İBB Meclis Üyesi Naim Yağcı'dan Meclis üyelerine teşekkür

İBB Meclis Üyesi Naim Yağcı, Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP İtirazı düzenlemelerini karara bağlayan İBB Meclis üyelerine teşekkür etti.

İBB Meclis Üyesi Naim Yağcı'dan Meclis üyelerine teşekkür

İBB Meclis Üyesi Naim Yağcı, Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP İtirazı düzenlemelerini karara bağlayan İBB Meclis üyelerine teşekkür etti.

İBB Meclisi, Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP İtirazı hakkındaki düzenlemeleri içeren komisyon raporunu görüşerek karara bağladı.
Ataşehir İlçesi, Yeni Sahra Mahallesi ve yakın çevresine ilişkin 1/5000 Ölçekli NİP İtirazı hakkındaki düzenlemeleri içeren komisyon raporundaki kararın Meclisten geçmesini sağlayan İBB Meclisi üyelerine teşekkür eden İBB ve Ataşehir Belediye Meclis üyesi, Ak Parti Ataşehir Meclis Grup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, kararın Yenisahra ve Barbaros mahalleleri ile Ataşehir’e hayırlı olması dileğinde bulundu. 
İÇERENKÖY – KÜÇÜKBAKKALKÖY VE KAYIŞDAĞI – İNÖNÜ PLANLARI MÜDÜRLÜKTE
Ataşehir’de bir çok mahallenin 1/5000 ölçek planlarının İBB Meclisinden geçtiğini, itiraz ve mahkeme süreçleri dolayısı ile kesinleşmediğine işaret eden Naim Yağcı, “İçerenköy – Küçükbakkalköy ve Kayışdağı – İnönü mahallelerinin mahkemenin iptal gerekçeleri doğrultusunda imar planlarının revize edilmesi Meclis kararı ile ilgili müdürlüklere gönderilmiştir. Planların bir an önce hazırlanıp Meclis gündemine getirilmesini İBB yönetiminden bekliyoruz.” dedi. 
PLANLARIN ASKIYA ÇIKMASINI ATAŞEHİRLİLER VE BİZLER BEKLİYORUZ
Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri 1/5000 Ölçekli planlarının Meclisten geçtiğini hatırlatan Yağcı, planların halen askıya çıkmadığını kaydederek; “Orada ciddi bir mağduriyet var. Plan sürecinin işlemesi ve dönüşümün sağlanması adına planların askıya çıkmasını Ataşehirliler ve bizler bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.
Ataşehir’in girişindeki görkemli Mimar Sinan Cami ve düzenli yapılar dışındaki Ataşehir gerçeğinin 40 – 50 yıllık düzensiz yapılaşma ve imar problemleri olan bir görünümde olduğuna dikkat çeken İBB ve Ataşehir Belediye Meclis üyesi, Ak Parti Ataşehir Meclis Grup Başkanvekili Av.Mustafa Naim Yağcı, 2013 yılından bu yana bütün bölge planlarının geçtiği, itirazlar neticesinde bu günlere gelindiğini kaydetti. Yağcı, Ataşehir’in planları geçerken Ataşehir Belediye Başkanı ve Ataşehir’in CHP’li Meclis üyelerinin olmadığını iddia etti.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER