Gümrüklere yönelik düzenlenen operasyon uzun TIR kuyrukların oluşmasına neden oldu

Gümrüklere yönelik düzenlenen operasyon uzun TIR kuyrukların oluşmasına neden oldu

Gümrüklere yönelik düzenlenen operasyon uzun TIR kuyrukların oluşmasına neden oldu
Yolsuzluk ve hayali ihracat iddiaları kapsamında 7'si gümrük görevlisi 60 kişinin gözaltına alınması gümrüklerde işleri durma noktasına getirdi. Erenköy Gümrüğü'nde eleman yetersizliği nedeniyle işlerin yavaş yürümesi kilometrelerce TIR kuyruğunun oluşmasın neden oldu.

Günlerdir işlemlerini yaptıramadıklarını belirten ihracatçılar ile TIR sürücüleri gümrük önünde eylem yaptı.Maliye Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı ve Mali Şube Polisi'nin yaptığı ortak çalışma sonucunda düzenlenen operasyonda çok sayıda kişinin gözaltına alınması ihracatçıları vurdu. Personel yetersizliğini nedeniyle işlerin yavaş yürümesi gümrük kapılarında yığılmalara neden oldu. Günlerce gümrük kapılarında beklediklerini ve işlemlerini yaptıramadıklarını belirten bir grup ihracatçı ile bazı TIR şoförleri kısa süreli eylem yaptı. Ataşehir'de bulunan Erenköy Gümrüğü'nün önünde toplanan eylemci grup, işlemlerin hızlandırılmasını istedi. Hükümetin ihracat patlaması beklediğini belirten eylemciler, yaklaşık bin 500 TIR'ın Erenköy Gümrüğü'nde bekletildiğini dile getirdi. Karşılarında doğru dürüst muhatap bulamadıklarını belirten ihracatçılar, operasyon nedeniyle gözaltına alınan görevlilerin yerlerine yeni memurların gönderilmesini istedi.

SON YILLARIN EN BÜYÜK OPERASYONU YAPILMIŞTI

Gümrük Kapıları'nda son yılların en büyük hayali ihracat ve naylon fatura operasyonu için 8 ay önce herekete geçildi. İstanbul Mali Şube Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelirler İdaresi Başkanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı ortak soruşturma başlattı. Yapılan titiz çalışmaların ardından, 50 ayrı firmanın 20'sinin hayali ihracat ve naylon fatura yolsuzluğu için kurulduğu tespit edildi.

Yürütülen soruşturma sonucunda, hayali ihracat ve naylon fatura yolsuzluğuna karışan 20 firmanın Ambarlı Gümrüğü, Sabiha Gökçen Havalimanı Gümrük Kapısı ve Erenköy Gümrük Kapıları'ndan işlem yaptıkları tespit edildi. Teknik ve fiziki takibin ardından ise İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul, Kocaeli, Artvin, Bursa ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Aralarında 7 gümrük memurunun da bulunduğu 2'si kadın 59 kişi yakalanarak gözaltına alındı.
internethaber.com

KARGO EV TAŞIMACILIK FİRMALARI İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER