YENİSAHRA VE BARBAROS PLANLARI İBB MECLİS GÜNDEMİNDE

Ataşehir, Yeni Sahra ve Barbaros Mahalleleri 1/5000'lik İmar Planları İBB Meclis Gündeminde.

YENİSAHRA VE BARBAROS PLANLARI İBB MECLİS GÜNDEMİNDE
YENİSAHRA VE BARBAROS PLANLARI İBB MECLİS GÜNDEMİNDE


Ataşehir, Yeni Sahra ve Barbaros Mahalleleri 1/5000'lik İmar Planları İBB Meclis Gündeminde.


Ataşehirlilerin yakından merak ettiği Yenisahra ve Barbaros Mahallesinin mahkemece iptal edilen 1/5000'lik imar planları İBB Şubat ayı gündeminde görüşüldü.


5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13. maddesi gereğince “her ayın 2’nci haftası” toplanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 7’nci Seçim Dönemi, 5’inci toplantı yılı, Şubat ayı toplantıları, 11 Şubat 2019 Pazartesi – 15 Şubat 2019 Cuma tarihleri arasında yapılacak.

Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra ve Barbaros Mahalleleri ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP Planı hk. Şehir Planlama Müdürlüğü Teklifi İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na havale edildi. Komisyondan Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP Planı'nın incelenerek, Cuma günü Meclis'ten geçmesi bekleniyor.


AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı İsmail Erdem, Cuma günü Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin imar planlarının çıkacağı müjdesini verdi. Barbaros Mahallesi'ni gezerek halka imar müjdesi veren Başkan Erdem, "Yenisahra ve Barbaros Mahallemizin 40 yıldır beklenen 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar planlarını Cuma günü Büyükşehir Belediyemizin meclisinden geçireceğiz. Bölgemiz yıllardır ihmal edilmiş ve son 10 yıldır hiçbir şey yapılmamış. Bizler, Büyükşehir Belediye İmar Komisyonumuz ile beraber ön görüşmelerimizi yaptık. Arkasından da İmar Daire Başkanlığı ve Planlama Müdürlüğü ile beraber son 25 gündür yoğun şekilde çalışarak bugünkü meclisin gündemine aldırdık. Cuma günü Yenisahra ve Barbaros Mahallemizin 40 yıldır beklenen imarları çıkmış olacak inşallah, Ataşehirimize hayırlı olsun" diye konuştu.


Ataşehir Belediyesi tarafından, Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin Nazım İmar Planlarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Yenisahra ve Barbaros mahalleleri imar planlarında yaşanan süreçleri dile getiren Başkan Vekili İlhami Yılmaz şunları söyledi: “Bugün, Yenisahra ve yakın çevresi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları’nın İBB Meclis gündemine 55. sırada alındığını gördük. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 lik planların her ikisininde aynı anda çıkması ve imar üzerinden siyasetin yapılmması gerektiğini söyledi.



Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İsa Kırım Yaptığı açıklamada Yenisahrayı Bekleyen Büyük Tehlike'yi anlattı.

Yenisahra Eğitim Kültür Derneği olarak Ataşehir Belediyesine ve Meclis üyelerine, Büyükşehir imar Komisyon Başkanına gitik ve mahallemizin imar sorununu anlattık ama nafile hala imarsız bir mahallede yaşıyoruz. Çünkü 6 senede belli bir aşamaya gelen imar planı'da mahkeme kararı ile komple iptal oldu.

İnşallah kartalda olduğu gibi mahallemizde de vahim kaza olmaz. inşallah vahim kaza olmadan imar planlarımız çıkar. inşallah yenisahra'da televizyonlara, Gazetelere manşet olmaz. rakam yazmak bile istemiyorum .......kişi ölmüş demezler.

Dernek başkanı  İsa Kırım Yenisahra mahallesinde 84 bağımsız binanın yıkım kararı var. Bu binaların oturulamaz raporu var. 84 Bağımsız binanın ortalama 3 kat olduğunu düşünürsek ortaya vahim bir tablo çıkıyor. Allah esirgesin hayalet oturulamaz raporu olan binalarda hala mahalle sakinleri oturuyor. bu sadece kayıtlara geçmiş bilgiler aslında mahalleye bakıldığında binaların tamamı oturulmaya uygun binalar değil.

Bizler Mahalle sakinleri olarak yıllardır imar planlarının çıkmasını bekliyoruz. Bu aşamada planların bir an önce çıkması için Kimlere dilekçe yazmadıkki. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, ve Farklı Kurum ve kuruluşlara defalarca yazdık.



İmar plamlarımız İBB de son aşamaya geldiğini biliyoruz. Planlarımızın Şubat ayı içinde Çıkacağı sözünü aldık. Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin 1/5000 ve 1/1000 lik planları çıkar ve mahallemiz yıllardır süregelen plansızlık sorunundn kurtulur, Bizler mahalle halkı olarak emegi geçenlere şimdiden teşekkür eder, mahallemizin değişik yerlerine teşekkür pankartlarımızı asarız.





Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2019, 21:34

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER