Galatasaray Fenerbahçe Basket maçına çıkmıyor

Galatasaray Liv Hospital Basketbol takımı, final serisinin Perşembe günü oynanacak son maçına çıkmayacağını açıkladı.

Galatasaray Fenerbahçe Basket maçına çıkmıyor
Galatasaray Fenerbahçe Basket maçına çıkmıyor

Galatasaray Liv Hospital Basketbol takımı, final serisinin Perşembe günü oynanacak son maçına çıkmayacağını açıkladı.

Galatasaray yönetimi, Ülker Arena’da serinin beşinci maçında çıkan olaylar nedeniyle Fenerbahçe’nin sahasının kapatılması yerine para cezasıyla yetinilmesine tepkili.
Galatasaray, ayrıca şike soruşturması kapsamında dosyada bulunan bir Fenerbahçeli yöneticiyle telefon görüşme kaydı bulunan Recep Ankaralı’nın maçın hakemi olarak görevlendirilmesine de tepki gösteriyor.Bugün toplanan Galatasaray Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, federasyon "ipleri başkalarının elinde" olmakla suçlandı.
'Kirli senaryonun parçası olmayacağız'

Galatasaray, "can güvenliği tehlikesi" olduğunu söylediği bir yerde maçın seyircili oynatılıyor olmasını da "tek kelimeyle spora ihanet" olarak niteledi.

Kulüp açıklamasında, ad vermeden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için "şike hükümlüsü" ifadesi kullanılarak "Şahsın kurulları ve hakemleri baskı altına alabildiği bir düzende, sporda adaletten ve ahlaktan söz edilemez" dendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Can güvenliğini hiçe sayan ve hukuku ayaklar altına alan bu kararlar karşısında, Galatasaray Erkek Basketbol takımı Perşembe günkü maça çıkmayacaktır ve bu kirli senaryonun bir parçası olmayacaktır."

Galatasaray, erkek ve kadın basketbol takımlarının da önümüzdeki dönem ligden çekilip çekilmemesi olasılığının gündemlerinde olduğunu, elindeki bilgi ve belgeler ışığında uluslararası federasyonlar ve uluslararası hukuk nezdinde hak arayışını sürdüreceğini vurguladı.
Fenerbahçe: Bize de 4 maçta 18 kere küfür edildi

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ise, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, 4 maçta 18 kere küfür edildiğini belirterek şöyle demişti: "Bu küfürlerin camiamıza ve sporcularımıza yapılması endişe verici. Hiçbir anons yapılmadı. Bizim sahamızda 'Ergin Ataman doping yaptı' tezahüratına maçın başında anons yapılarak mücadele gücümüz kısılmıştır. Bize ne yapılıyorsa diğerlerine de aynısı yapılsın."

Galatasaray koçu Ergin Ataman’ı "olayların içinde yer almakla" suçlayan Yıldırım, Ataman’ın milli takımın da koçu olduğunu hatırlatarak, şunları söylemişti:

"Bütün takım sporcularını kucaklaması gerekiyor. Taraf olursa orada kalamaz. Fenerbahçe camiası onu orada tutturmaz. Ergin Ataman Galatasaraylı olabilir. Davranışlarını iyi ayarlarsa karşı da çıkmayız. Turgay Demirel'i biz destekledik. O kulüpten bu kulüpten olması değil, bizim isteğimiz adil olması. Fenerbahçe havlusunu yerde tekmeliyor. Gerektiğinde hesabı sorulur. Milli takıma Fenerbahçe'den oyuncu alacaksınız, bu insanlar nasıl saygı gösterecek size?"

Seride 3-3’lük eşitlik var. Ülker Arena’da galip gelecek takım şampiyonluğunu ilan edecekti.

Galatasaray'ın sahaya çıkmaması halinde hükmen mağlup ilan edilmesi ve Fenerbahçe'nin şampiyon olması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 21:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER