Mustafa Kemal ve Aşık Veysel İmar Planları Emsali Adil Değil

İmar çalışmaları ile ilgili çalışmaları değerlendiren Sadık Semih Kayhan, İBB’de bekleyen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri imar planları emsalinin adil olmadığını söyledi.

 Mustafa Kemal ve Aşık Veysel İmar Planları Emsali Adil Değil

İmar çalışmaları ile ilgili çalışmaları değerlendiren Sadık Semih Kayhan, İBB’de bekleyen Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri imar planları emsalinin adil olmadığını söyledi.


İmar çalışmaları ile ilgili Recep Kenan aracılığı ile www.itvhaber.com ’a açıklama yapan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı karar merci değil, karar mercii meclistir. Başkan başka şeyler yapabilir. Ama imar planları konusunda karar meclisin. Meclis sizde değilse karar merci siz değilsiniz. Meclisteki arkadaşlarımızın sağduyuyla yaklaşmaları, siyasi tavır bir kenara bırakıp vicdanlarıyla karar vermeleri gerekir.” Dedi.
İBB TALEPLER ÖNEMLİ ÖLÇÜDE KARŞILANIYOR
Önceki dönemde Büyükşehir başkanlığı ve bürokrasi ile ilgili çalışmalarda olumlu sonuç alamadıklarını kaydeden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, www.itvhaber.com aracılığıyla yaptığı açıklamada, yeni dönemde İBB yönetimi ve bürokrasisi ile sorun yaşanmadığını, mutabakat içinde olduklarını, taleplerinin önemli ölçüde karşılandığını kaydetti.
BÜYÜKŞEHİR’DE HER İSTEDİĞİMİZDE SAYIN HER İSTEDİĞİMİZLE GÖRÜŞTÜK
İBB ile yürütülen imar çalışmaları hakkında www.itvhaber.com ’a açıklamalarda bulunan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, Büyükşehir yönetimi ve bürokrasisi ile uyum içinde çalıştıklarını kaydederek; “Büyükşehir’de her istediğimizde Sayın Ekrem İmamoğlu dahil, her istediğimizle görüştük. Görüşüyoruz. Daire başkanları ile müdürlerimizle de her istediğimiz de görüştük.” Dedi. 
KAPILARDA BEKLEDİĞİMİZ, RANDEVU ALAMADIĞIMIZ ÇOK OLDU
Geçmiş dönemde kapılarda beklediklerini, randevu dahi alamadıklarını ifade eden Sadık Semih Kayhan, geçmişte yaşananları, “Geçmiş dönemde maalesef bu olanakları çok bulamadık. Kapılarda beklediğimiz çok oldu. Randevu alamadığımız çok oldu. Büyükşehir’de bürokrasi kısmı ile bizim bir sıkıntımız yok şu anda. Biz Yeni Çamlıca Mahallesi’ndeki üç belge ile ilgili mülkiyet sorunlarıyla 10 yıl Büyükşehir’de herhangi bir mutabakatımız olmadı. En az 5 kez yazılı müracaatınız oldu. Hep olumsuz yanıtlar aldık.” İfadeleri ile aktardı.


YANİ 10 YILDA YAPAMADIĞIMIZ BİR YIL İÇERİSİNDE
Kayhan, “Salgın döneminin sıkıntıları dahil, seçimlerin iptali de dahil, bu süreçte 1 yıllık süre içerisinde Büyükşehir ile mutabakatımızı sağladık. Birkaç ay içerisinde bölgedeki mülkiyet sorununu çözmüş olacağız. Yani 10 yılda yapamadığımızın sonucunu bir yıl içerisinde aldık.” Diye konuştu.
ETRAF 2.5, MUSTAFA KEMAL VE AŞIK VEYSEL 1.6 EMSAL ADİL DEĞİL
Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri imar planları ile ilgili Büyükşehir’de yürütülen çalışmaları aktaran Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan, imar planları ile ilgili düşüncelerini, “Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahalleleri meclisten geçti. Askıya henüz çıkmadı. Meclisten çıkmadan önce gittim, bizzat ben görüşmelerde bulundum. Bu mahallerin bütün çevresi 2.5 emsal. Üsküdar’dan gelen Örnek Mahallesi, Esatpaşa ile Kadıköy’den gelen Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde yeni çıkan planda 2.50 (E)emsali kullanıyorsunuz. Ümraniye’deki Site Mahallesi’nde de iki buçuk (E)emsal kullanıyorsunuz. Bunların tam ortasında, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi’nde kullanacağınız (E)emsal maksimum 1.6. Adil değil. Vicdanı değil. Komisyonda ben arkadaşlarımız ikna etmeye çalıştım ama başaramadım. Bu şekilde geçti plan.” İfadeleri ile paylaştı. 


BU İNSANİ DEĞİL, VİCDANI DE DEĞİL.
Mustafa Kemal ve Aşık Veysel planını “adil ve vicdanı değil” diye niteleyen Sadık Semih Kayhan, “Bu plan askıya çıktıktan sonra bizim de itirazlarımız olacak bu konuda. Mahalleli İsyan edecektir, itiraz edeceklerdir diye düşünüyorum. Komşuya veriyorsan bana niye vermiyorsun? Gerekçen var mı? Diyeceklerdir. Buradaki oy oranlarına bakarak karar veriyorsanız, bu insani değil. Vicdanı de değil. Büyükşehir’de bürokraside sıkıntımız yok. Ben umuyorum ki; komisyonda ve meclisteki arkadaşlarımız buradaki yapı stoklarını düşünerek, insanların hayatını düşünerek ve ellerini vicdanına koyarak karar verirler. Böylece Ataşehir’deki sorunlar çözülmüş olur. Ataşehir görkemli üçte biri ile tanınıyor, ama geri kalan üçte ikisi İstanbul’un en sorunlu mahalleleri.” Dedi.


VATANDAŞIN BİLMEDİĞİ BİR ŞEY VAR…
Vatandaşların şikayetlerini haklı bulan Kayhan. “Geçen dönem imar konusunda çözüm üretilmiyordu. Gerekçe; -Büyükşehir bizde değil- deniliyordu. Bu dönem büyükşehir bizde ancak, vatandaşlar yine sorunların çözülemediği konusunda şikayet ediyor. Vatandaş Haklı. Ataşehir ve Büyükşehir Belediyesi’nin her ikisi de Cumhuriyet Halk Partisi’nde… Vatandaşın bilmediği bir şey var. Bazılarının da bilgi halde kötüye kullandığı… Büyükşehir Belediye Başkanlığı karar merci değil. Belediyelerin karar mercii meclistir. Belediye Başkanı dünyanın en becerikli Belediye Başkanı olsa meclis kararı olmadan bir şey yapmak şansı yok. Asfalt yapabiliyor, çöp toplayabilir. Park yapabilir. Başka şeyler de yapabilir. Ama imar planları konusunda karar meclisin. Meclis sizde değilse karar merci siz değilsiniz. Belediye Başkanı çok iyi niyetle çalışıyor. Bizim başkanımız baştan beri bu problemlerin çözümü için elinden geleni yapıyor. Geçmiş dönemlerde çalışmaları eylemlere kadar vardı.  Karar mercii meclis. Meclis kararları çıkmadan önce, oradaki arkadaşlarımızın daha sağduyuyla yaklaşmaları, siyasi tavır bir kenara bırakıp vicdanlarıyla karar vermeleri gerekir.

Kaynak/Recep Kenan/itvhaber.com

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 22:13

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109