'Almanya, Yunanistan'ın eurodan ayrılmasını istedi'

Euro Grubu ülkelerinin maliye bakanlarının Yunanistan'ın durumunu değerlendirdiği toplantı devam ederken, yeni bir iddia gündeme geldi.

'Almanya, Yunanistan'ın eurodan ayrılmasını istedi'
'Almanya, Yunanistan'ın eurodan ayrılmasını istedi'

Euro Grubu ülkelerinin maliye bakanlarının Yunanistan'ın durumunu değerlendirdiği toplantı devam ederken, yeni bir iddia gündeme geldi. İddiaya göre Almanya'nın başını çektiği ülkeler, Yunanistan'ın 5 yıllığına eurodan ayrılmasını talep etti.

Euro Grubu ülkelerinin maliye bakanları Yunanistan'ın durumunu değerlendirmek üzere toplandı. Brüksel'de gerçekleştirilen toplantıya, euro kullanan ülkelerin maliye bakanları katıldı.

Toplantı devam ederken Yunanistan medyasına yansıyan yeni bilgiler yansıdı. İddiaya göre Euro Grubu'nda Almanya'nın başını çektiği ülkeler, Yunanistan'ın 5 yıllığına eurodan ayrılmasını talep etti. Haber şimdilik hükümet kaynaklarınca yalanlanmış olsa da Yunanistan ve Avrupa basınında yankı uyandırdı.

Öte yandan,  Atina'da milli mutabakat hükümeti çağrıları gündeme geldi. Muhalefetten gelen bu çağrı  öncesi Başbakan Aleksis Çipras, PASOK lideri Fofi Gennimata ile acil bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

YUNANİSTAN'IN SON UMUDU ZİRVEDE


Almanya ile beraber Finlandiya, Yunanistan'a yeni borç verilmesine karşı. Eurogroup içerisinde Fransa, İtalya ve Kıbrıs, Yunanistan'a destek sunuyor. Ancak bu destek anlaşmanın önünü açamadı.

Artık gözler Liderler Zirvesi'ne çevrildi. Yunanistan'ın son umudu zirvede. Zirvede de bir çıkış yolu bulunamazsa, Atina iflasa biraz daha yaklaşmış olacak.

Diğer yandan Atina'da hakim olan temkinli iyimserlik havası yerini endişeye bırakmış durumda. Yunanlılar anlaşmadan umutlarını kesmiyorlar. Ancak anlaşmanın pamuk ipliğine bağlı olduğunu anlamış durumdalar.

Brüksel'den ulaşan son bilgiye göre Eurogroup toplantısı sonuç vermedi. Eurogroup olağanüstü olarak Pazar günü Türkiye saati ile 12.00'de Yunanistan krizini görüşmek üzere tekrar toplanacak.

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, toplantının ardından yaptığı kısa açıklamada, "Yunanistan'ın teklifini derinlemesine konuştuk. Kredibilite ve güven meselelerini tartıştık. Çok zor fakat çalışmalar hala ilerliyor" dedi.







Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2015, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER