Mehmet Alver; “ Kastamonu Üst Kimliğimiz Olmalı”

Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısında Kastamonu Federasyon, dernek ve STK başkanları ile yöneticilerini buluşturdu.

Mehmet Alver; “ Kastamonu Üst Kimliğimiz Olmalı”
 Mehmet Alver; “ Kastamonu Üst Kimliğimiz Olmalı”

Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısında Kastamonu Federasyon, dernek ve STK başkanları ile yöneticilerini buluşturdu. 

Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Alver, Kastamonu adına birlik, beraberlik ve dayanışma kahvaltısında Kastamonu Federasyon, dernek ve STK başkanları ile yöneticilerini buluşturdu. 

Mehmet Alver, konuklarını selamlayarak davetine katılmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Kastamonu üst kimliğimizdir. Ben yok biz varız dedi.


Nüfus yoğunluğu ve İstanbul’un demografik yapısında ilk sıralarda yer alan, ancak temsilde hak ettiği yerde olmadıklarını ifade eden Kastamonu STK yöneticileri, Kastamonu Araç Dernekler Federasyonu Başkanı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanı Mehmet Alver ev sahipliğinde bir araya gelerek birlik ve beraberliği sağlamak için çalışma startını verdiler.


Mirhan Cafe’de Kastamonu’nun birlik ve beraberliği için verilen kahvaltıya; Araç Dernekler Federasyonu Başkanı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanı Mehmet Alver, Araç Belediye Başkanı Selami Çelebioğlu, KAS-DER Genel Başkanı Remzi Şen, Ataşehir Belediye Başkan yardımcıları Sadık Semih Kayhan ve Orhan Çerkez, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, Ataşehir Belediye Meclisi Üyeleri Oğuz Sarul, Selami İğrek, Bekir Bozkızıl, Kudret Aslan, Duran Acar, Kurtuluş Özaydın, ÇANDEF Genel Başkan Yardımcısı ve Maltepe Belediye Meclisi Üyesi Erol Tepebaşı, CHP önceki dönem İl Başkan yardımcıları Mehmet Diribaş ve Muhittin Tığlı, CHP Ataşehir İlçe kadın Kolları Başkanı Hamiyet Ardıbatan ile çok sayıda Kastamonulular katılarak Kastamonuluların birlik ve beraberliği için başarılar dilediler.








“KASTAMONU ÜST KİMLİĞİ TEK AMACIMIZ OLMALIDIR”

İstanbul’daki Kastamonu STK’larının birlik ve beraberliğinin sağlanması amacı ile bu güne kadar bu kapsamda toplantı yapılmadığını ifade eden Kastamonu ili Araç Dernekler Federasyonu Başkanı ve KASKON Başkanlar Kurulu Başkanı Mehmet Alver, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Kastamonu üst kimliği ile bir araya gelindiğini kaydederek; “Burada siyaset, ötekileştirme yok. Ben değil, biz varız. Kastamonu üst kimliği tek amacımız olmalıdır” dedi.


“ŞAHSİ EGOLARIMIZI BİR TARAFA BIRAKIP BİZ OLMALIYIZ”

Alver;“Nüfus oranı itibariyle İstanbul’da Kastamonulular her ne kadar 2’inci sırada görünüyorlarsa da aslında İstanbul doğumlu Kastamonuluları hesaba kattığımızda İstanbul’da birinci sıra bizim olur. İstanbul’da birinci olmamıza rağmen temsilde Kastamonu olarak yok denecek kadar az sayıdayız. Bunun nedenini kendimizde aramalıyız. En büyük neden birlik ve beraberliği sağlayıp birlikte hareket etmemizden kaynaklanıyor. Makam ve mevki peşinde koştuğumuz sürece birleşemeyiz. Bu toplantının amacı, İstanbul’daki Kastamonu STK’larını tek çatı altında toplama, birleştirmenin ilk adımını atmaktır. Tek yürek, tek çatı olursak, isteklerimiz, taleplerimiz daha çok ve çabuk kabul görecektir. Biz demek varken, ben demek neden? Şahsi egolarımızı bir tarafa bırakıp biz olmalıyız. Bunu başardığımız zaman siyasette de yerelde de var olacağımız herkes görecektir” ifadelerini kullandı.


“BİRLİK VE BERABERLİĞİN SAĞLANMASI İÇİN BU ATILAN İLK ADIMDIR”

Toplantının devamında söz alan konuşmalarda Kastamonu’nun İstanbul’da ve genel siyasette hak ettiği ölçüde temsil edilemediğini örneklerini vererek, birlik ve beraberlik içinde hareket etmenin, dayanışmanın Kastamonu’yu ve Kastamonuluları daha da güçlendireceği ve hak ettikleri temsil oranına ulaştıracağını ifade ettiler. Bu toplantının birlik ve beraberliğe giden yolda ilk adım olduğunu, çalışmaların tek çatıda birleşme üzerine olacağının vurgusunu yaptılar.


Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 14:58

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER