Yenisahra Mahallesi Muhtar Adayı İsa Kırım Basınla Bir Araya Geldi

Geçtiğimiz günlerde Yenisahra Mahallesi Muhtar adaylığını açıklayan Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım basın karşısına çıktı.

Yenisahra Mahallesi Muhtar Adayı İsa Kırım Basınla Bir Araya Geldi


Geçtiğimiz günlerde Yenisahra Mahallesi Muhtar adaylığını açıklayan Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım basın karşısına çıktı.

Yenisahra Mahallesi sakinlerini temsil edecek ekibiyle “Yaşanılır Bir Yenisahra'yı Birlikte İnşa Edeceğiz” sloganıyla çalışmalarını sürdüren Yenisahra Mahallesi Muhtar Adayı İsa Kırım Mirhan Kafe’de basınla bir araya geldi.


“MAHALLENİN SORUNLARA ÇÖZÜM ARAMAK İÇİN MUHTAR ADAYI OLDUM”
Mahallenin kurulduğu 1969 yılından bu güne Yenisahra’da yaşadığını, o yıllardaki tek okul olan Sakarya İlkokulu’nun ilk mezunlarından olduğunu kaydeden Muhtar adayı İsa Kırım, Anadolu’nun her bölgesi mensubu mahalle sakinlerini yakından tanıdığını, kendisinin de yaşadığı sorunlara çözüm aramak için muhtar adayı olduğunu söyledi.


“1969 YILINDAN BUYANA YENİSAHRA’DA OTURMAKTAYIM”
Yenisahra Mahallesi Muhtar adayı İsa Kırım, kendisini kısaca; 1962 Çankırı Ilgaz doğumluyum. 1969 yılından buyana Yenisahra’da oturmaktayım. Yenisahra Sakarya İlkokulu’nun ilk mezunlarındanım. Şu an gazetecilik yapmaktayım. Evli, iki çocuk ve iki torunum var.” İfadeleri ile tanıttı.


“YAŞANILIR BİR YENİSAHRA'YI BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ”
Kayışdağı’ndaki Mirhan Kafe’de gerçekleşen basın buluşmasında, toplumun tüm kesimlerini temsil edecek ekibiyle “Yaşanılır Bir Yenisahra'yı Birlikte İnşa Edeceğiz” sloganıyla çalışmaları yürüttüklerini kaydeden Yenisahra Mahallesi Muhtar Adayı İsa Kırım, çok farklı sorunları olan Yenisahra Mahallesi’nin en önemli sorununun konikleşen “Kentsel Dönüşüm” olduğuna işaret etti. 


86 BİNADAKİ 256 DAİREDE 1500’ÜZERİNDE VATANDAŞ SOKAKTA
2013 yılında başlayan “Kentsel Dönüşüm” ile değişik firmaların mahalleyi dönüştürmek için çalışmalar olduğuna, imzaları da alınarak sözleşme yapıldığı halde arzu edilen hızda olmayan çalışmaların bölgede mağduriyet yarattığına dikkat çekerek; “Yenisahra Mahallesi’nde dönüşüm projesi başlatan ve karot aldırarak riskli bina tescili yapılan 86 binadaki bağımsız bölüm olan 256 dairede yaşayan 1500’üzerinde vatandaş sokağa atılarak mağdur oldu. 256 dairede yaşayan çoğu düşük gelirli mahalle sakini hak sahipleri kira vermekte güçlük çekiyor.”


“KENTSEL DÖNÜŞÜM” ÇALIŞMALARINDA İSTENİLEN GELİŞMENİN GÖZLENEMEDİ
Dönüşüm için yetersiz olan güncellenerek yeniden çıkması istenen imar planın hazırlık ve görüşme aşamasında Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetimi olarak çeşitli girişimleri olduğunu, komisyon ve kurumlarda toplantılara katılarak planın çıkması için mücadele ettiklerini kaydeden İsa Kırım, arzu edilen imar planı çıkalı 4.5 yıl olmasına rağmen “Kentsel Dönüşüm” çalışmalarında istenilen gelişmenin gözlenemediğinin altını çizdi.


DERNEK DENEYİMLİ MUHTARLIK EKİBİ İLE ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMA
Yenisahra Muhtar adayı İsa Kırım, dernek başkanı olarak kurumlarla yapılan çalışmalarda edindikleri deneyimi, seçilirse muhtarlık kurumunu devreye sokarak daha da güçlü olarak mahalle yararına kullanacaklarını, ekibi ile birlikte çözüm odaklı çalışmaları daha da artıracaklarını ifade etti.


MAHALLEMİZİN İMARININ ÇIKMASI İÇİN KURUMLARDAN DESTEK İSTEDİK
Muhtar adayı İsa Kırım, dernek başkanı olarak yaptığı çalışmalar ile ilgili şu açıklamalara yer verdi; 
“İmarın çıkma aşamasında Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısına gittik. Mahallenin sorunlarının bulunduğu dosyamızı ilettik. Aynı zamanlarda İBB İmar Komisyonu Başkanı ile 9 kişilik dernek üyelerimizin de katıldığı 2 saat süren bir toplantı gerçekleştirdik. Mahallemizin imarının bir an önce çıkması ricasında bulunduk. Ataşehir Belediye Meclisinde imarımızın çıkması için CHP’li ve AK partili meclis üyelerimizden ve Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’den imarımızın bir an önce çıkması için destek istedik.” 


İMARIMIZ ÇIKTI EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
“İmarımız çıktı, dernek olarak Battal ilgezdi başkanımıza ve CHP ve Ak parti meclis üyelerimize, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. 5 sene önce imarımız çıkmasına rağmen henüz mahallemizde bir gelişme yok.” 


İMAR 5 SENE ÖNCE ÇIKTI, FİRMALAR İNŞAATA BAŞLAMADI
“Kentsel dönüşüm sorunumuzun önünde imar engeli vardı ama şu an mahallemizde firma sorunu var. İmar planları 5 sene önce çıkmasına rağmen maalesef firmalar hala inşaata başlamadı.”


MAHALLESİ’NİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNE ÇALIŞMAK ADAY OLDUM!
“Yenisahra Mahallesi’nin sorunlarıyla daha fazla ilgilenmek ve mahallemizin diğer sorunlarının çözülmesi için gerekli mercilere iletmek ve çözümünün sağlamaya çalışmak için muhtarlığa aday oldum.”


Yenisahra Mahallesi Muhtar Adayı İsa Kırım’ın Mirhan Kafe’de basınla buluştuğu kahvaltılı programa Ataşehir’de kurumları adına çalışma yürüten gazeteciler; Alaettin Bahçekapılı, Derya Arslan, Himmet Kaya, Serkan Şimşek, Ali Bal, Erkan Sarıkaya, Baki Özışık ile birlikte Muhtarlık İhtiyar Heyeti ekibi katıldı.

İsa Kırım Kimdir?

1962 Yılında Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde doğdu.

1969 Yılından itibaren Yenisahra Mahallesi’nde ikamet etmekte olup, Yenisahra Sakarya İlköğretim Okulu’nun ilk mezunlarındandır.

 2017 Yılında Ataşehir Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin kurucusu ve halen dernek başkanıdır.

Evli ve iki çocuk babasıdır.
 

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2023, 18:39

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109