2.
 

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR

47. dakikada soldan ceza alanına giren Oğuzhan'ın sert şutunda, kaleci Isaksson meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

53. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde ön direkte topla buluşan Sivok, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 1-3.

77. dakikada Fernandes'in sağdan kullandığı kornerde ceza alanı içinde topla buluşan Holosko'nun kafa vuruşunda, kaleci yatarak meşin yuvarlağa sahip oldu.

80. dakikada Olcay'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Almeida, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda, geçen hafta olduğu gibi golü atmakta başarılı olamadı. Bir süre topla ilerleyen bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Isaksson meşin yuvarlağı kornere çeldi.

86. dakikada Uğur Boral'ın soldan sert ortasında meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

 
MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Kasımpaşa ile karşılaşan Beşiktaş'ta teknik direktör Samet Aybaba, kadroda geçen haftaya göre tek değişiklik yaptı. Aybaba, Trabzonspor karşısında ilk 11'de oynattığı Batuhan Karadeniz'i yedek soyundururken, bu oyuncunun yerine Olcay Şahan forma giydi. Olcay Şahan, bir maç aradan sonra böylece ilk 11'deki yerini aldı. Tecrübeli teknik direktör, geçen hafta savunmada başarılı görüntü ortaya koyan Ersan Adem Gülüm ile Tomas Sivok'u da yine savunmanın göbeğinde oynattı.

 
OĞUZHAN YERİNİ SAĞLAMA ALDI


Siyah-beyazlı formayla ilk 11'deki ilk maçını Trabzonspor karşısında oynayan ve başarılı bir performans sergileyen genç oyuncu Oğuzhan Özyakup, Kasımpaşa karşısında da ilk 11'de yer aldı. Aybaba, orta sahada genç Oğuzhan'ın dinamizminden yararlanırken, Trabzonspor mücadelesinde olduğu gibi tecrübeli isim İbrahim Toraman'a da ön liberoda görev verdi.
 

VELİ KAVLAK YEDEK BAŞLADI

Beşiktaş'ta cezası nedeniyle Trabzonspor maçında forma giymeyen Veli Kavlak, Kasımpaşa karşısında maça yedek başladı. Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kartla cezalı duruma düşen ve bu cezasını Trabzonspor karşısında çeken siyah-beyazlı oyuncu, bugünkü mücadelede yedekler arasında yer aldı. Siyah-beyazlı takımda sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçında forma giymeyen Necip Uysal da Kasımpaşa maçında yedekler arasında bulundu. Hafta içinde sakatlık sıkıntısı yaşayan Hilbert ise ilk 11'deki yerini aldı.

 
ERNST'E SEVGİ

Beşiktaşlı taraftarlar, eski futbolcuları Fabian Ernst'e maç öncesi sevgi gösterisinde bulundu. Sezon başında siyah-beyazlı takımdan Kasımpaşa'ya transfer olan Alman futbolcu, takımıyla ısınmaya çıktığı sırada siyah-beyazlı taraftarların sevgi gösterisiyle karşılaştı. Ernst, eski taraftarlarının bu jestine alkışla karşılık verdi. Bu arada Ernst, bugünkü maçla ilk kez eski takımına karşı forma giydi. Siyah-beyazlı taraftarlar, maç öncesi oyuncuları tribüne çağırdı. Kasımpaşa taraftarlarıyla Beşiktaşlı taraftarlar arasında maç öncesi zaman zaman gerginlikler yaşandı. Öte yandan, iki takım oyuncuları, ''Bir yürekte iki bayram kutlu olsun'' yazılı pankartla sahaya çıktı.
 

BEŞİKTAŞ 4 MAÇ SONRA KAZANDI

Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta maçında Kasımpaşa'yı 3-1 yenen Beşiktaş, 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Ligin ilk 2 haftasında 2 beraberlik alan ve 3 ile 4. haftalarda Kardemir Karabükspor ile Sanica Boru Elazığspor'u mağlup eden siyah-beyazlı takım, bu galibiyetlerin ardından yaptığı 4 maçta 3 yenilgi ve 1 beraberlik aldı. Gaziantepspor'a 3-2, Sivasspor'a 1-0 ve Fenerbahçe'ye de 3-0 mağlup olan Beşiktaş, geçen hafta da Trabzonspor ile sahasında 1-1 berabere kaldı. 4 haftada sadece 1 puan alabilen siyah-beyazlı ekip, Kasımpaşa'yı yenerek, galibiyet hasretini sonlandırırken, puanını da 12'ye çıkardı.
 

FERNANDES YİNE GOL ATTI

Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Manuel Fernandes, yine gol sevinci yaşadı. Ligde daha önce Kardemir Karabükspor maçında 2 gol atan Fernandes, Trabzonspor maçının ardından Kasımpaşa karşısında da gol buldu. Portekizli oyuncu, ligde 4. golünü kaydetti.
 

ALMEİDA SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Beşiktaş'ın Kasımpaşa karşısındaki ilk golünü atan Hugo Almeida, böylece 3 maç sonra gol suskunluğunu bozdu. Ligin ilk haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan maçta takımının tek golünü kaydeden ve sezona iyi başlangıç yapan Portekizli oyuncu, daha sonra ligin 5. haftasındaki Gaziantepspor maçına kadar gol üretemedi. Gaziantepspor karşılaşmasında bu sezonki 2. golünü atan Almeida, yine 3 hafta sessiz kaldıktan sonra, Kasımpaşa karşısında ağları havalandırma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı oyuncu, bu sezon ligdeki 3 golünü de kafayla attı.

Almeida, Trabzonspor maçında olduğu gibi Kasımpaşa karşısında da mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. 80. dakikada Olcay'ın ara pasında topla buluşan Portekizli oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak bu oyuncunun vuruşunda, kaleci başarıyla meşin yuvarlağı kornere çeldi. Beşiktaşlı taraftarlar, Almeida'ya bu pozisyonun ardından tezahüratlarla destek verdi.

 
İBRAHİM TORAMAN CEZALI


Kasımpaşa karşısında bu sezon 4. sarı kartını gören kaptan İbrahim Toraman, cezalı duruma düştü.

Ligde daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında sarı kart gören tecrübeli isim, Kasımpaşa maçındakiyle 4. sarı karta ulaştı. İbrahim Toraman, siyah-beyazlı takımın ligin 10. haftasında Mersin İdmanyurdu ile yapacağı karşılaşmada forma giyemeyecek.

Bu arada, İbrahim Toraman, ikinci yarıda sakatlandı ve 53. dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı. Tecrübeli ismin yerine giren Necip, kaptanlık pazubandını taktı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2012, 01:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER