Koray Aydın, Bu kadar yetki insanı yoldan çıkarır

Ataşehir Nikâh Salonu’nu dolduran Ataşehirlilere hitap etmeden önce, Battal İlgezdi ve Abdullah Der ile bir süre sohbet etti. çıkacağı” tahmininde bulunuldu.

Koray Aydın,  Bu kadar yetki insanı yoldan çıkarır
Koray Aydın,  Bu kadar yetki insanı yoldan çıkarır


Ataşehir Nikâh Salonu’nu dolduran Ataşehirlilere hitap etmeden önce, Battal İlgezdi ve Abdullah Der ile bir süre sohbet etti. çıkacağı” tahmininde bulunuldu.

Ülkenin siyasal, sosyal ve ekonomik durumu hakkında değerlendirme yapan Aydın, toplumun, işadamlarının korkutulduğunu, “esaret altında yaşatıldığımızı” iddia ederek şöyle dedi: “Bu iktidar döneminde işsizlik tavan yaptı. %12.7 oranına çıktı işsiz sayısı. Gençler arasında bu oran % 30. 2002’den 14 yıl geriye yaptığım taramada işsizlik ortalaması % 7.7 çıktı. Aynı şekilde 2002’den sonraki 14 yılın ortalamasını aldım, oran % 10.7. Yani öncekinin % 50 fazlası. Genç işsizler bakımından OECD ülkeleri arasında rekortmeniz.

“Şimdi Hollanda’ya, Almanya’ya dikleniryorlar ya, 16 Nisan geçsin, Mergel ablalarının yanına gidecekler. Televizyonda gördüğünüzde ‘beni hatırlayınız!’” “Bu zihniyet bugün bizden tek kişiye bütün yetkileri vermemizi  bekliyor” diyerek konuşmasını sürdüren Koray Aydın, referanduma sunulan  18 maddelik Anayasa değişikliğiyle ilgili düşüncelerini de açıkladı. Aydın şöyle dedi: “Bakanları Cumhurbaşkanı Meclis içinden veya dışından atayacak. Kaç kişi olacaklar belli değil. Araştırdım, Cumhurbaşkanının 185 danışmanı var. Belki şimdi 200’e çıkmıştır. Eski milletvekilleri, eski belediye başkanları vb. Böyle bir Cumhurbaşkanı kaç bakan atar?  Atadığı bakan milletvekili haklarına sahip olacak, bakanı değiştirdiğinde  milletvekilliği de sona erecek. Böyle bir bakan kimin dediğini yapar, kendisini atayanın sözünden çıkabilir, toplumun çıkarına bir işlem yapabilir mi?” Aydın, Cumhurbaşkanının yardımcılığına seçeceği kişilerin, herhangi bir hastalık, seyahat ya da ölüm halinde  seçilmemiş olduğu halde Cumhurbaşkanının bütün yetkilerini kullanmasına yönelik değişikliği de eleştirerek.



Koray Aydın,  Ataşehir’de yaptığı konuşmada “16 Nisan Referandumunda Erdoğan için oylanacak yetkiler kime verilirse verilsin, yoldan çıkar” dedi.

Partili Cumhurbaşkanlığı sakıncalıdır. Kelime oyunlarının  ardına saklanan Meclisi fesh etme yetkisi çok sakıncalıdır.  Üst düzey bürokratları atama yetkisinin ucu açık; bu maddeyle şube müdürlerine kadar inilebilir. Kararname çıkarma yetkisi, parlamentonun haklarını elinden alma anlamına gelir, istenirse AB müktesebatında küçük bir değişiklikle ‘eyalet kurma’ tehlikesine getirir ülkemizi.  Bu yetkilerle donatılmış hangi insan olursa olsun yoldan çıkar.”



“Bugün demokrasinin 4. Gücü sayılan basın işgal altında. Çıkacak TV yok. En son bir manşeti bahane ederek Doğan Grubu’na da bir salvo attılar. Sermaye gruplarından yalnızca Fox TV kaldı çıkılabilecek. Ama ben bütün olumsuz şartlara rağmen, karalamalara rağmen  milliyetçilerin de Hayır diyeceğine inanıyorum. Hayırınız  hayırlı olsun.”

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER