Elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi veren firmalara 3 ay ek süre verildi

Elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi veren firmalara 3 ay ek süre verildi

Elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi veren firmalara 3 ay ek süre verildi
Elektrik dağıtım ihalelerinde en yüksek teklifi veren firmalara 3 ay ek süre verildi. Şirketlerden ihale bedellerinin yüzde 2'si kadar ek teminat isteniyor.

Özelleştirm İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Park Holding hariç tüm şirketlerin yazılı olarak ek süre talebinde bulunduğunu bu talebin ardından da 29 Ağustos'a kadar ek sürenin talepte bulunan şirketlere verildiğini açıkladı.

Ayrıca ÖİB, Enerjisa'nın Akdeniz Elektrik için sözleşme imzalamaya davet edileceğini bildirdi. Öte yandan şirketlere yüzde 2'lik teminatın ödenmesi için 30 Haziran'a kadar ek süre verildi.

ÖİB'nin açıklaması web sitesinde aynen şu şekilde yer alıyor:
"Bilindiği üzere, elektrik dağıtım ihalelerini kazanan teklif sahipleri Özelleştirme Yüksek Kurulunun onayını müteakip yazılı olarak sözleşmeye davet edilmişler ve kendilerine Hisse Satış Sözleşmesi imzalanması için 31.05.2011 tarihi mesai bitimine kadar süre verilmiştir. Teklif sahiplerine ek süre talep etmeleri halinde İdarece belirlenecek ek geçici teminatın teslim edilmesi kaydıyla ek süre verilebileceği bildirilmişti.

31.05.2011 mesai bitimi itibariyle Park Holding A.Ş. (Akdeniz EDAŞ için) hariç diğer teklif sahipleri yazılı olarak ek süre talebinde bulunmuşlardır.

Ek süre talebinde bulunan teklif sahiplerine, ihalede teklif ettikleri bedelin  % 2’si oranında ek geçici teminatın 30.06.2011 tarihi mesai bitimine kadar İdaremize teslim edilmesi şartıyla 29.08.2011 tarihi mesai bitimine kadar ek süre verilmiştir.

Söz konusu ek geçici teminatların 30.06.2011 tarihi mesai bitimine kadar İdaremize teslim edilmemesi halinde, teklif sahiplerinin geçici teminatları irat kaydedilecek ve Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararında yer alan bir sonraki Teklif Sahibi sözleşmeye davet edilecektir.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin devri için verilen, süresi dolan ve ek süre talebinde de bulunmayan Park Holding A.Ş.’nin ise geçici teminatı irat kaydedilip, ikinci sırada yer alan teklif sahibi olan Enerjisa Elektrik Dağıtım A.Ş. sözleşmeye davet edilecektir."


AYEDAŞ ELEKTRİK VEZNE VE BİRİMLERİ ADRES VE TELEFONLARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER