Muhtar Keziban Üreyil, ‘İstayen Ruhsat Alarak İnşaat Yapar’

İnsanların mağduriyetlerine dikkat çeken Muhtar Keziban Üreyil, bölgede imar sorunu olmadığını, isteyenin ruhsat başvurusu yaparak inşaata başlayabileceklerini söyledi.

Muhtar Keziban Üreyil, ‘İstayen Ruhsat Alarak İnşaat Yapar’


İnsanların mağduriyetlerine dikkat çeken Muhtar Keziban Üreyil, bölgede imar sorunu olmadığını, isteyenin ruhsat başvurusu yaparak inşaata başlayabileceklerini söyledi.


   
1979 yılından bu güne bağının olduğu Barbaros Mahallesi muhtarı olarak seçilerek görev yapmaya başlayan Keziban Üreyil, mahalle ile ilgili çalışmalarını, imar planı ile ilgili düşüncelerini paylaştı.


FİRMALARIN SÖZLEŞMELERİ GÜNCELLEME YÖNÜNDE ÇALIŞMA YÜRÜTTÜYOR


Ataşehir’in mahalleleri Yenisahra ve kısmen Barbaros Mahallesini kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile bölgede imar sorunu kalmadığını kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil; Ataşehirweb imtiyaz sahibi ve Yenisahra Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma  Derneği Başkanı İsa Kırım’a verdiği röportajda, isteyen maliklerinin plandaki vasfı ve plan notları kapsamında ruhsatlarını alarak inşaatlarını yapabileceklerini vurguladı. Üreyil, bölgede dönüşüm çalışması yürüten firmaların sözleşmeleri güncelleme yönünde çalışma yürüttüklerini söyledi.


BARBAROS MUHTARLIĞI 1 EYLÜL’DE YENİ BİNASINDA


Yeni imar planında donatı alanında kaldığı için boşaltmak zorunda kaldıkları Barbaros Muhtarlığı için yeni bir binayı mahallenin hizmetine verdiği için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgazdi’ye teşekkür eden Barbaros mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, Dünya Barış Günü olan 1 Eylül’de Ataşehir’deki en büyük muhtarlık binası olduğunu vurguladığı yeni binalarına taşındıklarını kaydetti.
Elektrik, su ve doğalgaz abonelik işlemlerinin de tamamlanan, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin desteği ile kazandırdıkları yeni binada Barbaros Mahallesi halkına hizmet vermeye devam edeceklerinin altını çizdi.
Sivas Koyuluhisar doğumlu mühendis 2 çocuklu kadın muhtar olarak yerel seçimleri rakiplerinin önünde tamamlayarak 1979 yılından bu güne bağının olduğu Barbaros Mahallesi muhtarı olarak seçilerek görev yapmaya başladı. 
Bölgede bulunan taş ocakları bölgesinde yaşanan ölümleri Kadıköy Kaymakamlığı’na dilekçe ile bildirdiğini söyleyen Keziban Üreyil, Barbaros halkını da yakından tanıdığını, o günden bu yana mahallenin sorunları ile yakından ilgilendiğinin altını çiziyor. 


“AVUKATINIZLA OKUYARAK SÖZLEŞMELERE İMZA ATIN” DİYE UYARDIM


https://youtu.be/5boXULxIvNU?t=7 Bölgenin imar planı çalışmaları yürütülürken, kentsel dönüşüm çalışması yapacak firmalar ile beraber çalışmalara katıldığını belirten Barbaros Muhtarı Üreyil, “Bu süreçte insanlar beni yakından tanıdı. Neler yapıp yapamayacağımı gördüler. İnsanlara; ‘avukatınızla okuyarak sözleşmelere imza atın’ diye uyarıyordum. ‘Aracılara, tefecilere inanmayın. Onlar iki gün sonra gider. Sizler attığınız imzadan sorumlu olursunuz.’ Diye kendilerini uyarıyordum. 


BOŞALTILMA TEBLİGATI BAKANLIK EMRİ İLE MAKAMLAR TARAFINDAN YAPILDI


İnsanların bu süreçte mağduriyetlerinin olduğuna dikkat çeken Muhtar Keziban Üreyil, “Firmaya imza attıktan sonra karot alımı için de izin veren insanlar, riskli olduğu gerekçesiyle boşaltılması gerektiği tebligatı Bakanlık emri ile çeşitli makamlar tarafından yapıldı. Bu insanlar büyük bir mağduriyet yaşadılar. İsa Kırım başkanlığındaki Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin büyük çabaları ve bizlerin de insanlara açıklayıcı, net bilgilerle yaklaşmamız, sorunu büyük oranda hafifletti.” Dedi.


EKONOMİK KRİZİNİN DE ETKİSİYLE UZAYAN SIKINTILI SÜREÇTE TOPLANTI


Barbaros Mahallesi’nde Güneri İnşaat, Şua İnşaat, İnsay İnşaat,  Kardelen İnşaat, Akdeniz İnşaat ve Ekinoks inşaat firmaları tarafından dönüşüm projesi çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Barbaros Muhtarı Keziban Üreyil, ekonomik krizinin de etkisiyle uzayan sıkıntılı süreçte bir çok firma nasıl duracaklarını kestiremediğini kaydederek, “Pandemi yasaklarında bir noktaya gelindikten sonra Battal İlgezdi Başkan’dan söz aldım. Bütün müteahhit firmaları toparlayıp, bir toplantı yapılacak. Firmaların durumlarını öğrenecek.  Sorunların nasıl aşılabileceği gündeme gelerek tartışılacak. Bu sefer biz muhtarlar da katılacağız.” Açıklamasını yaptı.


31.500 METREKARELİK 1. ETAP İNŞAAT 3 İMZA ATMAYAN YÜZÜNDEN AKSADI


Güneri inşaat’ın 31.500 metrekarelik 1. Etap inşaat 3 imza atmayan insan yüzünden aksadığını ifade eden Keziban Üreyil, yasal sürecin tamamlanma aşamasında olduğunun altını çizerek, tahliyelerden sonra 2022 yılında ilk kazma vurulduğunun görüleceği ön görüsünde bulundu. Üreyil, bu proje ile Batı Ataşehir sitesinin tamamlanacağını söyledi. Akdeniz ve Ekinoks inşaatların imzalarının da bulunduğu diğer 2 etap ile ilgili çalışmaların daha sonra başlanacağını belirtti.


TOPLULAŞMADAN ÇIKIP BİREYSELE DÖNDÜLER, ESKİ HAKLARINI ALDILAR 


Barbaros Mahallesi Tuzcuoğlu bölgesinin eski haklarını geri aldığını kaydeden Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, bunun kendileri için başarı olduğunu ifade ederek, “Toplulaşmadan çıkıp bireysele döndüler. Eski haklarını almış oldular. Muhtar olarak mahallede kurduğumuz imar komisyonu çalışmalarının sonucunu almış olduk. Başarılı sonuç aldığımız için mutluyum.” Dedi.


BİR YAPI BELEDİYEYE BAŞVURUSUNU YAPTI


Barbaros Mahallesi Muhtarı Keziban Üreyil, Miamar Sinan Caddesi üzerinde donatılarla birlikte 5 bin metrekare alanda Bir Yapı tarafından yapılan çalışmanın sonuçlandığı, evraklarını Ataşehir Belediyesi’ne vererek ruhsat başvurusunu yaptığını, diğer firmaların da bu aşamaya gelme başarısını göstermelerini beklediklerini kaydetti. Bölgede, Otto İnşaat tarafından inşaat çalışmalarına başlandığını söyledi.
 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2021, 14:28

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109