Ekrem İmamoğlu Bahar Rüzgârını Ataşehir'e Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de estirdiği bahar havasını Ataşehir’e taşıdı.

Ekrem İmamoğlu Bahar Rüzgârını Ataşehir'e Taşıdı
Ekrem İmamoğlu Bahar Rüzgârını Ataşehir'e Taşıdı
 
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye’de estirdiği bahar havasını Ataşehir’e taşıdı. 
  
Seçime sayılı günler kala tam gününü Ataşehir’e ayırarak ilçe halkıyla buluşan Ekrem İmamoğlu; “Ben herkesin ve her görüşten insanın oyuna talibim. Çünkü biz bu şehre barış ve huzur getireceğiz.” dedi.

 
“ONLAR ADAMCILIKTAN KENDİ BELEDİYE BAŞKANLARINA BİLE EZİYET ÇEKTİRİYORLAR”
 
İlk olarak Trabzonlular Derneği’nde  hemşehrileri ve iş insanlarıyla bir raya gelen Ekrem İmamoğlu’na Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi de eşlik etti. Trabzonlular Derneği’nde iş insanlarıyla ve hemşehrileriyle  bir araya gelen İmamoğlu, buluşma noktasını Trabzon Derneği olarak belirlenmesinden duyduğu memnuniyeti iletti. Ekrem İmamoğlu; “İnsanın doğduğu yer, beslendiği yerdir. Benim için doğduğum yer hem  beslendiğim yer hem de bir güvencedir. Trabzon bir imparatorluğa başkentlik yapmış  kenttir. İnsanın doğduğu ve yaşadığı şehirlerin karakterine de yansımaları vardır.  Benim karakterimde Karadeniz’in, o güzel coğrafyanın beslediği damarlar var. Bir tek sabrıma şaşırıyor insanlar.  Karadenizliler bu kadar sabırlı olmaz diyorlar. Nasıl başardığımı da sıkça soruyorlar.  Başarmamın sebebi de devlet adamı sorumluluğumdan kaynaklanıyor. ” 
 

“HERKESİ BU SORUMLULUKLA 31 MART’TA GÖREV ALMAYA DAVET EDİYORUM”

 
“Ataşehir’de Sayın Başkanım Battal İlgezdi ile  kol kola çok güzel işler yapacağız. İstanbul’da hangi semtte olursa olsun, hangi siyasi partinin belediye başkanı olursa olsun o ilçelerin de hizmetini en iyi şekilde yerine getireceğim. Bunu herkese buradan duyurmak isterim. Bu çok önemli ben hatta burada bir iddiamı yinelemek isterim. Biz isteriz tabii hepsini CHP alsın ama illa ki başka partilerin de kazanacakları ilçe olacak. İddia ediyorum ki o ilçeler bile benim kazandığıma çok sevinecekler. Çünkü bizde adamcılık yok. Onlar adamcılıktan kendi belediye başkanlarına bile sıkıntı çektiriyorlar.  Bunları ben çok sesli anlatıyorum, anlatıyorum ki; yüzleşelim ve milletçe farkına varalım. İstanbul’un adamcılığa değil, hizmete ihtiyacı var.”
 
 
“31 MART’TA BÜTÜN İSTANBUL’A  KAZANDIĞIMIZI  EDEBİMİZLE DUYURACAĞIZ” 
 
“Bu güzel kente hepimiz farklı yörelerden geldik hayata tutunduk. Ben 30 yıldır İstanbul’da yaşıyorum. Bu şehir bize emanet, yarınlarımıza İstanbul’u daha ileriye taşımış bir şekilde bırakmalıyız.  16 milyonu içine katan bir anlayışla yöneteceğimiz İstanbul’da, vatandaşların bizi tercih edeceğini biliyorum. Sandık güvenliğimiz 31 Mart’ta yapılacak seçimler için çok önemli.  1 Nisan Pazartesi yeni bir başlangıç olması Ekrem İmamoğlu’nun  meselesi değil. Ekrem İmamoğlu 16 milyon insanın moderatörü olmaya talip. Bu süreç 16 milyonun meselesidir.  31 Mart siyasi açıdan da yeni bir başlangıç olacak. 31 Mart’ta bütün İstanbul’a  kazandığımızı  edebimizle duyuracağız. Kimse kırılmayacak. Ben abartılı sevinç işleri istemiyorum da sevmiyorum da… Biz herkesle omuz omuza yürüyeceğiz.” şeklinde konuştu.
 
“TRABZON FEDERASYONU’NUN O KADAR PARASI VAR VE O PARAYLA AFİŞ ASTIRDIYSA YAZIK ETTİ”
  
Ayrıca İmamoğlu konuşmasında iktidar partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının STK çatısı altında maliyetli  bir buluşma gerçekleştirilmesini eleştirerek STK’ların bu maliyeti karşılayacak bütçelerinin olamayacağına vurgu yaptı. İmamoğlu: “ İstanbul’da bazı sivil toplum kuruluşları kendi il isimlerini kullanarak, siyaseti kullanarak, kendisini toplum kuruluşlarının içine sokarak çok yanlış yapıyorlar. Bunun en acı örneği, İstanbul’un hemen hemen her yerinde iktidar partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Trabzonlularla buluşuyor afişleri yer alıyor.  Bakın ben İstanbul’un her yerine asılan afişlerin ne kadar büyük bir maliyette olduğunu biliyorum. İstanbul Trabzon Federasyonu’nun o kadar parası var ve o parayla afiş astırdıysa yazık etti. Keşke Trabzon Spor’a verseydi, bir futbolcu alırlardı afişlere harcanan parayla. Ama Trabzon Federasyonu yerine başka biri bu parayı harcıyorsa yine Trabzon Federasyonu ‘Dur kardeşim sen bu parayı bize ver, biz Trabzon Spor’a bağışlayalım parayı’ diyebilirdi. Seçime üç gün kala böyle bir davet olur mu? Benim doğduğum şehri bu işlere karıştırarak bir gece yapanları ben kınıyorum.” dedi.

“ÇOCUKLARI, KADINLARI VE ÇEVREYİ DÜŞÜNEN BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPACAĞIZ”
 
Trabzonlular Derneği’nden sonra CHP  Ataşehir Kadın Kollarının hazırladığı programa katılan Ekrem İmamoğlu, kadınların bu seçimde farkındalık yaratmalarının ve daha aktif olmalarının gerektiğini söyledi. Ekrem İmamoğlu kadınlardan oluşan topluluğa hayatındaki dört kadın olan annesi, eşi, kızı ve kız kardeşine karşı duyarlılığını tüm kadınlara göstereceğini dile getirdi ve İmamoğlu;  “Hayatımdaki dört kadın sizlerin temsilcileridir.” dedi. Ekrem İmamoğlu konuşmasına söyle devam etti: “Kadınların bu seçimde aktif olması lazım. İlçe belediye başkanıyla beraber daha çağdaş, sosyal yardımları arttıran, çocukları, kadınları ve çevreyi düşünen bir belediye başkanlığı yapacağız. Biz diyoruz ki; hem ilçe belediye hem de il belediye başkanını seçerken o başkanların sıcaklığını hissettiğinizi seçin. Bizim sıcaklığımızı diğer belediye başkanları yakalayamaz. Benim hayatımda dört kadın var. Birincisi kızım, ona güzel bir gelecek sağlamak için çalışacağım.  İkincisi eşim, ona mahcup olmamak için çalışacağım. Üçüncüsü kız kardeşim, bir kadın olarak umutlarını büyütmek için çalışacağım. Dördüncüsü annem, ona layık bir evlat olabilmek için çalışacağım. Hayatımdaki dört kadın sizlerin temsilcisidir. Onlara gösterdiğim yakınlık ve ilgiyi sizlere göstermek vazifemdir.”
 
“BAŞKASINDAN TALİMAT ALAN İNSANLARIN ŞEHRİ YÖNETMEYE HAKKI YOKTUR”
 
CHP  Ataşehir Kadın Kollarının hazırladığı programın akabinde STK temsilcileriyle buluşan Ekrem İmamoğlu'ndan   önce  konuşan Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi, hem kendisi, hem de Ekrem İmamoğlu için; “Seçilene kadar siyasi partilerin adayıyız. Seçildikten sonra herkesin belediye başkanıyız.” hatırlatmasında bulundu. 
 
 "İSTANBUL'DA YÖNETİM ANLAYIŞI  DİYE BİR KAVRAM KALMAMIŞTIR"

Ataşehir’de bulunan STK başkan ve yönetimleriyle buluşan İmamoğlu, Ataşehir’de toplumun her kesimini hitap eden ve temsil eden kuruluşların Ataşehir’de var olmasının farklılığı için katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “ 25 yıldır iyi kötü bir siyasi yönetim var ülkemizde. Ama özellikle son yıllarda İstanbul’un yönetim anlayışı diye bir kavram kalmamıştır. İBB öyle güçlü bir organizma ki, 16 milyonluk bir kenti yönetmek bir devleti yönetmek demektir. Bu kadar ciddi bir süreci yönetmenin bir irade özelliği olmalı. İrade özelliği şu, siz belediye başkanı seçeceksiniz, daha sonra kurumsal veya derneğiniz ne ise çözüm arayacağınız bir kurum olarak Büyükşehre  gideceksiniz ve o da size tereddütsüz yardımcı olmalıdır. Ama çok net biliyorum ki ve şahit oldum ki; şimdiki yönetimde bağlı oldukları siyasi partilerin başkanları veya ilçe başkanları ne diyorsa onu yapıyorlar. Hatta yetmiyor  bir de Ankara’ya bakıyorlar. O zaman niye insanları sandığa çağırıyorsunuz? Burada bir şehri yönetmek için özgür irade lazım. Atatürk’ün güzel bir sözü vardır; ‘fikri hür, vicdanı hür nesiller’ der bu çok önemli. Biz fikri hür, vicdanı 16 milyon insana bağlı bir belediye başkanlığı yapacağız. Başka kimseden talimat almayacağız. Basireti olmayan, iradesi kendisine yetmeyen, başkasından talimat alan insanların şehri yönetmeye hakkı yoktur. Böyle insanlar günü geldiğinde doğruya yanlış, yanlışa doğru derler.”
 
“İSTANBUL’UN 12 BÖLGESİNDE BÖLGESEL İSTİHDAM  YERLERİMİZ OLACAK”
 
 İmamoğlu’nun Ataşehir ziyaretindeki diğer durağı da YEDPA Ticaret Merkezi oldu. YEDPA Ticaret Merkezi buluşmasında YEDPA’yı ilk defa bu kadar kalabalık gördüğünü dile getiren Battal İlgezdi; “ Bu kalabalığın sebebi Ekrem İmamoğlu’dur.” dediğinde salonda büyük bir tezahürat yaşandı.  Battal İlgezdi  ayrıca; “Ak Parti   en çok oy çıkardığı yerde imarı çıkarmıyor. Ne güzel iş sözü ver, oyu al imarı yapma!” dedi. İlgezdi’nin ardından konuşan Ekrem İmamoğlu; “Bu tür merkezlerin iyi işlemesi gerekiyor. Eğer YEDPA gibi yerlerde işler yolundaysa Türkiye’de her şey yolunda demektir. Buralar Türkiye’nin nabzıdır. Bizlerin de gözü kulağı buralarda olması lazım. İşbirliği yapıp beraber yol yürümemiz gerekiyor. Bizim istihdamla ilgili planlarımız var.  İstanbul’un 12 bölgesinde bölgesel istihdam  yerlerimiz olacak. Çalışmaya ihtiyaç duyulan bölümlerin eğitimlerini verip, bir an önce işverenle buluşturma noktası yapacağız.  Bunu beraber başaracağız.” dedi.

 “ATAŞEHİR’E MİTİNG YAPMAYA GELENLER KARŞISINDA KİMSE BULAMAMIŞ” 
 
Ekrem İmamoğlu son olarak Ataşehir Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde binlerce Ataşehirli vatandaşla bir araya geldi. Coşkulu bir kalabalığın yaşandığı miting de “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganları ilçede dakikalarca yankılandı.  İmamoğlu binlerce insanın toplandığı alanı görünce aynı yerde miting hazırlığı yapan fakat sebebi belirsiz bir şekilde iptal edilen Ak Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın mitingini hatırlattı:  “Duydum ki Ataşehir’e  miting yapmaya gelenler karşısında kimse bulamamış” dedi.
 
"DÜNYAYI YÖNETEN SİYASİLER SÖZLERİNE, HAREKETLERİNE DİKKAT ETMELİLER”
 
 Ekrem İmamoğlu  Ataşehir  Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde Ataşehirli vatandaşlarla buluşmasında şunları kaydetti: "Ataşehir'in bütün sorunlarını biz 5 yılda çözeceğiz. Ataşehir'in bütün sorunlarını onlar 20 yılda da çözemedi. Ama biz 5 yılda çözeceğiz. Hiçbir sorun yaşamayacağız. Bu sefer çok konuşan bağıran değil sevgi kazanacak. Öyle bir sevgi büyüttük ki, tanışacağız, tanış olacağız, bizler tanınmamaktan çekinmiyoruz. Tanıştıkça birbirimizi çok seveceğiz. Sevgi her şeyin ilacı, saygı her şeyin ilacıdır. Barışı ve huzuru getirir. Barış ve huzur morali getirir, moral çalışkanlığı getirir, çalışkanlık, üretimi getirir, üretim mutluluğu getirir, toplumsal refahı sağlar.”
 
 ABD'nin Golan Tepelerine ilişkin kararını da değerlendiren İmamoğlu; "Dünden bu yana dünyada haksızlık yaşanıyor. Yüz yıllardır Müslüman bölgesi olan Suriye ait bir toprakları bir imza ile Amerika'nın başındaki kişi Trump imzaladı diye İsrail işgal etme hakkını kendinde buluyor. Bu çok kötü bir şey. İster hak hukuk, adalet arayışı, dünyada olsun, ister ülkemizde olsun, dünyayı yöneten siyasiler sözlerine, hareketlerine dikkat etmeliler. Buradan İsrail'i kınıyorum. O topraklar Müslüman toprakları Suriye'ye ait toprak. Dolayısıyla yönetici olan herkes konuştuklarına dikkat edecek." şeklinde konuştu.

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109