Üç Tel Bir Avaz'dan Ataşehirlilere Türkü Ziyafeti

Üç Tel Bir Avaz Grubu Ataşehir Cemal Süreya Etkinlik salonunda "Üç tel Bir Avaz'la Ataşehirlilere Türkü Ziyafeti verdi.

Üç Tel Bir Avaz'dan Ataşehirlilere Türkü Ziyafeti
 Üç Tel Bir Avaz'dan Ataşehirlilere Türkü Ziyafeti

Üç Tel Bir Avaz Grubu Ataşehir Cemal Süreya Etkinlik salonunda "Üç tel Bir Avaz'la Ataşehirlilere Türkü Ziyafeti verdi.

Üç Tel Bir Avaz Grubu Ataşehir Cemal Süreya Etkinlik salonunda "Üç tel Bir Avaz'la Yola Devam" konseri ilUfuk Benli, Serkan Nokay, Bertuğ Karataş ve Sinem Önel’in sahne aldığı konsere Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Hasan Aydın, Seyhan Müzik Yapım Sahibi ve Müyap Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Seyhan, THM sanatçıları Özgür Akdemir, Ebru Kayhan Karaca, Seyfi Yerlikaya, İstanbul Üniversitesi Konservatuar Bölümü Öğretim üyesi Ali Yılmaz, Arguvan Köy ve İlçe sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile türkü severler katıldı.


Üç Tel Bir Avaz Grubu üyeleri Ufuk Benli, Serkan Nokay, Bertuğ Karataş’ın birbirinden farklı Arguvan yöresi olmak çeşitli türküler seslendirerek salondaki yaklaşık bir saatlik performanslarıyla türkü severlerden tam not aldı.


TÜRKÜLERİN VE KÜLTÜRLERİN YAŞATILMASI GEREKİYOR

Sahne arasında konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan; Anadolu kültürünün yaşatılması ve sanatın bir parçası olan Türkülerin icra edilebilmesi için gençlerin önünün açılmasını gerektiğini ve özellikle kendi imkanı ile bir şeyler yapmak isteyen gençlere sonuna kadar sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.




ATAŞEHİR’DE 7000’İ AŞKIN GENÇ SANAT EĞİTİMİ ALIYOR

Sadık Semih Kayhan son olarak, 2009 Yılında kurulan Ataşehir Belediyesi’nin Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin talimatı ile genç sanatçılara destek olmak amacıyla kültür merkezlerinde her türlü katkı ve desteği sunduklarını belirterek Ataşehir’deki kültür merkezlerinde 7000’i aşkın çocuk ve gencin sanat eğitimi aldığını belirtti.


Yola Revan Albümüyle etkili çıkış yapan Arguvanlı Türk Halk Müziği Sanatçısı Sinem Önel konser öncesinde sahnede; “Ozanlarımızın ve âşıkların yazdığı türküleri söylemek, sizlerle buluşmak ve buluşturmak istedik. Arif Sağ, Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu’nun başlattığı Muhabbet türkülerine Ufuk Benli, Serkan Nokay, Bertuğ Karataş’ın Üç Tel Bir Avaz Grubunu kurarak eski kültürü yarattığını ve Yola Revan albümüyle birlikte kendilerine eşlik ettiğini belirterek konsere katılanlara İyi ki geldiniz, teşekkür ederim” dedi.


Sinem Önel sahneyi Üç Tel Bir Avaz Grubu üyesi Serkan Nokay ile paylaşırken, sık sık âşık atışması gibi sözlü atışması salonda uzun süre alkış aldı. Sinem Önel’in bağlama konusunda Serkan Nokay’a sözlü takılması ve Ataşehir Belediye Başkan yardımcısı Sadık Semih Kayhan’a bağlamayı kim daha iyi çalıyor sorusu üzerine salonda kahkaha ve alkış tufanı yaşandı.


Sinem Önel ve Serkan Nokay’ın sahne performansı Üç Tel Bir Avaz Grubunun diğer üyelerinin sahnede yer almasıyla sırasıyla; Geldim Şu Âlemi Islah Edeyim, Aman Tabip,  Neşet Ertaş’ın vefatının 7.yıl dönümü nedeniyle Neşet Ertaş’ın bestelediği ve söylediği Leylam Türküsünü Özgür Akdemir, Seyfi Yerlikaya, Ecem Kayhan, Sinem Önel, Ali Uğurlu ile grup üyeleri hep birlikte söylediler.


Ufuk Benli, “Neşet Ertaş’ın bendeki yeri çok ayrıdır. Türkülerini fırsat buldukça söylerim” dedi.


Sinem Önel final türküsü sonrasında türkü severlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
 
Konser sonrasında grup üyeleri konuklarla toplu fotoğraf çekindi.e Ataşehirlilere türkü ziyafeti çekti.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2019, 18:35

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109