Mustafa Kemal Aldoğan, Mütevaziliğimiz en büyük zafiyetimiz

Mustafa Kemal Aldoğan,“Kastamonulular olarak ağırlığımız ve gücümüzün farkında değiliz.

Mustafa Kemal Aldoğan, Mütevaziliğimiz en büyük zafiyetimiz
Mustafa Kemal Aldoğan, Mütevaziliğimiz en büyük zafiyetimiz


Mustafa Kemal Aldoğan,“Kastamonulular olarak ağırlığımız ve gücümüzün farkında değiliz. 


Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, seçim stratejilerinin değişmesi gerektiğine işaret ederek, “Kastamonulular olarak ağırlığımız ve gücümüzün farkında değiliz. Siyaseten birilerinin bize görev vermesini bekliyoruz. Bu mütevazı duruşumuz en büyük zafiyetimiz oluyor” dedi.


Kastamonu sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve siyasilerinin içinde yer aldığı geniş kapsamlı toplantılarla yeni yol haritasının belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Kemal Aldoğan, “İstanbul’da çok kalabalık olmamıza rağmen her seçim döneminde hüsrana uğruyoruz.  Bunun sorumlusu olarak başkalarını aramamıza gerek yok, sebebi belli. Maalesef her zaman bu mütevazı duruşumuzun karşılığı hüsran oluyor. En büyük zafiyetimiz mütevazı olmamız. Kendi ağırlığımızın ve gücümüzün farkında değiliz. Hakkımızı hep karşı tarafın vermesini bekliyoruz. Hayatın bir gerçeği hak verilmez alınır. Her seçim insan ömründen 5 yıl götürüyor.

Yaptığımız hatalar bize zaman kaybettiriyor. İnsan ömründe sınırlı sayıda 5 yıl var. Sivil toplum kuruluşlarımızın, siyasilerimizin yani tüm Kastamonuluların şapkasını önüne koyma zamanı geldi ve geçiyor bile. Bu zamana kadar yürüdüğümüz anlayışla hareket etmememizin mümkün olmadığı aşikar. Yeniden oturup değerlendirme yapmalıyız. İstanbul’daki bu gücümüzü birleştirerek hiçbir siyasal yapının emrine girmeden sadece Kastamonuluların hakkını savunan ve bu gücü hissettiren bir yapılanmaya gidilmesi elzemdir. İlçe belediye başkanlığı talep ettiğimiz muhataplarımıza büyükşehir belediye başkanlığına talip olduğumuzu söylemeli ve anlatmalıyız. Bu konudaki kararlı duruşumuzu tüm Kastamonular olarak birlikte sergilemeliyiz. Yani önce kendimiz inanmalıyız sonra etrafımızı inandırmalıyız “ diye konuştu.


Yarım kalan işleri tamamlayacağız


Ataşehir Belediyesinin yaşadığı hukuksal süreç sebebiyle Kastamonu’yla ilgili planladıkları hedeflere ara vermek zorunda kaldıklarını ifade eden Aldoğan, “Kısıtlı imkanlarımız çerçevesinde bölgemde şahsıma hemşerilerim tarafından ulaştırılan taleplere siyasi hiçbir hesabın içine girmeden yardımcı olmaya çalışıyorum. Birinci partimin Kastamonu olduğu bilinciyle hareket ediyorum. Geçtiğimiz yıllarda Daday ile Ataşehir’in kardeş belediye protokolü imzalamasına vesile olduk. Ataşehir’de Şerifebacı Cumhuriyet Müzesi adıyla bir kültür merkezi oluşturmak için yer tespiti yaptık. Ancak Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılması ve belediyenim geçirdiği hukuksal süreç nedeniyle yatırımlarımıza ara vermek durumunda kaldık. Bu kapsamda kültür evimizin inşaatına başlayamadık, Daday’a da istediğimiz yardımları yapamadık. İnşallah önümüzdeki dönem hemşerilerimizin de desteğiyle bu yarım kalan işleri tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.


İstanbul’da hiçbir belediye başkanı kalmamalı

Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden alınması ve CHP’nin ilçede yeniden belediye başkan adayı olarak göstermesiyle ilgili yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi: “Başkanın görevden uzaklaştırma sebebi hakkında açılmış davaların üzerinden bir yılın üzerinde zaman geçmesine rağmen mahkeme ne bir karar verdi ne de göreve iade etti. Eğer hakkında dava açılan her belediye başkanı görevden uzaklaştırılacaksa İstanbul’da bir tane bile belediye başkanının koltuğunda oturmaması lazım. İstanbul’da hakkında dava açılmayan belediye başkanı yoktur. Şahsi kanaatimce Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye büyük bir haksızlık yapılmıştır. Tüm bunlara rağmen Ataşehir’de kendisine olan ilgi ve sempati hiç kaybolmadı. Öyle ki Cumhuriyet Halk Partisi yine kendisini aday gösterdi. Önümüzdeki dönemde İnşallah başkanımızla birlikte Kastamonu ve Kastamonulularla ilgili güzel işler yapacağımıza inanıyorum.


Mustafa Kemal Aldoğan Kimdir


Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde 1960 yılında dünyaya gelen Mustafa Kemal Aldoğan, 8 yaşından itibaren İstanbul’da ikamet etmektedir. Motor teknisyeni olup, bu alanda ticari faaliyetlerini sürdürmüştür. Siyasi hayatının başladığı Anavatan Partisinde mahalle temsilciliğinden başlayarak çeşitli kademelerde görev aldı. 1996 yılında partinin Kadıköy İlçe Başkan Yardımcısı oldu; 1999-2004 yılları arasında Anavatan Partisi Kadıköy Belediyesi Meclis Üyesi olarak görevini sürdürdü. 2004 yılında Cumhuriyet Halk Partisine geçti. 2014 yılından itibaren Ataşehir Belediye Meclis Üyesidir aynı zamanda 2018 yılından itibaren de Belediye Meclisi 1. Başkan Vekilidir. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Adayı olmuştur. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Kaynak: İSTAMONU

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2019, 14:20

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER