SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ATAŞEHİR’DE ANILDI

Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu, Sarıkamış Şehitlerini 103.Yıldönümünde düzenlediği etkinlikle andı.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ATAŞEHİR’DE ANILDI
 SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ATAŞEHİR’DE ANILDI

 Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu, Sarıkamış Şehitlerini 103.Yıldönümünde düzenlediği etkinlikle andı.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde düzenlenen  ve Şehitler anısına saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene; CHP eski İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Prof.Dr. Bingür Sönmez, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Sadi Özata, Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan, CHP’li Meclis Üyesi Süleyman Karadağ ve STK temsilcileri, yöre dernek başkanları ile KAR-DER üyeleri ile yöre halkı ve Ataşehirliler katıldı.

 
Anma törenini düzenleyen KAR-DER Başkanı Orhan Çerkez; 103 yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen Mehmetçiklerimizi anmak; ‘Sarıkamış Ruhu’nun ve manevi ikliminin hissedilmesi için düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz diyerek; ” Türk Milleti, yüzyıllar boyunca hiçbir zaman korkmadan hürriyeti uğruna, Şehitlik mertebesine ermek için, kılıca bedenini kalkan, kurşuna sinesini engel, gülleye göğsünü siper ederek canını vermekten, kanını dökmekten korkmamıştır” dedi.

 
Çerkez; “ İçinden geçtiğimiz süreç Türk Ulusu’nun birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdir. Bu vatan kolay kazanılmadı. Sınırları şehit kanlarıyla çizilmiştir. Omuz omuza vererek değerlerimizle buluşup, Çanakkale, Sarıkamış ruhuyla kardeşçe yaşamalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Şehitlerimizin anılarının önünde saygı ile eğiliyor, onları rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.
 
Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz da; “Sarıkamış Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Yaklaşık bir asır önce, 22 Aralık 1914’te Sarıkamış Allahuekber Dağları’nda Kars ve çevresini Rus birliklerinden geri almak için ağır kış şartlarında benzeri görülmemiş bir cesaret ve fedakârlık sonucu ne yazık ki donarak şehit olan oğulları, eşleri, canları anıyoruz. Bu vatan evlatlarını bu mukaddes yolda canlarını hiçe sayıp; açlıkla, sefaletle, karla, tipiyle düşmanla mücadeleye koşan kahraman askerlerimizi, bu büyük yürüyüş destanı, bugün bizlerinde vatan mücadelemizde beraberliğimizde, birliğimizde bir temel taşı olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu.

 Sarıkamış Harekâtı ile ilgili sunum yapan Ünlü Cerrah Prof. Dr. Bingür Sönmez; Sarıkamış hareketiyle, şehitleriyle bir destandır dedi.

Sarıkamış’ta tek düşmanın ağır kış koşullarında yazlık giysilerle yola çıkmalarıdır diyen Prof.Dr. Bingür Sönmez slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında, ağır kış koşullarında yapılan Sarıkamış Harekatı’nın zor koşullarını Şehitleri ve Şehitlikleri anlattı.
 
Sönmez; yazlık giysilerle ağır kış koşullarında Sarıkamış Harekâtına katılan askerlerin daha yürüyüşün başında ayaklarının donduğunu, askerlerin düşmana değil ağır kış koşullarına yenildiği, 90 bin askerin donarak şehit olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER