FSM İnisiyatifi'nden dayanışma çağrısı

Ataşehir'de bulunan FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı bölümlerin Sancaktepe'ye taşınmasına tepkiler sürüyor.

FSM İnisiyatifi'nden dayanışma çağrısı
 FSM İnisiyatifi'nden dayanışma çağrısı

Ataşehir'de bulunan FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bazı bölümlerin Sancaktepe'ye taşınmasına tepkiler sürüyor.
 
İstanbul Ataşehir’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kadın doğum, jinekoloji, çocuk hastalıkları bölümü ve yeni doğan servislerinin Sancaktepe’de bulunan ek binasına taşınmasına yönelik tepkiler sürmeye devam ediyor.

Makine Mühendisleri Odasının Kadıköy temsilciğinde bir araya gelen Ataşehir, Kadıköy, Kartal Kent Konseyleri, Bostancı ve Kartal Hayır, Devrimci İşçi Sendikası (DİSK),Tüketiciler Kurulu Yönetimi, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), Kamu Emekçileri Sendikası (KESK), Ataşehir mahalle Muhtarları ve birçok kitle örgütü dayanışma toplantısı düzenlediler.

İlçe hastanelerinin kapatılmasının sağlık hizmetine erişimin önünde bir engel olduğunun savunulduğu toplantıda değerlendirmeler yapıldı.

Tabipler odası yönetim kurulu üyesi Dr. Melahat Cengiz; "Biz hekimleri, sağlık çalışanlarını ve en önemlisi toplumu ilgilendiren çok ciddi bir sağlık problemi var. Bizler yeniden yapılanma sürecinin hayata geçirilerek halka ve sağlık çalışanlarına yönelik yerinde, nitelikli bir sağlık sistemi istiyoruz. Bir kentin şehir hastanesinin yapımı klasik ihale yöntemiyle 2.8 milyar liraya yapılırken maliyet abartılarak 23.4 milyar liraya çıkarılıyor. Ranta kapılarını açan bir sağlık sistemi yerine Kamu yararına olan bir sistem istiyoruz" dedi.

Ataşehir Kent konseyi başkanı Turan Dolu ise; "Şehir içi kamu hastanelerinin daraltılması işlevsizleştirilmesi veya kapatılmasına doğru giden bir süreç var bu nedenle  kamu hastanelerinin bulunduğu bölgelerle kamusal sağlık hakkımıza sahip çıkan yeni bir hat geliştirerek daha aktif mücadele etme zorunluluğumuz doğmuştur" diyerek çalışanlarla birlikte bölge halkını dayanışmaya davet ettiler.
 Kaynak/evrensel

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER