Fenerbahçeli Basketbolcular basın mensuplarıyla

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın teknik ekip ve oyuncuları, Euroleague Medya Günü'nde, Ataşehir'de bulunan Fenerbahçe Ülker Sport Arena'da basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Fenerbahçeli Basketbolcular basın mensuplarıyla

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın oyuncusu Oğuz Savaş kendisine yöneltilen sorularla ilgili olarak şunları dedi: "Yeni sezon inşallah bizim kazasız belasız olur. Yeni sezon hazırlıklarına başlayalı 1 ay gibi bir süre oldu. Milli takımdaki oyunculardan dolayı ilk başladığımızda eksik başladık. Milli takımdaki oyuncular döndü en son David Andersen geldi ve takım olarak çalışmaya başladık. İnşallah bu sezonun başında güzel bir vakit geçiririz. Yeni sezonda başarıyı elde edebilmek için elimizden geleni yapacağız. Takımımızla ilgili bu sene beklentiler çok yukarıda. Çünkü iyi transferler yapıldı ve yeni bir hoca geldi. Yeni bir sistem, yeni bir düzen olacak ve bunun içinde uyum süreci gerekecek. İnşallah bu süreci en kısa zamanda ve en iyi şekilde atlatırız. Daha sonra Türkiye Lig'inde ve  Euroleague'de başarılı olmak için elimizden geleni yapacağız."

" Kamp ortamları güzel geçti. Yeni gelen insanlar da saha dışında da iyi insanlar. Böyle olması da hepsi o söylediğimiz süreci kısaltıyor. Sadece yeni gelen oyuncularla da alakalı değil, hoca da yeni geldiği için sistem yeni,düzen yeni olduğundan bizde saha içi ve saha dışında yeni sayılıyoruz. Bütün takım da bu sürecin içine giriyor. Her sezon başında böyle bir süreç oluyor. Sakatlık olmadan güzel bir sezon olur inşallah."
"Bizde Final Four'a kalmak istiyoruz, sadece taraftarın istediği bir şey değil.  Euroleague'de oynayan her sporcu Final Four'da oynamak ister.  Çok klasik belki ama bizim olaya adım adım bakmamız gerekiyor. Sonuçta ilk turu geçmeden Top16'yı geçmeden Final Four olmuyor. Öncelikle buraları güzel geçelim ki Final Four'a gelelim. Şu anki ilk hedefimiz Euroleague'deki ilk turu geçebilmek ve ilk turu geçeceğimize de inanıyoruz. Sezon başı çok iddialı konuşmaya da gerek yok inşallah iyi yerlre geleceğiz."

"Geçen sene çok iyi bir sezon geçirmedik. Bunun herhangi bir kimseyle kişisel olarak alakası yok. Bütün sezon boyunca sakatlık sorunu yaşadık. Tabi geçen sene ki sezonun tek sebebi sakatlıklar değil. Bir türlü o istediğimiz oyunu oynayamadık.  Hep böyle kötü giden bir şey vardı bu da bütün sezonu etkiledi. Bundan ders çıkarıp bu sezon daha iyi işler yapmayı hedefliyoruz."

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın kaptanı Ömer Onan ise, " Hocayla buluşmamız biraz geç oldu. İtalyan Milli Takımı'nda olduğu için geleli 10-15 gün oldu. David Andersen biraz daha geç geldi. Mike Batiste'nin sakatlığı vardı. Bu haftayı çok iyi değerlendiriyoruz ve artık takım halinde çalışmaya başladık. Önümüzde ilk Türkiye Kupası var ama yüzde yüz hazırlığımız  Euroleague maçlarıyla başlar.

Türkiye Kupası önemli ama Euroleague başlayana kadar daha hazır bir şekilde oluruz. Fenerbahçe salonunu yapmasıyla Final Four'u görmüş hocayı da getirerek bu yolda olmakk istediğini göstermektedir. En başta hedefimiz Final Four ama bunu sonuna kadar bağlayıp kazanamazsakta karalar bağlamamız lazım. Önemli olan bu yola girmektir. İlk 8'in içinde her sene olmamız lazım. Bir sene Final Four oynayıp 5 sene oynamamaktansa 3-4 sene ilk 8 için olmak daha önemli. Bundan sıbra da Final Four'lar gelecektir. Fenerbahçe çok doğru adımlarla bu yolun içinde. Bu sene olabilir gelecek senede olabilir ama Final Four gelecektir."dedi.

Onan sözlerine şöyle devam etti: "Salon şöyle önemli bir kere ev takım olarak Euroleague'de Avrupa Lig'inde bu avantıjı kullanmak çok önemlidir. Sonuçta buraya gelindiği zaman hakemler de, misafir takımda çekiniyor. Siena bunun en iyi örneğidir bunu da başarmıştır. Panathinaikos kendi evinde çok zor kaybeder. Onun içinde bizim bu havayı yakalamamız lazım. Salon bunun için çok önemli."

Takıma yeni katılan genç oyuncularla ilgili soruya ise,"Güzel oldu. Hem genç hem tecrübeli güzel bir takımımız var. Gelen yabancı oyuncularımız da çok kaliteli iyi insanlar. Güzel bir sene bizi bekliyor. İnşallah sakatlık olmadan ve başarılar elde ederek bu sezonu güzel bir şekilde geçiririz" şeklinde konuştu.

Yeni transfer edilen basketbolcu İlkan Karaman; "Bu sene bambaşka bir ortamdayım. Bambaşka insanlarla çalışıyorum. Güzel bir atmosfer var burada. Çok profesyonel insanlar var. Bu düzen çerçevesi içerisinde yeni koçumuzla birlikte çok iyi bir şekilde çalışıyoruz. Eksiklerimiz gidrip takım adaptayonu sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzde Türkiye Kupası var şimdi oraya hazılanıyoruz. İyi bir başarı elde edip Lig'e de güzel bir şekilde başlamak istiyoruz. Burada olan oyuncular çok kariyerli oyuncular ve çok profesyonel ortam görüyorum. Burada kendime katabileceğim çok şey var.  Euroleague açısından da Final Four'u hedeflediğimiz doğru. Biz bu profesyonellik ve düzen çerçevesi içerisinde kalıp böyle çalıştığımız sürece Türkiye Lig'inde de başarı elde edeceğimizden şüphemiz yok." diye konuştu.

İtalyan Antrenör Simone Pianigiani ise kendisine yöneltilen sorulara şu cevapları verdi: "Yeni bir sezon başlıyor ve yeni bir takımız. Birçok takıma göre bazı sebeplerden dolayı geç başladık. Yeni oyuncular, transferler Milli Takımdan gelen oyuncular o yüzden şu an bizim için çok önemli. Herkes her şeyiyle çalışıyor ve bir sistem oturtmaya çalışıyoruz. Tabi ki sistem hemen oturmuyor bunun oturması için biraz zamana ihtiyaç var. Önümüzde de hemen çok kısa bir zaman içinde hazırlanmamız gereken Türkiye Kupası Maçları var zorlu maçlar olacak. Bu tür duruma acil durum diye bakıp isteğimizi gösterirsek o şekilde sahaya çıkmamız gerekiyor. Çünkü yüzde yüz hazır olduğumuzu söyleyemem ama bazı takımlar hazır olmasalar bile en iyi performanslarını sahaya yansıtarak çıktıklarında böyle bir turnuvada başarılı olabilirler."

"Kesinlikle çok iyi bir kadro oluşturduğumuzu düşünüyorum. Şu anda ne kadar bir arada olan bir grup insan olsak bile çalışarak sistemi oturtarak çok başarılı bir takım olacağız. Oyunculara gelince İlkan ve Bojan gibi çok başarılı genç oyuncularımız var. Türkiye Lig'inden takımda var olan Kaya, Ömer ve Oğuz gibi iyi oyuncularımız ve artı diğer yeni transferler var. Onlarda Avrupa da birçok başarı elde etmiş çok çeşitli oyuncularımız. Bunların hepsini harmanlayıp sistemi oturttuğumuz zaman kesinlikle kadronun çok iyi olacağına inanıyorum  ve Avrupa da mutlaka saygı duyulacak bir takım olacağız. Bu sistem tabi ki bir gün de bir hafta da olmaz önceden de söylediğim gibi. Bir ay olabilir. Bunun oturması şu andaki tek hedefimiz, takım olmak ve  bu zengin kadroyu takım haline getirmek."

"Arenanın çok büyük katkısı var. Özellikle bu benim transfer dönemimde buraya gelip salonu gördükten sonra karar vermem de çok büyük etkisi oldu. Çünkü müthiş  bir atmosfer  ne isterseniz elinizin altında ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde basketbola ne kadar büyük  yatırım yapıldığını da gördüm bu da içimi rahatlattı. Çok büyük destek var böyle bir salonda oynayıp da kazanmamak mümkün değil. Mirsadın jübilesinde de çok doğru bir karar verdiğimi gördüm taraftarlar baskı yaratırken bizde çok duygusal anlar yaşadık benim için duygular çok önemlidir."

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2012, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER