Hem Fener’in başkanlığına hem de dev projelere aday

Hem Fener’in başkanlığına hem de dev projelere aday

Hem Fener’in başkanlığına hem de dev projelere aday
Hem Fener’in başkanlığına hem de dev projelere aday
Ataşehir’de ilk siteye imzasını atan Ergün Polat, 2011’e hızlı başlıyor. Fenerbahçe Kulubü’nün başkanlığına aday olan Polat, TOKİ ihalelerine girmek için 5-6 işadamının ortak olacağı yeni şirketi kurmak için çalışıyor
 
Galatasaray Başkanı Adnan Polat’ın kuzeni Ergün Polat, kuzeniyle inşaatta südürdüğü meslektaşlığı,  futbol sahalarına da taşıyacak. Ataşehir’deki ilk site projesini yapan ve Fenerbahçe Spor Kulubü üyesi olan Ergün Polat, konut projelerinde olduğu kadar futbol alanında da iddialı geliyor. Fenerbahçe’nin yönetimine girmek için çalışan Polat “Bir dönem yönetimde olacağım. Ardından kulüp başkanlığını düşünüyorum” diye konuştu. Bugüne kadar Atapol markasıyla projeler ürettiklerini, yeni projeler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Polat “Sektörde bugüne kadar devletle iş yapmadım. Ama TOKİ’nin yaptığı hızlı işler ve TOKİ Başkanı Bayraktar’ın özel sektör anlayışıyla kurumu yönetmesi üzerine 4 şirket biraraya gelerek TOKİ ihalelerine girmeye karar verdik” dedi. Polat, bundan sonra 3-4 bin konutluk projeler yapmak istediklerini de belirterek “TOKİ ihalelerine girerek, büyük projeler yapmak istiyoruz” dedi. Atapol Vadi Konakları, Atapol Residence, ve Atapol Konutları projelerini yapan Ergün Polat İnşaat Kurumsal Takım Lideri Ergün Polat, yeni projelerinin ise yakında Sarıyer’de başlayacağını söyledi. Toplam 2 bin 800 metrekarelik bir arazi aldıklarını söyleyen Polat, “Buraya A plus daireler yapacağız. Sarıyer’de Maden mahallesi tüp geçit çıkışı üzerinde.  Ormana bakıyor. 180 metrekarelik 24 daire yapacağız. Metrekare fiyatlarının 2-3 bin dolar arasında olabileceğini hesaplıyoruz. Ayrıca Kartal’da aldığımız yerler var. Sözleşme yaptığımız yerler var” diye konuştu.

Şirket olarak büyük çaplı projeler yapmak için hazırlıklarını yürüttüklerini belirten Ergün Polat, bunun için de Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ihalelerine girmek istediklerini söyledi. Önceleri devletle hiçbir şekilde iş yapmak istemediğini söyleyen Polat, ancak TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın kamuda özel sektör anlayışıyla sürdürdüğü çalışmaları ‘çok beğendiği’ söyledi. Polat “5-6 şirket biraraya gelerek yeni bir şirket kuracağız. Ortaklar arasında inşaat yan sanayicisinden mimarlık şirketine, mühendislikten müteahhit firmalara kadar her daldan uzman kurumlar olacak. Büyük çapta projeler üretmek istiyoruz” diye konuştu.

TOKİ ÇOK HIZLI ÇALIŞIYOR

TOKİ’nin pazarlama açısından da şirketlere avantaj sağladığını ve çalışanların tecrübeli olmaları nedeniyle şirketleri yönlendirebildiğini söyleyen Polat , şunları söyledi: “TOKİ’yle çalışmaya sıcak bakmaya başladım. Pazarlama açısından avantaj sağlıyor. Müşteri daha güvenle geliyor. TOKİ ayrıca bürokrasinin önemli bölümünü de azaltıyor. Reklamını kendisi yapıyor. TOKİ’de üstün vasıflı insanlar var. Kimin neyi yapabilecek hale geldiler. Dalında uzman insanlar yetiştirmiş, projeyi verdikleri firmalara yol gösterir hale geldiler. TOKİ’yi tanımıyorduk ve devletle hiç iş yapmamıştık. Erdoğan Bayraktar işleri hızlandırıyor.” Yeni şirketin bu yıl içiresinde kurulabileceğini belirten Polat “3-4 bin konutluk proje yapacağız. Birlikten güç doğuracağız. Hepsi inşaat sektörüyle ilgili şirketler. Mimar, inşaat malzemesi üreticisi var” diye konuştu.  

Adnan Başkan: Basına iyi malzeme çıkar

Kuzeni Adnan Polat gibi futbol aşığı olduğunu ancak kendisinin Fenerbahçe’ye gönül verdiği söyleyen Ergün Polat “Fenerbahçe yönetimine girmeyi düşündüm ve başkan olmak da hedeflerimden birisi. Ama yarın başkan olmak gibi bir düşüncem yok. Basamakları çıkmak gerekir. Konuyla ilgili olarak Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a bir dostum kanalıyla ilettim. Kendisi ‘Neden olmasın demiş’. İcazet gibi bir anlam çıkardım bu sözlerden. Ama öncelikle yönetime girip, kulube hizmet istiyorum. Hedefim, önümüzdeki seçimde yönetime girmek. Bu çalışmalardan sonra adaylığım söz konusu olacak” diye konuştu.  Galatarasaray Başkanı ve İbrahim Polat Holding Başkanı Adnan Polat’ın, adaylığıyla ilgili olumsuz konuşmadığını belirten Ergün Polat, “Hatta benim adaylığımla ilgili olarak, ‘Basına güzel malzeme olur’ diye yorum yapmıştı. İnşallah ben başkan olana kadar kuzenim de orada olur” diye konuştu.   

GYMPOL Fitness’in ilk şubesi Ataşehir’de açıldı  

Ergün Polat inşaat, 900 metrekare alan üzerine kurulu olan kapalı havuz, sauna, buhar odası ile aerobic, pilates, latin step,  tae-bo ve latin dansları gibi stüdyo derslerinin yanı sıra fitness, vücut geliştirme ve body shapping gibi birçok hizmetin sunulduğu Gympol Health ve Fitness merkezini faaliyete geçirdi. Son teknolojik spor aletlerinin bulunduğu merkezde diyetisyenler, spor eğitmenleri  ve yüzme hocaları da görev yapacak.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER