FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA ATAŞEHİR’DE ANILIYOR

Ataşehir Belediyesi Türk Edebiyat Dünyasının Usta Kalemi Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı, aramızdan ayrılışının 9. yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anacak.

FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA ATAŞEHİR’DE ANILIYOR
 FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA ATAŞEHİR’DE ANILIYOR
Ataşehir Belediyesi Türk Edebiyat Dünyasının Usta Kalemi Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı, aramızdan ayrılışının 9. yıl dönümünde bir dizi etkinlikle anacak.

Ataşehir Belediyesi, şiir konuştuğu, şiir yazdığı, şiir ürettiği dönemde “Yaşayan en büyük şair” olarak nitelenen, dilimizi “Türkçem benim ses bayrağım” diyerek şiire taşıyan Fazıl Hüsnü Dağlarca’yı ölümünün 9.  yıldönümünde 13-20 Ekim tarihleri arasında bir dizi etkinlikle anmaya hazırlanıyor.

 Etkinlikler kapsamında, 13 Ekim’de Novada Ataşehir AVM’deki Cemal Süreya Sergi Salonu’nda Fotoğraf sanatçısı İsa Çelik’in objektifinden “Dağlarca Fotoğrafları” sergisi açılacak.

 Anma etkinlikleri, Şairin ölüm günü olan 15 Ekim Pazar günü saat 13.00’da ilk olarak Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’nda başlayacak.

 Sonrasında ise Ataşehir Belediyesi İçerenköy Neşet Ertaş Kültür Evi’nde saat 15.00’da  “Dağlarca’yı Görsel Radyo’da Anlatıyoruz” isimli anma paneliyle sona erecek. Aynı zamanda Dağlarca’nın kitaplarından oluşan bir sergi de yer alacak.

 TRT Emekli Şef Prodüktörü Alaettin Bahçekapılı’nın “Görsel Radyo” biçiminde sunacağı panele, Eleştirmen-Yazar Doğan Hızlan, Akademisyen-Şair Hilmi Yavuz, Çocuk Vakfı Başkanı Yazar-Şair Mustafa Ruhi Şirin, Edebiyat Araştırmacısı Konur Ertop,  Dağlarca Şiir Ödülü Sahibi-Şair Ömer Erdem, Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik ile Dağlarca’nın yakın dostu Ruhan Ertop konuşmacı olarak katılacak.

 Panelistler, Dağlarca’nın dünyaya, şiire, çocuklara bakışını, insan ilişkilerini değerlendirecek. Dağlarca’nın şiirlerinin TRT eski sunucusu Levent Bitecik tarafından sunulacağı panelde, Dağlarca’nın yabancı dillere çevrili şiirlerinden de örnekler sunulacak. 

 Etkinlikte şairin Ruhi Su ve Eşber Yağmurdereli tarafından bestelenmiş yapıtlarına da yer verilecek. Panel sırasında Dağlarca’nın video görüntüleri ve sesi de yayımlanacak.



Dağlarca’yı Anma Etkinlikleri:

 Fotoğraf sanatçısı İsa Çelik’in objektifinden “Dağlarca Fotoğrafları” sergisi

 Tarih: 13 - 20 Ekim

 Sergi Açılış: 13 Ekim Cuma

 Saat: 13.00

 Yer: Cemal Süreya Etkinlik Merkezi Sergi Salonu

  Anma Töreni

 Tarih: 15 Ekim Pazar

 Saat: 13.00

 Yer: Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı

  

“Dağlarca’yı Görsel Radyo’da Anlatıyoruz” Paneli

 Tarih: 15 Ekim Pazar

 Saat: 15.00

 Yer: Neşet Ertaş Kültürevi

 Panelistler: Eleştirmen-Yazar Doğan Hızlan, Akademisyen Şair Hilmi Yavuz, Çocuk Vakfı Başkanı Yazar-Şair Mustafa Ruhi Şirin, Edebiyat Araştırmacısı Konur Ertop, Dağlarca Şiir Ödülü Sahibi-Şair Ömer Erdem, Araştırmacı-Yazar Alâettin Bahçekapılı, Dağlarca’nın Aile Dostu Ruhan Ertop, Fotoğraf Sanatçısı İsa Çelik

 Dağlarca Şiirleri

 Levent Bitecik (Türkçe) & Dr. Sadreddin Apaydın (Macarca) Bestelenmiş Şiirlerinden: Almanya’da Çöpçülerimiz (Ruhi Su) & Söyle Sevda İçinde Türkümüzü (Eşber Yağmurdereli)



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER