İsmail Erdem, TOKİ'nin Ataşehi'e yapacağı projeyi göreceğiz

İsmail Erdem, TOKİ yapmaz, şöyle yapar sizi alır başka yere gönderir gibi dedikodularla vatandaşımızın kafasını karıştırdılar. TOKİ'nin Ataşehi'e yapacağı projeyi göreceğiz.

İsmail Erdem, TOKİ'nin Ataşehi'e yapacağı projeyi göreceğiz
İsmail Erdem, TOKİ'nin Ataşehi'e yapacağı projeyi göreceğiz

İsmail Erdem, TOKİ yapmaz, şöyle yapar sizi alır başka yere gönderir gibi dedikodularla vatandaşımızın kafasını karıştırdılar. TOKİ'nin Ataşehi'e yapacağı projeyi göreceğiz.



Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, Ataşehir’de bulunan 1072 daireli İmar İskan Blokları yıkım sürecinin, vatandaşların kafalarının dedikodularla karıştırılmasına ve engellemelere rağmen TOKİ ile anlaşma sağlandığını ve yıkım aşamasına geldiği müjdesini verdi.




 “ADAYKEN MÜCADELEYE BAŞLADIM”

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, deprem riskiyle karşı karşıya olan İmar İskan Blokları sorunuyla 2019 yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkan Adayı olduğu günden beri mücadele ettiğini belirterek; “2 yıl önce Ataşehir’de Belediye Başkan Adayıyken halkımızın talepleri üzerine sayın bakanımız Murat Kurum beyle ve TOKİ başkanımızla görüşmeler yaptık. Bölgemizde yaşayan komşular yaşadıkları binaların deprem riski taşıdıkları için yıllardır beklentiler içinde mücadele vermişler ama bir netice alamamışlar. İki yıl önce sayın bakanımızı Ankara’da ziyaret ettik ve İmar İskan Bloklarında bulunan 1072 konutun acilen yıkılmasının hem halkımız tarafından talep edildiğini hem de konutların yüzde yüz deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu beyan etmiştik.




“DEDİKODULARLA VATANDAŞIMIZIN KAFASINI KARIŞTIRDILAR”

Sayın bakanımızda bölgeyi iyi tanıyan birisi olarak TOKİ başkanına vermiş olduğu talimatla o akşam kararı aldırmıştık. Biz iki yıl önce vatandaşlarımıza bakanımız talimatları verdi burada 1072 vatandaşımız mülkünün sahibi olacak sizleri TOKİ ile protokol yapmaya davet ediyoruz dedik. Geçen süre içerisinde dedikodularla vatandaşlarımızı farklı istikametlere yönlendirenler oldu. TOKİ yapmaz, şöyle yapar sizi alır başka yere gönderir gibi dedikodularla vatandaşımızın kafasını karıştırdılar.




“GECİKMENİN SEBEBİ YEREL BELEDİYEDİR”

Ataşehir’in İstanbul’un Anadolu’nun gözde ilçesi diyoruz. Burası özellikle Ataşehir denildiği zaman Türkiye’nin finans merkezi olacak ve dünya ekonomisinin merkezi olacak bir nokta. 21. Yüzyıldayız ama buna rağmen yeri geldiği zaman çağdaşlıktan dem vuranlara diyoruz ki: Yıllardır Ataşehir’de yerel yöneticilik yapıyorsunuz ama Ataşehir’de onlarca mahallenin imar ve iskan sorunu var. Açıkca belirteyim burada ki gecikmenin temel sebebi yerel belediyedir. Çünkü biz vatandaşları TOKİ ile protokole yönlendirirken yerel yöneticilerin içerisinden birileri de vatandaşları farklı algılarla TOKİ’ye ulaşmasını engellediler. Ama bugün devlet kararlı bir şekilde buraya gelerek vatandaşıyla birlikte açık ve şeffaf bir süreç yürüterek nihayi sonucu gördüğünüz gibi konutlar yıkılıyor. Yerine depreme dayanaklı yeni binalar yapılacak. Laf üretmen yerine iş üretmek zorundayız.



“HALKIN SORUNLARINI ÇÖZECEKSENİZ KOLTUKLARINIZDA OTURUN ÇÖZMEYECEKSENİZ, ÇÖZECEKLERE BIRAKIN”

İki yıl önce adayken Yeni Sahra ve Barbaros Mahallelerinin 30 günlük çalışma sonucu 5000 ve 1000’lik mar planlarının Büyük Şehir Belediyesi’nden geçirdik ve Ataşehir Belediyesi’nde askıya çıkarmıştık. Ama, maalesef halen Yeni Sahra ve Barbaros Mahallelerinde maalesef. Bunun altını çizmekte fayda var çözümler yerelden başlar. Elbette merkezi hükümet Edirne’den Kars’a kadar her bölgeye hizmetini taşıyor. Yerel yönetim arzu ederse isterse yapılan çalışmalara destek verirse halkımız hizmete daha çabuk ulaşır. İmar sorunlarının giderilmesinde Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde Ak Parti Grubu olarak her zaman vatandaşımızın menfaatine olan kamunun da menfaatini koruyacak imar planlarının çıkarılışında yardımcı olacağız. Bunu bizim temel felsefemiz olarak söylüyoruz. Vatandaşlarımızın mağdur edilmesi bizleri mutlu etmiyor. Halkın sorunlarını çözecekseniz koltuklarınızda oturun çözmeyecekseniz, çözeceklere bırakın” dedi. 



Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2021, 20:27

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER