Yenisahra’da Riskli Yapıların Yıkımına Başlandı

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında 2015 yılında karot alınarak riskli ve oturulamaz raporu bulunan binaların yıkımına başlandı

 Yenisahra’da Riskli Yapıların Yıkımına Başlandı

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında 2015 yılında karot alınarak riskli ve oturulamaz raporu bulunan binaların yıkımına başlandı.



Ataşehir’de Yenisahra-Barbaros Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm kapsamında 2015 yılında karot alınarak riskli ve oturulamaz raporu bulunan 120 bina’nın tahliye süreci geçtiğimiz yıl sonunda hızlandırılmıştı.

Yenisahra Mahallesi’nde DKY İnşaat 2015 yılında anlaşma yaptığı 86 konut alanında karot çalışması yaptırmış ve alınan karot inceleme sonucunda binalara riskli ve oturulamaz raporu verilmişti. 

Ülkeninde içinde bulunduğu ekonomik dalgalanmalar nedeniyle birçok inşaat firması iflas ederken, Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallerinde hak sahipleriyle sözleşme imzalayan firmalarda süreç belirsizliği nedeniyle inşaat çalışmalarına başlayamamıştı. 

2020 Yılının son aylarında Yenisahra – Barbaros Mahalleleri’nde başta DKY olmak üzere diğer inşaat firmalarının 2015 yılında 120’ye yakın karot aldırdığı binalarda riskli ve oturulamaz raporu olması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın talimatı doğrultusunda Ataşehir Belediyesi tarafından tahliye yazıları bina sahiplerine tebliğ edilmişti.

Tebliğ tarihinden sonra DKY İnşaat’ın sözleşme alanında bulunan Yenisahra Mahallesi’nde 86 konuttan 35 tanesinde oturan hak sahipleri ile Barbaros Mahallesi’nde Bir Yapı’nın sözleşme alanında olan 12 konuttaki hak sahipleri de binadan tahliyelerini gerçekleştirmişti.

DKY İnşaat Yenisahra Mahallesi’nde bulunan tahliye edilen proje alanlarındaki binaların yıkımı için kademeli olarak Ataşehir Belediyesi’nden yıkım ruhsatı aldığı öğrenildi. DKY İnşaat ilk etapta Yenisahra Mahallesi’nde sözleşme alanındaki 9 binanın yıkımı gerçekleştiriliyor. Kalan 77 binaların yıkımı önümüzdeki aylarda tamamlayacağı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2021, 23:35

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109