Kadın Muhtarlar Başak Cengiz için Karanfil Sokak’taydıb

Ataşehir’in beş kadın muhtarı, Başak Cengiz’in katledildiği sokağa karanfil bırakarak kadına olan şiddeti bir kez daha protesto ettiler.

Kadın Muhtarlar Başak Cengiz için Karanfil Sokak’taydıb

Kadın Muhtarlar Başak Cengiz için Karanfil Sokak’taydı

Ataşehir’in beş kadın muhtarı, Başak Cengiz’in katledildiği sokağa karanfil bırakarak kadına olan şiddeti bir kez daha protesto ettiler.

Geçen günlerde işten kalacağı mekana giderken Kent Plus Sitelerinin arasında bulunan karanfil Sokak’ta bir erkek tarafından pala kılıçla katledilen Başak Cengiz  için katledildiği sokağa karanfil bırakan kadın muhtarlar,  kadın cinayetlerinin sona ermesi için önlemlerin alınmasını, kadınlara şiddetin ceza karşılığının bir bedeli olmasını istediler.

İçerenköy Mahalle Muhtarı Sırma Doğru, Barbaros Mahalle Muhtarı Keziban Üreyil, İnönü Mahalle Muhtarı Songül Ercan Tulunay, Küçükbakkalköy Mahalle Muhtarı Birgül Korkmaz Çilesiz ve Atatürk Mahalle Muhtarı Leyla Yeşim Şaylan’nın yaptıkları ortak basın açıklamasında; “Şiddetin her türüne karşı 365 gün mücadele için #Korkma #Susma #Saklama” dediler. “

ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE SORUMLULUK HEPİMİZİN”

Ortak basın açıklamasının devamında; “Cinsiyet ayrımından bağımsız olarak şiddet, dünyada ve ülkemizde hayatın her alanında karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki ülkemizdeki kültürel, toplumsal ve siyasal anlayış, özellikle kadına yönelik şiddeti besliyor ve çoğu zaman meşrulaştırıyor. Güzel İstanbul’umuzun adını taşıyan, Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu uluslararası sözleşmeden mevcut iktidarın çekilmesinin kadına karşı zorbalığı, şiddeti bir yaşam biçimi olarak benimseyen çevreleri cesaretlendirdiğini üzülerek gözlemliyoruz.

En son İstanbul’un orta yerinde, Bostancı Metro İstasyonu’nda eli bıçaklı saldırganın bir kadına ve etrafındaki herkese uyguladığı fiziksel ve sözel şiddeti nefretle kınıyoruz.

20 ayrı suçtan araması bulunan bir kişinin elinde bıçakla binlerce yolcunun kullandığı metroda ne işi olduğunun cevabının Emniyet’imiz tarafından mutlaka verileceğine inanıyoruz.

Kadına yönelik her türlü şiddete ‘sıfır tolerans’ anlayışını evimizde, sokakta, kolluk güçleri arasında ve yasal mevzuatımızda samimiyetle benimsemediğimiz sürece bu sorunu çözemeyiz. Kadına karşı şiddete karşı mücadelenin en önemli hukuksal dayanaklarından biri olan İstanbul Sözleşmesi’ne geri dönmeliyiz. Asla unutmamalıyız.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamadan çağdaş, adil bir Türkiye inşa edemeyiz.

Biz Ataşehir’deki kadın muhtarlar olarak şiddet başta olmak üzere kadınlara yönelik eşitsizliklere zemin oluşturan sosyal, kültürel ve siyasal anlayışla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadelemize devam edeceğiz. Bu kararlılıkla bir kez daha “Kadına Şiddete Hayır” diyoruz. Unutmayın. Şiddete karşı mücadelede sorumluluk hepimizin. Sadece fiziksel değil, şiddetin her türüne karşı 365 gün mücadele için #Korkma #Susma #Saklama” diyerek tepkilerini bir kez daha dile getirdiler.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER