MERKEZ BANKASI İSTANBUL'A TAŞINIYOR

MERKEZ BANKASI İSTANBUL'A TAŞINIYOR

MERKEZ BANKASI İSTANBUL'A TAŞINIYOR
Merkez Bankası başkanlığına getirilen Erdem Başçı, İstanbul'a taşınma planlarını gerçekleştirecek. Tayyip Erdoğan’ın, Merkez Bankası'nın Ataşehir’e taşınması ile ilgili düzenlemeyi, yakın zamanda hayata geçireceği belirtiliyor.

Emekliye ayrılan durmuş Yılmaz’la iktidarın arası son dönemde bankanın izlediği para ve faiz politikaları yüzünden açılmaya başlamıştı. Ancak en büyük ayrışma, Merkez bankası’nın İstanbul’a taşınması konusundaydı.

Hükümet, İstanbul’u finans merkezi yapmak istiyor. Tayyip Erdoğan; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu, Kalkınma Bankası’nı, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü, torba yasayla İstanbul’a taşıma kararı almış, ancak Merkez Bankası’nı torba yasaya koyamamıştı.

Erdoğan, bankayı kendi arazisine değil, daha değersiz olan Ataşehir'e taşımak istediklerini de ilan etmişti. İnşaatı TOKİ'ye yaptıracağını da duyurmuştu. Ancak Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, “Merkez Bankası İstanbul’a taşınacaksa Levent’teki kendi arazimize taşınırız” demişti.

AKP’lilerin Levent’teki bu çok değerli araziye göz diktiği, AKP’lilerle Merkez Bankası başkanı’nın da arasının da işte bu nedenle açıldığı konuşuluyordu.

Erdoğan’ın da bu görev değişikliğinin ardından Merkez Bankası’nın İstanbul’a, daha doğrusu Ataşehir’e taşınması ile ilgili düzenlemeyi hayata geçireceği kaydediliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER