FSM HASTANESİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ataşehir kent Konseyi ile Ataşehir Belediyesinin birlikte düzenlediği FSM Hastanesi’nde kapatılan bölümlerle ilgili yapılacak eylem planı konuşuldu.

FSM HASTANESİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ
 FSM HASTANESİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Ataşehir kent Konseyi ile Ataşehir Belediyesinin birlikte düzenlediği  FSM Hastanesi’nde kapatılan bölümlerle ilgili yapılacak eylem planı konuşuldu.
Cemal Süreya Etkinlik ve Sergi Salonun da yapılan toplantıya; Ataşehir Belediye Meclis Başkanı Sadi Özata, Ataşehir Kent Konseyi başkan ve üyeleri, STK temsilcileri,  Mahalle muhtarları ile Tabipler Odası yetkilisi katıldı. Toplantıda gelişmelerle ilgili değerlendirmeleri yapmak, kurumlarla iletişimi yürütmek ve toplantı organizasyonlarını düzenlemek üzere komisyon belirlenmesi görüşü benimsendi.

Gerekirse imza kampanyası başlatılabileceğini dile getiren Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, çalışmaları yürütmek üzer komisyon belirlenmesi önerisinde bulundu. Bostancı iskelesine yakınlığı da dikkate alınınca Maltepe, Ataşehir, Kadıköy hatta Adalar ve çevresinin sağlık hizmetine cevap veren Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bölge için çok önemli bir sağlık kuruluşu olduğunun bilincinde olan bölge halkı tarafında sahip çıkılacağına inandığını, STK’ların da buna öncülük yapmaları gerektiğini söyledi.
 
Bakırköy Kadın Doğum ve Bakırköy Devlet hastanelerinde de benzer durumlarla karşı karşıya kalındığını söyleyen İstanbul Tabipler Odası yetkilisi, gerekli girişimlerin zamanında yapılmasının söyleyerek, kurumlardan gelecek bilgilendirme ya da açıklamaların beklenmesi durumunda geç kalınabileceğini kaydetti.
 
Hastanelerin taşınmasının doğru bir tanımlama olmadığını, “Hastane taşınmaz, kapatılır. Hastanelerin ekip ve ekipmanları taşınır ve bir başka bölgede, taşındığı bölgeye hizmet verir” ifadeleri ile açıklayan İstanbul Tabipler Odası yetkilisi, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Eğitim Araştırma Hastanesi (EAH)’nin de taşınmadığını söz konusu bölümlerin kapatıldığını ve Şehir Hastaneleri uygulaması kapsamında FSM’nin tamamen kapatılmasının beklenebileceğini, yapılacak çalışmaların bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
 
Tüko-Der adına konuşan Sırma Doğru; konu ile ilgili çalışmalara başladıklarını, bilgilendirme için yazı yazdıklarını ve cevabını bekleyip ona göre hareket edilmesini önerdi.

Olaya baştan beri vakıf olan ve konu ile ilgili FSM (Fatih Sultan Mehmet) EAH (Eğitim Araştırma Hastanesi) yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler ve sonrasında yaşana süreçle ilgili katılımcılara bilgi veren Yenişehir Muhtarı Mustafa Arı, bize doğruyu söylemiyorlar. Sahip çıkmamız lazım. Bu konuda Ak Parti ilçe Başkanını Av. Mustafa Naim Yağcı'yı aradım ne cevap verdi nede aradı. Bilgi taleplerinin olduğunu ama doğru bilgilendirmeyi beklemediklerine vurgu yaptı.
 
FSM arazisinin iştah kabartıcı olduğunu, burayı Ataşehir halkının dışında kimseye yedirmeyeceklerinin vurgusunun yapıldığı toplantıda;  Sonuç olarak önümüzdeki hafta Ataşehir de kuruluşu bulunan STK temsilcileri, kanaat önderleri ve mahalle muhtarlarının katılacağı geniş bir toplantıda nasıl hareket edecekleriyle ilgili ortak bir karar alınması kararlaştırıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER