KENTSEL DÖNÜŞÜM  MAĞDURU MALİKLER İSYANDA

Yenisahra’da Kentsel Dönüşüm mağduru malikler toplantıda bir araya geldi. Ada bazında temsilciler seçerek, ilgili müteahhit firma Sinpaş ile görüşme kararı aldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM  MAĞDURU MALİKLER İSYANDA

Yenisahra’da Kentsel Dönüşüm mağduru malikler toplantıda bir araya geldi. Ada bazında temsilciler seçerek, ilgili müteahhit firma Sinpaş ile görüşme kararı aldı.

Kentsel Donuşum Sinpaş projesi mağduru malikler toplantıda belirledikleri temsilcilerle firma yetkilileri ile görüşerek,  mevcut sözleşmede revizyon isteyeceklerini, sözleşmede güncelleme gerçekleşirse eksik imzaların tamamlanması yönünde destek olacaklarını ifade ettiler. Sözleşmede istedikleri güncellemenin geçekleşmemesi durumunda imzalarının iptalleri için gerekli girişimi başlatacaklarını kaydettiler.
Ataşehir Yenisahra Mahallesi’nde SİNPAŞ mağduru vatandaşlar 7 yıldır bir türlü gerçekleşmeyen kentsel dönüşüm çalışmaları için toplandı. Bölgede kentsel dönüşüm için yola çıkan hak sahibi vatandaşlar isyan ediyor.
 Kentsel Dönüşüm projesi çalışmasında iş birliğiyle yola çıkarak sözleşme imzaladıkları firmanın ilgisizliğinden yakınan malikler, toplantıda, “Sinpaş 7 sene önce geldi. Bizlere toz pembe hayaller kurdurup yerlerimizi aldı. Ondan sonra ne gelen oldu nede giden… Bizi birkaç çantacı ile muhatap ettiler. ‘İmar çıkmadı’, ‘imarı bekliyoruz’ diye oyaladılar.” Şeklinde şikayetlerini file getirdiler.
 
Sinpaş Kentsel Dönüşüm projesi mağduru malikler toplantıda duygu ve düşüncelerini şu ifadeler ile aktardılar: 
“İmar çıkalı 2.5 sene oldu. Hala ne gelen var nede giden. ‘Yaklaşık olarak vatandaşların %30 una nasılsa imza attırdım. Başka firma buraya giremez. Ne zaman canim isterse o zaman yaparım.’ Düşüncesindeler.  Bizler bugün burada komsularımızla toplandık. Bir karar vereceğiz. Kararımızın sonunda bir heyeti ilgili firma Sinpaş’a yollayacağız. Düzeltilmesi, ilave olması gereken bir takım şartlarımızı ileteceğiz. Kabul görürse imza atmayan vatandaşlar imzalarını atacak. Kabul görmezse imza atmış olan komsularımız hep birlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bize vermiş olduğu haktan yararlanıp, gerekirse mahkemeye başvurup imzalarımızı toplu olarak geri çekeceğiz, iptal edeceğiz. Ve yola Anadolu Yakasının en güzel yeri olan Yenisahra’da değerli bir proje yapacak ya başka bir firma yada TOKİ ile devam ederek kentsel dönüşümü başlatacağız. Çünkü artık binalarımız tamir istiyor. Ama yıkılacak diye bakımlarını yapamıyoruz. Bizlerde 50 yıldır çilesini çektiğimiz yerlerimizde rahat, insan gibi yasamak istiyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2021, 15:13

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109