HALK BANKASI ATAŞEHİRE TAŞINMAKDAN VAZGEÇMEDİ

HALK BANKASI ATAŞEHİRE TAŞINMAKDAN VAZGEÇMEDİ

HALK BANKASI ATAŞEHİRE TAŞINMAKDAN VAZGEÇMEDİ
ANGİAD iknaya gitti Halk Bankası yerimiz Ataşehir’de hazır dedi Bankaların Ankara’dan taşınmasına karşı çıkan ANGİAD yönetim kurulu Başkan Abdullah Değer’le birlikte, Halk Bankası’na ikna ziyareti yaptı. Halk Bankası, “Yerimizi Ataşehir’de aldık. Rekabetten gidiyoruz” dedi.

BANKALARIN taşınması konusunu görüşmek için bankalara ziyaretler yaparak ikna turlarına başlayan ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer ve beraberindeki heyet, ilk ziyaretini Halk Bankası’na gerçekleştirdi.  Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Değer ile yaptığı görüşmede bankaların taşınma durumu ile ilgili olarak şunları söyledi:  “Halkbank İstanbullu bir marka. Sadece merkezimiz Ankara’da bulunuyor. Zaten faaliyetlerimizin yüzde 60’ı şu an itibariyle İstanbul’dan yürütülüyor.

Zorunluluktan gidiyoruz
İstanbul’a zorunluluktan, rekabetten gidiyoruz. Çünkü tüm ticari bankalar İstanbul’da. Piyasa İstanbul’da daha fazla fark ediliyor. Bir kriz olduğunda çözüme İstanbul’da daha çabuk ulaşılıyor. Küresel banka olmayı düşünüyoruz. Bu nedenle sermayemiz nerede en değerliyse biz oradayız. Bizim için İstabul, Kayseri fark etmez. Bütün kanunlar bizim için de geçerli. Diğer bankalardan bir farkımız yok. Yerimizi Ataşehir’de aldık. Bazı projeler Ankara’da kalacak.”

Ankara’ya büyük zarar verir
ANGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Değer ise, bankaların Ankara’dan İstanbul’a taşınmasının Ankara ekonomisine büyük zarar vereceğini ifade ederek, “Bu durumun kent ekonomisine zarar vermemesi için mutlak suretle formül bulunmalı. Bankaların Ankara’dan İstanbul’a taşınmasını istemiyoruz. Siyasi iradenin kararı buysa yapılabilecek bir şey yok. Ankara’da iş imkanlarının arttırılması, girişimlerin desteklenmesi ve Ankara ekonomisinin potansiyelinin arttırılması için buraya yönelik çalışmaların yapılması gerekiyor. Bankaların mutlaka taşınması gerekiyorsa Ankara’ya yeni değerler katılsın” dedi.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER