İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ ATAŞEHİR’DE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “2017 içerisinde Ataşehir’de inşallah plan problemi kalmayacak

İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ ATAŞEHİR’DE
 İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ ATAŞEHİR’DE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş “2017 içerisinde Ataşehir’de inşallah plan problemi kalmayacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Ataşehir’de vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara hitap eden Başkan Topbaş, “2017 içerisinde Ataşehir’de inşallah plan problemi kalmayacak” dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Ataşehir’de vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşlara hitap eden Başkan Topbaş, “2017 içerisinde Ataşehir’de inşallah plan problemi kalmayacak” dedi. Başkan Kadir Topbaş’ın ilçe programlarındaki bugünkü durağı Ataşehir oldu. Ataşehir İçerenköy’de vatandaşlar bir araya gelen Başkan Topbaş, “Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve ülkemizi geleceğe, hak ettiği yere taşıyalım” diye konuştu.

Günümüz dünyasında tüm insanların kaderlerinin birbirine bağlı olduğunu ifade eden Başkan Topbaş, dünyanın herhangi bir noktasında yaşanan olumsuz bir olayın tüm insanlığı etkilediğini söyledi.
İstanbul’un üç imparatorluğa başkentlik yaptığını ve bunun yanında müjdelenmiş bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, “Böyle bir şehirde yaşamak bir ayrıcalık. Böyle bir şehirde yöneticilik yapmak büyük gurur. Ülkemizi hep birlikte geleceğe taşımak adına hepimize ayrı ayrı sorumluluklar düşüyor” dedi. 

Millet olarak göğüs kabartan bir geçmişe sahip olduğumuzu ifade eden Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yeter ki birlik olalım. Yeter ki el ele verelim. Bizler Çanakkale’de el ele vererek destan yazmış bir milletin evlatlarıyız. 15 Temmuz hain darbe girişiminde yüreğini canını ortaya koyarak tank ve silahlar önünde göğsümüzü siper etmiş bir milletiz. Bizler birlik olduğumuz sürece bu birlikteliğimizi hiçbir güç bozamaz.”

-Hizmetlerimizde Parti Gözetmiyoruz-
Başkan Topbaş göreve geldiği 2004 yılından bu yana İstanbul’a yaptıkları yatırımlar toplamının 98 milyar lira olduğunu hatırlatarak, “Parti gözetmeksizin İstanbul’un her yerine hizmet götürüyoruz ve yatırım yapıyoruz. Ataşehir’e yaptığımız yatırımlar toplamı da 2.2 milyar lira. Maalesef bizim yaptığımız yatırımları sahipleniyorlar. Biz yaptık diyorlar. Böyle gelmiş böyle gidiyor. Etrafında dolaşarak resim çektiriyorlar ve biz yaptık diyorlar. Bizde diyoruz ki, 'Balık bilmezse Halik biliyor.' Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Çünkü biz insanımıza sevdalıyız, bu şehre sevdalıyız. Kaynaklarımızı doğru kullanıyoruz, sizin emanetiniz bu şehre hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

IMF’ye borcu olan bir ülkeden İMF’ye borç verebilecek bir ülkeye Türkiye’deki istikrarlı yönetimle gelindiğini vurgulayan Başkan Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Sizler hep bizim arkamızda oldunuz. Bize her zaman ‘Evet’ dediniz. Sayın Cumhurbaşkanımıza ‘Evet’ dediniz. 30 yaş altı olanlar hatırlamaz ama işçisinin maaşını ödeyemeyen, sokaklarında çöplerden geçilemeyen, hava kirliliği olan, susuzluk bir kadermiş gibi gösterilen bir belediye vardı. Şimdi Allah’a şükür devlete ve finans kuruluşlarına günü gelmiş 1 lira borcumuz yok. Kasamızda paramız var. Sizin paranız var. İstanbul’un duvarlarında çiçekler açtırıyoruz. Dünya İstanbul’dan bahsediyor. Sizler bizim arkamızda olduğunuz sürece bu hizmetler, bu yatırımlar devam edecek.”

-Hayal Bile Edemezlerdi-
Başkan Topbaş yaptıkları çalışmalarda Ataşehir’deki plan problemlerinin 2017 yılı içerisinde çözüleceğini ifade ederek, “Ataşehir’e metro gelmesi hayal dahi edilmezdi. Ama şimdi Ataşehir’den 4-5 tane metro hattı geçiyor. Dudullu metro hattının bir kolunda, top sahasının olduğu yerden veya hastaneni olduğu yerden bir yaya yürüyüşü yolu yapma çalışmalarını başlatacağız” dedi.

Dünyanın en modern metrolarının İstanbul’da olduğunu ve dünyada en metro yapan belediyenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade eden Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Yaptığımız metroların kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. Bunu belediye olarak biz yapmıyoruz. Bizim metrolarımız New York, Londra, Paris metrolarından daha ileri teknolojide ve daha temiz. Şimdi de Aselsan’la anlaşmaya vardık ve metrolarımızdaki yazılımları da artık kendimiz üreteceğiz. Bu ülke için bu şehir için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Şu anda şehrin 30-40 metre altında binlerce insan çalışıyor.”

-Çöpten Elektrik-
Başkan Topbaş bir dönem İstanbul’da vahşi depolama yöntemiyle çöplerin depolandığını ve sonrasında yaşanan çöplükteki patlama sonucunda insanların hayatlarını kaybettiğini hatırlatarak, “Bizler toplanan çöplerin sularını ayrıştırarak tekrar ekonomiye kazandırmanın yolunu bulduk. Çöpleri ayrıştırıyoruz ve metan gazından elektrik üretiyoruz. Şu anda Eyüp’te 200 bin hanenin elektriğini üretiyoruz. Onlar çöplerden yapılanları görmezken bizler de bunlardan daha neler yapabilirizin peşindeyiz” diye konuştu.

-Suni Çim Sahalarda Yeni Düzenleme-
Başkan Topbaş suni çim sahalarda yaşanan problemleri bertaraf etmek için bugün yaptığı toplantıda çalışma arkadaşlarına talimat verdiğini belirterek yeni yapılacak çalışmaya dair şu bilgileri paylaştı: “Biz halka hizmetkar olmak için burada varız. Bunun karşılığının da ne olduğunu biliyoruz. Yeter ki siz bizim arkamızda olun bizlere güç verin. Bizler kimsenin aklına gelmeyeceği hayal dahi eleyemeyeceği hizmetler yaparız. Suni çim sahalarda statik elektrikten dolayı gençlerimiz burdan etkileniyor. Teknik adam olarak bir formül bulduğumu düşünüyorum. Bugün yaptığım toplantıda arkadaşlara talimat verdim. Bu çim sahalarda yeni bir düzenleme yaptıracağım. Elektriklenme olmasın diye. Çünkü suni çim sahalarda tendon kopmaları ve kalp krizleri yaşanmakta. Bir başkan bunları düşünmek zorunda. Biz böyle hissediyoruz kendimizi.”


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER