Kurbağalıdere'ye 14 Kilometrelik Yeni Yaşam Vadisi!

Ekrem İmamoğlu, “Ataşehir'e doğru devam eden Kurbağalıdere'nin tamamında, 14 kilometrelik uzunluğu içerisinde bir yaşam vadisi oluşturuyoruz.

Kurbağalıdere'ye 14 Kilometrelik Yeni Yaşam Vadisi!

Kurbağalıdere'ye 14 Kilometrelik Yeni Yaşam Vadisi!

Ekrem İmamoğlu, “Ataşehir'e doğru devam eden Kurbağalıdere'nin tamamında, 14 kilometrelik uzunluğu içerisinde bir yaşam vadisi oluşturuyoruz.


KURBAĞLIDERE GÖZTEPE KAVŞAĞI E5 GEÇİŞİ PROJESİ BAŞLATILDI
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki su baskınlarını giderecek ve kente yeni bir yaşam vadisi kazandıracak olan "Ataşehir Kurbağalıdere Göztepe Kavşağı E 5 Geçişi Projesi"ni denetledi. Çalışma kapsamında Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Ümraniye ilçelerinde toplam 56 kilometre atık su ve yağmur suyu hattı ile 8,5 kilometre dere ıslahı imalatının yapılmasının planlanıyor.


 
“Ataşehir Kurbağalıdere Göztepe Kavşağı E5 Geçişi Projesi” kapsamındaki çalışmaları, telsiz anonsuyla başlatan İmamoğlu’na, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Der, Deniz Kutlu, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Kudret Aslan ve İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu eşlik etti.
 
İSKİ Atık Su İnşaat Daire Başkanı Mahmut Kahraman ve İBB Park Bahçe ve Yeşil Alan Daire Başkanı Yasin Çağatay Seçkin projeler ve çalışmalar ile ilgili Ekrem İmamoğlu’na bilgiler verdi.
 
Ekrem İmamoğlu, “Ataşehir'e doğru devam eden Kurbağalıdere'nin tamamında, 14 kilometrelik uzunluğu içerisinde bir yaşam vadisi oluşturuyoruz. Aslında ‘puzzle’ın parçaları gibi, bölüm bölüm bitirerek, bu hedefimize yürüyoruz. Hem Ataşehir hem Kadıköy bölgesinde kalan ve Kurbağalıdere'yi etkileyen atık su, yağmur suyu ayrıştırma çalışmaları da bu işin bir kılcal çalışması. Bütüncül bu yolculuğun çok önemli olduğunu ifade edelim. Dönemin 350-400 milyonluk yatırımını bugünkü değerlerle vatandaşlarımızın anlaması için, neredeyse en az 2,5 kat çarpmanız lazım ki, daha iyi bu yatırımın değerini anlayabilelim” dedi.
 
“Kurbağalıdere'yi, Ataşehir'den bir insanın yürüyerek burada bulunan metro durağına erişebildiği ya da yine devamında koşarak, Marmara Denizi sahiline, Moda sahiline inebildiği, İstanbul'u birbirine bağlayan vadiler şeklinde bu çalışmalarımızı sonuçlandıracağız” diyen İmamoğlu, “Sadece Kurbağalıdere değil, İstanbul'un 15 noktasında, yaşam vadileriyle ilgili bu çalışmamız devam ediyor. İnsani, toplumu mutlu eden, çocuklarıyla, gençleriyle, kadınlarıyla keyifli bir kentte yaşamalarını sağlayabilen, çıldırmış değil akılcı, mantıklı, günün ve bu çağın ihtiyaçlarını karşılayan hizmetlerimiz, projelerimizle İstanbulluların yanında olmaya, onlara çözüm üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2022, 18:33

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109