İstanbulluların ''sakura'' ilgisi

İstanbul’da hafta boyunca etkili olan yağmurlar, bugün yerini güneşli günlere bıraktı. Haftasonu tatilini fırsat bilen İstanbullular yine sahilleri, parkları ve mesire yerlerine akın etti.

İstanbulluların ''sakura'' ilgisi
 İstanbulluların ''sakura'' ilgisi
İstanbul’da hafta boyunca  etkili olan yağmurlar, bugün  yerini güneşli günlere bıraktı. Haftasonu tatilini fırsat bilen İstanbullular yine sahilleri, parkları ve mesire yerlerine akın etti. 

İstanbul’da hafta boyunca  etkili olan yağmurlar, bugün  yerini güneşli günlere bıraktı. Haftasonu tatilini fırsat bilen İstanbullular yine sahilleri, parkları ve mesire yerlerine akın etti. Japon’dan özel  izinle Türkiye’ye getirilen “ Sakura” ağaçların (Japon kirazı) bulunduğu Ataşehir’deki Nezahat Gökyiğit Parkı, İstanbullular’ın yoğun ilgi gösterdikleri  yerlerin ilk sıralarında yer aldı.

Sakura ağaçlarının çiçek açtığı bugünleri fırsat bilenler, fotoğraf makineleri ve cep telefonlarıyla fotoğraf çekerek, yaşadıkları anı ölümsüzleştirmeye çalıştılar.Evrensel dostluğu geliştirmek, başka ülkelerle ilişkilerini geliştirmek amacıyla hediye edilen bu ağaçlar Japonya tarafından sadece 9 ülkeye gönderilmiş. Sakura’lar Japonya’nın doğal zenginliği sayıyor. Bu sebeple ağacın ya da tohumunun ülke dışına çıkartılması yasaklanmış. İstanbul’da da bundan 120 yıl önce Japonya’ya yapılan dostluk ziyaretinden dönerken batan Ertuğrul Firkateyni’nde şehit olan 600 denizcinin anısına TEMA Vakfı’nın İstanbul Kozyatağı’ndaki Nezahat Gökyiğit Bahçesi’ne 2005’te sakura fidanları dikilmiş. Kaynak: İstanbulluların ''sakura'' ilgisi 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER