Ülker Sports Arena'nın,“yeşil Pota Temiz Doğa“ Projesi İlgi Görüyor

Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün katkılarıyla, çevre bilincini, basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan "Yeşil Pota Temiz Doğa" projesi başladı

Ülker Sports Arena'nın,“yeşil Pota Temiz Doğa“ Projesi İlgi Görüyor
Ülker Sports Arena, Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün katkılarıyla, çevre bilincini, basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla başlatılan "Yeşil Pota Temiz Doğa" projesi kapsamında Ataşehirli öğrenciler 18 Kasım Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe Ülker -Tofaş karşılaşmasını izlemek üzere Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena tribünlerinde olacaklar.

Ülker Sports Arena, Ataşehir belediyesi ve ÇEVKO işbirliği ile ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün katkılarıyla hayata geçirilen "Yeşil Pota, Temiz Doğa" projesi 10 Ekim'de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulmuştu.

Çevre bilincinin, basketbol sevgisi ile pekiştirilmesini hedefleyen projenin ilk etabına Ataşehir bölgesinde yer alan 40 ortaokulun 23'ü katılım gösterdi. 23 okuldan toplam 11.102 öğrenci, 9.297 kategeri dönüşümlü atık toplayarak çok büyük bir başarıya imza attılar. Öğrenciler toplamış oldukları atıklarla 85 ağacın kesilmesi önlendi, 100 litre petrol, 41.250 kw elektrik tasarrufu sağlandı ve yaklaşık 4.5 ton CO2 (karbondioksit) atmosfere salımı önledi.

Söz konusu proje dahilinde kampanyaya katılan ve öğrenci başına en çok atığı biriktiren 3 okuldan toplam 200 öğrenci 18 Kasım Pazar günü oynanacak Fenerbahçe Ülker – Tofaş maçında tribünde yerlerini alacak.

Ülker Sports Arena Genel Müdürü Shane Chalmers öğrencilerin projeye olan ilgisinden çok mutlu olduklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:

"Projede yer alan tüm okullara ve öğrencilere teşekkür etmek istiyoruz. Projenin ilk etabında Ülker Sports Arena'da maç izleme şansı bulan öğrencilerini 18 Kasım'daki Fenerbahçe Ülker - Tofaş maçında ağırlamak için sabırsızlanıyoruz. Öğrenciler doğaya yaptıkları katkı sebebiyle kendileriyle gurur duymalılar."

ATAŞEHİR, ÜLKER ARENA'YA NASIL GİDERİM

Ülker Sports Arena'nın çevreye olan sorumluluğunun tesisin işleyiş modelini de şekillendirdiğini belirten Chalmers, "Ülker Sports Arena'nın işletici firması olan Aeg'nin çevresel sosyal sorumluluk programı Aeg 1EARTH, tüm operasyonlarımızın çevreye olan etkilerini ölçüyor, aldığımız kararlara rehber olacak hedefler belirliyor ve sürekli olarak çevresel performansımızı arttırmak için bize yol gösteriyor. Bu konudaki çabalarımız arasında; sürdürülebilir tasarımlar, enerji ve iklim, su tasarrufu geri dönüşüm ve atık ayrıştırma, sürdürülebilir satın alma, eğitim ve sosyal sorumluluk var. Tüm bu çalışmalarımızı içeren "2012 Aeg Sürdürülebilirlik Raporu" tüm dünyada aynı anda yayınlandı." diye konuştu.

Ataşehir Belediyesi ve ÇEVKO ile birlikte yürüttükleri "Yeşil Pota, Temiz Doğa" projesinin de söz konusu hedefleri ile tamamen uyum içerisinde olduğunu da belirten Chalmers, "Bu proje ile çocuklara ulaşarak çevre bilincinin yerleşmesine katkıda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz." dedi.

YARIŞMA İÇERİĞİ VE DETAYLAR

"Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanmasıyla Çevre Bilincinin Yerleştirilmesi " İşbirliği Protokolü 10 Ekim 2012 – 18 Haziran 2013 tarihleri arasında sürecek.

İki aylık periyotlarla düzenlenecek okullar arası ambalaj atığı yarışmaları sonucunda dereceye giren okullara toplam 200 adet basketbol maç bileti hediye ediliyor.

Her ay önceden duyurulacak 1 basketbol maçında 20 adet karışık ambalaj atığı (plastik, metal, kompozit, kağıt) getiren ilk 20 çocuğa bilet hediye edilecek.

Maçlara katılan çocuklara kitap, tişört, basketbol topu gibi hediyeler de verilecek.


ATAŞEHİR'DEN GEÇEN İETT OTOBÜS HATLARI

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2012, 10:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER