İÇERENKÖY YENİ KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Ataşehir’in İçerenköy Mahallesi’nde yapımı devam eden kültür merkezinin betonarme inşaatı bitti.

İÇERENKÖY YENİ KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR
 İÇERENKÖY YENİ KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR

Ataşehir’in İçerenköy Mahallesi’nde yapımı devam eden kültür merkezinin betonarme inşaatı bitti.



Ataşehir Belediyesi ile Gönüllü Hizmet Vakfı’nın işbirliğiyle hazırlanan proje Karslı Ahmet Caddesi üzerinde kültür - sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak.    

Ataşehir Belediyesi’ne bedelsiz olarak teslim edilecek kültür merkezinin tamamlanması sonrasında  “Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi” ismi verilecek.

Ataşehir Belediyesi tarafından 2013 yılında ihaleye çıkan projenin yapımı, 2014 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘ruhsata aykırılık’ sebep gösterilerek durdurulmuştu. 2017 yılında yeniden projelendirilerek tadilat ruhsatı alınan projede, aynı yıl yeniden ihaleye çıkıldı ancak ekonomik süreç nedeniyle ihaleye katılım olmamıştı. 2019 yılında Ataşehir Belediye Meclisi’nden geçen bağış protokolü ise Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Gönüllü Hizmet Vakfı’nı temsilen Mehmet İnal Aydınoğlu arasında imzalandı. Şu anda betonarme inşaatı biten, kaba inşaatında sona yaklaşılan kültür merkezinin kalan imalatları için ihaleye çıkıldı.

Toplam 20 bin 880 metrekare kapalı alana sahip olacak İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi içerisinde; konser, dans, bale ve tiyatro salonu, müze, derslikler, fitness salonu, kütüphane, çocuk oyun ve sergi alanı ile otopark da yer alacak.

657 kişilik tiyatro salonuyla dikkat çeken ve İçerenköylü vatandaşlar tarafından hizmete açılması dört gözle beklenen Kültür Merkezinin 2021 yılı sonunda hizmet vermeye başlaması bekleniyor.   

Ataşehir’de vatandaşların kültür ve sanatla daha çok buluşması için bu merkezin yapımını kısa sürede tamamlayıp halkın kullanımına sunacaklarını belirten Atasehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hayata geçirdiğimiz kültür ve sanat projelerimizle her yaştan Ataşehirlinin taleplerini gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Kültür merkezimiz film, tiyatro ve dans gösterilerine ev sahipliği yapacak. Merkezimizde aynı zamanda sanatçılarımız için de özgür ve konforlu çalışma ortamları yaratacağız” dedi.

  • 3. Bodrum Kat ( 2.662 m2 )
    - 54 Araçlık otopark ve su depoları.
  • 2. Bodrum Kat ( 2.662 m2 )
    - 62 Araçlık otopark.
  • 1. Bodrum Kat ( 2.686 m2 )
    - 41 Araçlık otopark, depolar ve teknik odalar.
  • Zemin Kat ( 2.230 m2)
    - Müze, kafeterya, fuaye, danışma ve giriş holü.
  • 1. Kat ( 2.550 m2 )
    - Derslikler, idari ofis, öğretmenler odası, fitness salonları, çocuk oyun alanı, sergi alanı ve teraslar.
  • 2. Kat ( 2.743 m2 )
    - Konser salonu, teknik alanlar, dans ve bale salonu, derslikler, fuaye ve teraslar.
  • 3. Kat ( 1.778 m2 )
    - Derslikler, atölyeler ve teraslar.
  • 4. Kat ( 2.776 m2 )
    - Tiyatro salonu ( 657 kişi kapasiteli ), fuaye ve teknik alanlar.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 12:29

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109