Türk Kızılay Ataşehir Şubesi Yapılan etkinlikleri tanıttı

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Ramazan ve Pandemi Sürecinde Yapılan etkinlikleri Tanıttı.

Türk Kızılay Ataşehir Şubesi Yapılan etkinlikleri tanıttı
Türk Kızılay Ataşehir Şubesi Yapılan etkinlikleri tanıttı

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi Ramazan ve Pandemi Sürecinde Yapılan etkinlikleri Tanıttı.

Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi’nin Atatürk Mahallesi’nde bulunan binasında basın mensuplarına pandemi sürecindeki çalışmaları ve ramazan ayındaki faaliyetlerini tanıttı.
Şube Merkezinde gerçekleşen çalışma ve faaliyet bilgilendirmesinde Türk Kızılayı Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, Şube Başkanı Talha Keleş, Yönetim Kurulu üyeleri ile Genç Kızılay yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.


Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yasir Yılmaz, “Türk Kızılay’ı olarak 152 yıldır olduğu gibi bugünde vatandaşlarımızın yanında olmaya, yaralarını sarmaya, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye bir nebzede olsa devam ediyoruz. Kızılay’ın birinci görevi afet, savaş ve bu tarz salgın krizlerinde insanımızın yanında olmak. Pandemi sürecinde 81 ilimizin tamamında bütün ilçelerimizde ve mahallelerinde Kızılay’ımızın yönetim kurulu üyeleri ve genç Kızılay üyelerimiz ile gönüllüleri sahada bir fil çalışmalarına devam ediyor.



Ataşehir Şubesi olarak bu süreçte sahada olmaya devam ediyoruz. Kızılay Ataşehir Şubesi olarak gıda kolisi, hijyen seti ve evde kalan çocuklarımıza oyuncak dağıtmanın yanı sıra ramazan öncesi ekmek ramazanda ise pide dağıtımı gerçekleştirdik. Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bu süreçte sokağa çıkamayan, işten çıkartılmış ve ücretsiz izine ayrılmış vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Ramazan ve pandemi sürecinde 1400 ailemize gıda kolisi desteği, 300’e yakın ailemize hijyen paketi, 500 çocuğumuza gofret-çikolotadan oluşan hediyeler ve oyuncaklar dağıtıldı. Yine genel merkezimiz, şubelerimiz ve hayırseverlerimizin desteğiyle yardımlarımızı pide-ekmek ile yemek yardımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Burada emeği bulunan yönetim kurulumuza, kadın ve gençlik kollarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Yılmaz son olarak, “Ramazan ayı ve pandemi süreciyle beraber kan stoklarımız kritik seviyeye indi. Son kan seferberliği ile vatandaşlarımızın buna duyarlılık gösterdiğini görüyoruz. Şuan Ataşehir ve diğer tüm şubelerimizde planlı şekilde kan bağışı kampanyalarımıza gerçekleşiyor. Vatandaşlarımızda bu kampanyaları hem duyarlılık gösteriyorlar, bizlerde onların bu duyarlılığına teşekkür ediyoruz. Pandemi süreci ile birlikte koronavirüs tedavisi gören vatandaşlarımızın plazma kan ihtiyacını karşılamaya başladık. Sağlık bakanlığımız ve Kızılay olarak olarak bu süreçte ortak hareket ederek Dünya’da sayılı ülkeler arasında bu çalışmayı yapan ilk ülkelerdeniz. Vatandaşlarımızın belirlenen kriterlere uymaları durumunda kızılay ile iletişime geçmeleri yeterlidir. Kızılay olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın plazma ihtiyacını karşılamaya başladık. Ramazan ayında Fitre ve Fidye Bağışları için 1877 No’lu sms hattımızı oluşturduk. Ayrıca gıda kolisi ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız hem internet, hem arayarak veya şubelerimize gelerek bağışlarını yapabilirler” dedi.


Kızılay Ataşehir Şubesinin gıda paketlerinde(Bulgur, pirinç, salça, mercimek, çorba, çay, un, makarna, nohut, şeker, zeytin, yağ, kuşbaşı, tuz, peynir), Hijyen setinde(şampuan, permatik, ped, sünger, bulaşık ve çamaşır deterjanları), Çocuk hediye setinde (oyuncak, gofret,çikolata, kek, bisküvi) ve yine bağışçıların desteğiyle maske ile dezenfektan malzemeleri yer alıyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2020, 19:05

İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
Melek Boğa
Melek Boğa - 2 yıl Önce

İki tane çocuklarim var evim kira zor geciniyoruz Allah razisi için yardım edebilir misiniz siz

Melek Boğa
Melek Boğa - 2 yıl Önce

İki tane çocuklarim var evim kira zor geciniyoruz Allah razisi için yardım edebilir misiniz siz

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109